Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec se je odzvala na vloženo interpelacijo.

Poročali smo že, da so opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB včeraj vložile interpelacijo ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec

Pivčeve na mestu kmetijske ministrice ne želijo niti v koalicijski DeSUS, vendar interpelacije tam niso podpisali.

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je dejal, da v primeru, da bi Pivčeva ostala na položaju, koalicija ne bi več imela glasov njihovih poslancev.

»Interpelacija bo priložnost, da se pokaže dobro delo«

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je na vloženo interpelacijo že odzvala. Poudarila je, da je inštitut interpelacije v tem primeru zlorabljen v namene rušenja vlade. Po njenem mnenju gre tudi za preusmerjanje pozornosti od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih.

Odziv Aleksandre Pivec na vloženo interpelacijo objavljamo v celoti:

»Gre za tipičen primer zlorabe inštituta interpelacije zoper delo ministra z namenom rušenja Vlade Republike Slovenije. Vsekakor bo interpelacija priložnost, da se pokaže dobro delo, ki je skladno s koalicijsko pogodbo. Delo, ki ga opravljamo za dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države.

Očitki opozicije so popolna manipulacija polresnic glede terana in nočitev. Na ta način se namreč želi preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih. Tam, kjer so pretežno kadrovale stranke, ki so danes v opoziciji.

Kar se tiče pogojevanja poslanske skupine, pa je najmanj nenavadno, saj takšno ultimativno izsiljevanje lastnih poslancev v evropski politični praksi ni poznano.«

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gosti223 (nepreverjen)

Jurša red si prvo doma napravi pa malo tvojga sina pomeri pa te se na drüjge spravlaj

rudi,k (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka je sin minister ali ka budalaštine tu nakladas, če maš kaj z Juršo rejši z njim, nej pa gda je članek o ministrici Pivčevi zaradi lopovščine.

In reply to by Gosti223 (nepreverjen)

ZA rudi.k (nepreverjen)

Kaj se ti nori delaš, ali si pa dejansko nor. Stari Jurša je tu glaven ka drek meša, sam je 100 X več zastonj pojedel in spil kak A. Pivec, sam sem to videl na svoje oči, in te bo on glavni skupaj še z štirimi norci - poslanci, ki do izsiljevali celo lastno stranko. TAKOJ BI BILO POTREBNO VSEH PET POSLANCEV NA ČELU Z JURŠO VRČTI IZ STRANKE PA BI BIL MIR - BANDA POKVARJENA.

In reply to by rudi,k (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Janšisti, klerikalci in ostala oblastna sodrga, uživajte dokler še lahko. Mogoče vam še niso povedali, ampak vaš čas se izteka. Najkasneje 15 novembra 2020 bo imanovana nova začasna vlada RS brez SDS, NSI, Pivčeve in Počivalška. Maja 2022 bodo pa nove volitve. Takoj po odstavitvi Janeza Janše in njegovih raz bjnikov od korita, bodo nadzorne inštitucije začele nusmiljeno preiskavo barabij zadnjih šestih mesecev. Tokrat se Janša, Hojs, Kangler, Počivalšek, Pivčka, Tonin in kompanija ne bo igogbila dolgoletnim težkim ječam. Želegne krogle na Dobu so pripravljene. Akcija se začne 15. novembra.

ddf (nepreverjen)

in te se zbudijš s prston v *iti

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

marksov karli (nepreverjen)

Fafajonci, fašisti, komunisti, mesečniki, politkolesarji in ostala režimska sodrga uživajte dokler še lahko. Mogoče vam še niso povedali,....bla, bla , bla....

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Slavko. H (nepreverjen)

Karli Marksov.... malo te mantra podstrešje... ali pa dihtunga.... mogo boš na servis....

In reply to by marksov karli (nepreverjen)

SEREŠ Karl Marx (nepreverjen)

Zmešani komunista, strah je huda stvar, zadosti ste pokradli vsa leta ne boste več, vas čas se izteka, zdaj še lahko spizdite in se poskrijete ker za vse lopovščine zadnjih 70 let VAM BO SODILO LJUDSTVO. Ljudstvo namreč po ustavi ima oblast v Sloveniji in nihče drug.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Slavko. H (nepreverjen)

RKC jemlje že 2000 let, pa je vseeno preživela... Vsak dan večje bogastvo....

In reply to by SEREŠ Karl Marx (nepreverjen)

režim_rtv (nepreverjen)

Samo in edino iz enega razloga podpiram Pivčevo kot ministrico, ko je bila "naša" je bila v redu in brez napake, ko pa je v drugi vladi pa je koruptivna in še ne vem kaj vse. Bolano in skorumpirano tale opozicija z LMŠ na čelu do konca

Vipko
Truplo

Kakor je "brihtno" zadnjič nekako takole o njej in tisti aferi Skript povedal Šarec: "Če bi imel takrat dovolj podatkov..."!
Pač v njegovem komedijantskem slogu.

In reply to by režim_rtv (nepreverjen)

boa (nepreverjen)

pivcevo zajebavate poglejte kolko penez je nas dejancek razdelil v njegovem mandatu miljarde

penez (nepreverjen)

Jurša blefira. Ker ve, da ga v novi vladi ne bo več.

micikaaa (nepreverjen)

PIVČEVA ne daj se rdečim kmerom.....sami nekdanji direktorji v desusu penzija premala....

branko tra. (nepreverjen)

Brsnoti jo v rit in pšognati ta prek praga pa amen .Nega konca pisanja o toj babi pofarbanoj

goostt (nepreverjen)

Aleksandra Pivec: »Očitki opozicije so popolna manipulacija polresnic «
Se strinjam !!

Risto Kubura (nepreverjen)

Marš gumijasta faflekojca - možača.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice