Švicarska farmacevtska skupina Novartis, katerega generična enota Sandoz je lastnica ljubljanskega Leka, je za širitev Lekovega pakirnega centra Lendava namenila 32 milijonov dolarjev (23,5 milijona evrov).

Kot so sporočili iz Leka, je polovica sredstev je namenjena širjenju proizvodnih kapacitet, druga polovica pa izgradnji novega visokoregalnega skladišča. Dodajajo, da bo nova naložba omogočila nadaljnjo rast proizvodnih kapacitet, zaposlovanje pa bo raslo skladno z rastjo proizvodnje.

Za novo skladišče in širitev proizvodnih kapacitet je bila po navedbah STA izdelana strokovna ocena vplivov na okolje, končno pakiranje trdnih farmacevtskih izdelkov in njihovo skladiščenje pa nista vir večjih obremenitev okolja. Skupna načrtovana površina vseh etaž novega visokoregalnega skladišča bo znašala 5000 kvadratnih metrov.

V letu 2009 zgrajenem pakirnem centru Lendava (naložba je znašala 13 milijonov evrov) je danes zaposlenih več kot 200 oseb, ta pa je eden večjih in pomembnejših Sandozovih pakirnih centrov, namenjen oskrbovanju več kot 60 trgov s končnimi izdelki po vsem svetu. Novartis, ki je Lek prevzel leta 2003, je v Slovenijo doslej vložil več kot 1,44 milijarde evrov. Polovica sredstev je bila namenjena za razvoj, polovica pa za širitev in posodobitev proizvodnih kapacitet.

Naložbo je po navedbah Dela komentiral tudi župan Občine Lendava Anton Balažek: »Odločitev Novartisa smo z nestrpnostjo pričakovali in jo pozdravljamo. V Pakirnem centru Lendava so od nastanka do danes odpirali nova delovna mesta in tega si želimo tudi vnaprej. Nova naložba tudi povečuje interes za vlaganja v lendavsko Poslovno-industrijsko cono, kar je pomembno ne samo za Lendavo, ampak tudi za širšo regijo.«

Foto: Lek

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
www (nepreverjen)

Res spodbudna novica,ampak kdo bo spet imel srečo da se bo lahko tam zaposlil,verjetno spet tisti ,ki imajo veze in poznanstvo ,drugi pa bodo dalje živeli v negotovosti.

Antonija83 (nepreverjen)

Pakirni, ne parkirni ...

Tea K.

Hvala za opozorilo

In reply to by Antonija83 (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Vsi drugi bodo tam delali, samo ne lendavčani, tako bo še v naprej, dokler bo župan v Lendavi Balažek.

rigo migo (nepreverjen)

Glejte dragi tukaj je mesto za take kot je kocet ker stari ma veze in podobni feboji ki se bohotijo v denarju taki imajo prednost.Pa če se mene vpraša ta delovna mesta so že rezervirana že v naprej tako kot starčekon rezerviraš grob dragi LENDAVČANI ste v kmici z to g.m i ha ha ne v LEK na stolp v gorice z Balažekom plesat ob štangi PIČ.. MU JE MA. IN PRAVLJICE JE KONEC SE NADALJUJE V PRIHODNJE GNOJ....

gost (nepreverjen)

prav imaš rigo migo @ od tega starega KOCETA sin... tam dela in bo ziher sprejet za redno zato da stari ma keš in zato so ti gospocki kmetje že v naprej rezervirani za ta delovna mesta dragi navadni smrtniki sanjajte o tej službi niti odgovora na prošnjo vam ne dajo GOSPODA V LEKU SRAM VAS [email protected]@@@@@@@

zima.bella

HA-HA-HA, pridejo Madžari za 2 E na uro,
vi se pa lepo jebite!!!

Starejše novice