Včeraj sta se v Tel Avivu na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije predstavila Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo Sebi.

Ogledali smo si lahko tudi nastope predstavnikov Cipra, Črne gore, Finske, Poljske, Češke, Madžarske, Belorusije, Srbije, Belgije, Gruzije, Avstralije, Islandije, Estonije, Portugalske, Grčije in San Marina, ki so se potegovali za prvih deset mest v sobotnem finalu.

V sobotni finale so se uvrstili:

  1. Grčija,
  2. Belorusija,
  3. Srbija,
  4. Ciper,
  5. Estonija,
  6. Češka,
  7. Avstralija,
  8. Islandija,
  9. San Marino in
  10. Slovenija.

Pesem slovenskih predstavnikov je iz tujine prejela precej pohval, da je drugačna, nekaj, kar še ni bilo slišano na Evroviziji, da je magična. Stavnica Eurovisionworld Zali in Gašperju napoveduje osmo mesto in s tem uvrstitev v finale, na skupni lestvici pa sta trenutno na 17 mestu med 41 nastopajočimi državami.

Kot sta povedala po zmagi na Emi, te nista pričakovala, sta pa prepričana, da bosta kljub mladosti kos izzivu, ki ga ponuja še enkrat večji evrovizijski oder: »Najbolj sva navdušena nad tem, da je slovensko občinstvo vzelo najino pesem za svojo. Občutki so raznoliki in čaka naju veliko dela, ampak sva hvaležna za to, da lahko doživiva to izkušnjo.«

Na vrsti še 18 držav

Še 18 držav in njihov predstavnikov se bo prav tako za deset finalnih mest predstavilo v četrtek, v velikem sobotnem finalu pa bo nastopilo 26 držav: 20 najboljših iz obeh predizborov, Izrael kot letošnji gostitelj in predstavniki Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije.

Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 41 državah udeleženkah v razmerju 50:50.

FOTO: Thomas Hanses (Eurovision.tv)

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kasparov

Fse pesmi na eurosongi so eno velko mučenje za vüja. Kak če bi avtori tej komadof med sebof tekovali šteri de napijso bole grdi, nemogouči, disharmoničen pa iritirajouči komad. Tou je fse fkuper nej za poslüjšati.

Olosh (nepreverjen)

Hja, ali pa ti nemaš pojma o muziki. Verjetno de kar to ;)

In reply to by kasparov

kasparov

Povej tij tou mojin vüjan. Una ne vejo, ka ges neman pojma o muziki, una pač trpijo, če morejo poslüjšati komade z eurosonga. Če što pri nas doma tou mantranje slučajno poslüjša, se müva z vüjami sigdar umakneva nakan daleč, ali ka vraga, če se tou histerično larmanje čüje fse doj f klejt.
Edijno, ka je pri fsen ton zanimijvo je glasovanje, ka se te lejko malo ržemo, kak Rusi samo eden za ovoga glasujejo, pa Jugoslovani pa skandinavci tudi.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj ne nakladaj :D

In reply to by kasparov

kasparov

Forumi pod članki so ravno namenjeni nakladanji. Če bi rad resno razpravlo, idi pa napijši knigo.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Saj za takše pametnjakoviče kak si ti :D Ideal! :) Še vedno pa nemaš žmaja za muziko ;)

In reply to by kasparov

kasparov

Blagor tebi, če se ti vijdi muzika z eurosonga.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Wow, ti si pa resno čuda od uporabnika :D Ti zazvoni kda dobiš reply ali si pač non stop gor, ker nemaš drugoga dela? :) In vedno je super obračati besede, kak v ton primeri. No če smo že pri ton, njivajni komad je nej evrovizijski, je pa rejsan ka delata kvalitetno glasbo - malo guglenzi o toj zvrsti pa se še mogoče kaj novoga nafčiš ;) Ajd drži se.

In reply to by kasparov

Praznik 12345 (nepreverjen)

Dobra sta

Toti glih (nepreverjen)

Sarkazem?

In reply to by Praznik 12345 (nepreverjen)

MUZIKAŠ (nepreverjen)

Tužna žalost od pesme, saj človek ne ve ali je to deklamacija, molitev, spoved, ali sta zaspala pa se deklici kaj sanja, on pa poleg stoji kak lipov bogec, ki mu je v lače vdarilo ne mu ne be od njega, pa še kitaro ima na sebi, ki ni nikamor priklopljena, pijtan se zakaj je on sploh na odri in zakaj je sploh šel v Izrael. SLOVENCI GOTOVI SMO, BOG NAM POMAGAJ KA NE POZABIMO PRAVE MUZIKE.

muzikant55 (nepreverjen)

Spielberg bi jo lejko v Avatari ponüco. Ista je. Mumla pa, ka je boug ne razmi.

VRANA (nepreverjen)

Odlična sta, čestitke.....

? (nepreverjen)

In zdaj pravita, da so jima intervjuji in ves pomp z Evrovizijo odveč... Morda bi bilo dobro, da ob vseh megalomanskih stroških, ki jih predstavlja SLO izbor in ga plačamo seveda davkoplačevalci z dekretom države za obvezno RTV naročnino, angažirajo še psihologa, ki bi analiziral profil kandidatov in jim razložil kaj pomeni eventuelna zmaga na izboru.

? (nepreverjen)

A JE SPLOH POTREBEN ŠE KAKŠEN KOMENTAR???

Zanimivo pa so v komentarju na avstrijski nacionalni televizji po polfinalni odločitvi izpostavili prav Slovenijo in nezainteresiranost Zale in Gašperja, češ da sta celo v intervjujih govorila, kako upata, da se ne bosta uvrstila v finale, da sta si Evrovizijo predstavljala drugače in da z njo ne želita imeti več opravka. Očitno pa ju je Evrovizijska javnost za take izjave “kaznovala” prav z uvrstitvijo v finale. Moramo pa priznati, da če sta res dajala take izjave tujim medijem, tak odnos naših tekmovalcev Sloveniji ni ravno v ponos, in je precej nespoštljivo do davkoplačevalcev, ki smo jima financirali to potovanje in promocijo.

Gost 2 (nepreverjen)

Ja glej naj vidi svejt ka smo jiva prisilili ka ideta na Evrosong. Pač jes san še vedno mnenja, ka bi mogoče mogla RTV biti nekak bole racionalna pa nej pošilati vsako leto nekšij kandidatov.

In reply to by ? (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

To, da sta iskrena, je vsekakor novo in sveže. Ko enkrat doživiš tisto zakulisje, se ti skoraj sigurno gabi... Kuhinja, presrani in ponarejeni "artisti", kič, lobiranje, zviška gledanje nekaterih,..... Da je veliiiiko preveč nekega pompa za čisto podpovprečne "artiste" je jasno vsakomur z vsaj nekaj pameti. Da sta povedala točno tako, kot čutita-to je sveže. Poštenost-to je dandanes sveže. Drugi pa vsi navreti, pa vau, pa kakšen fantastičen life, kak se nam dogaja, vau mi smo super, uspešni, cool,.....

Začenjam se poigravati z mislijo, da imata zeeeeeelo velike šanse, hihihihi.... Ker zmagovalec je vedno tak, ki sporoča nek "statement" (čeravno presrani). Mogoče pa bo letos to "umirjenost je tudi cool"...
Ali, ka vij mijslite, pohata njiva na pune hamre, ka sta takšniva????

In reply to by ? (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Tako je... uvrstitve sta se razveselila, sta pa odkrito in iskreno povedala, da ne sodita v tak krog družbe in tako je prav. Marsikdo ne sodi v to družbo, a se zaradi vira dohodka ali pritiska ožje okolice mora prisiliti, včasih tudi s pomočjo alkohola ali drog, kar se dostikrat konča tragično.
Če smo iskreni, pa boljšega komada nismo imeli, da bi poslali na Evrovizijo. Pesem pa sploh ni slaba, je posebna, ni pa po mojem mnenju zmagovalna.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Pomp (nepreverjen)

Zaradi mene tüj če zmagata še vedno mi pesem nede všeč.. Po drüjgoj strane pa škoda vsakšoga centa ka ide za tao sranje, kelko srmakan,betežnin ali pa živalin bi lejko pomagali s teh penaz... Pm...

muzikant55 (nepreverjen)

Zdaj se že nažira s testeninami in čofota v vodi. Ima mogoče bele kopalke?

Čergoli (nepreverjen)

Moj stari oče se je ukozio!!!!!

Janez 90 (nepreverjen)
Orthodox (nepreverjen)
black panter

san mislo ka se saki čas prevrže,kak je nemilo stala,un pa je nika nej bokši

100-100 (nepreverjen)

Ta pesen je nekaj posebnoga, ta pesen je nej za fsakoga, ta pesen je za tašne šteri znajo poslušati, šteri nosijo dobro v sebi. Ka se je uvrstila v finale so zaslužni tujci. Lejpa , preprosta . Ka se pa tiče vas šinfašov či nemrete pomagati te si bar gobcov ne brusite, zaprite oči pa se v zid zaletite. Či nede pomagalo pa ešče ednok.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice