Sinoči smo ponovno izbrali zmagovalca na nacionalnem izboru za pesem Evrovizije - mlada Mariborčana Zalo Kralj in Gašperja Šantla.

Včeraj se je 10 slovenskih izvajalcev potegovalo s svojimi pesmimi za zmago na letošnji Emi, strokovna žirija pa je izbrala dve najboljši in ju poslala v superfinale.

Tako so se za mesto zmagovalca potegovali 19-letna Zala Kralj in 22-letni Gašper Šantl ter 22-letna pevka Raiven. Mlada Mariborčana sta s pesmijo Sebi tako prepričala slovenske glasovalce ter premagala pevko in harfistko, ki se je predstavila s pesmijo Kaos in se v boj na Emi podala že kar tretjič.

19-letna Mariborčanka je tako za STA po osvojeni zmagi povedala, da ne razmišljala o Emi kot o tekmovanju, temveč da se je njuna glasba nekoga dotaknila. Za sodelovanje naj bi se odločila ravno zaradi slednjega in tudi zato, da pridobita še tršo kožo. Zato je bila zmaga zanju kar nepričakovana, je ob tem poudaril Gašper.

Slednji je v preteklem letu za Mariborinfo pojasnil pomen njunega sodelovanja: »Največja razlika je zame to, da je kombinacija Zalinega glasu, osebnosti in pripovednosti lahko sulica v srce. Je naravna in ne razmišlja naučeno, tako da je res lahko ona sama. Z Zalo imava kar nekaj skupnih pogledov na življenje in glasbo, tako da se zaenkrat zlahka ujameva v sodelovanjih. Pomembno je, da se v pesem lahko oba vživiva.«

Lanska zmagovalka Lea Sirk nezadovoljna: »Ne morem f*ucking verjet«

Tako se mariborska ustvarjala, znana predvsem po uspešnicah Valovi, Baloni in S teboi, za pot v Izrael poleg Raiven potegovala tudi s Kim, Renato Mohorič, Reneja, Ule Ložar ter skupinami Fed Horses, Lumberjack, Okustični in Inmate.

Kot smo omenili, je superfinalista izbrala tričlanska strokovna komisija, v kateri je sedela tudi lanska zmagovalka Eme Lea Sirk. Tej pa zmaga mladih glasbenikov ni bila toliko povšeči, saj si je - kot je priznala - želela in pričakovala zmago Raiven, saj je ocenila, da bi bila ona njena popolna naslednica.

Po razglasitvi voditeljice Ajde Smrekar pa si je privoščila tudi verbalni spodrsljaj; med objemom Raiven je še vedno ozvočena komentirala izid z besedami: »Ne morem f*ucking verjet.«

Zala in Kralj pa čaka nadaljnja pot: v Tel Aviv, in sicer maja. 14., 16. in 18. maja bo potekalo tekmovanje za Pesem Evrovizije; ali bosta pesem odpela v angleščini, pa še ni znano.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dler` (nepreverjen)

Lea Sirk ni toliko razocarana, kot je sama razocarala, obnasanje kot javne osebe in zirantke je na psu, ze vlece na sovrazni govor. Mogoce pa je samo pokazala svoj pravi jaz? Kdo jih j***!« A gledalce?

brum (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka ti si resno f***ing prizadeti? Kama ide tej zavoženi svejt?! Samo, če tvoj komentar poglednem mi je čista jasno zakoj pri nas uspevajo razni bari pa kmetije. Plitvost do amena. Pa te še sovražni govor naprej prinesejš. IQ sobne temperature pa tej zadeve.

In reply to by Dler` (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ti si prešto ka si napiso? IN te nekomi očitaš ka ma nizki IQ :) Ajde ne seri pa odrpi oči, zbog toga što si blesa v

In reply to by brum (nepreverjen)

heh.. (nepreverjen)

kaj si ti ja nor.. katastrofa

Mila (nepreverjen)

Grozno. Vedno bolj mi gre na jetra ta EMA

Nikalo (nepreverjen)

se dobro ka ne placuvlen rtv prispevka!

Mickac (nepreverjen)

To je zato ker so nastavili samo dve. Dali bi da se glasuje za vse. Narod je namerno glasoval.

E-na lastovka (nepreverjen)

Slabše sploh ne bi moglo biti. Žal mi je bilo časa, zapravljenega za gledanje.

BOLJŠEVIK (nepreverjen)

SRAMOTA ZA SLOVENIJO, SRAMOTA ZA SLOVENSKO GLASBO, SRAMOTA ZA RTV SLOVENIJO, NAJVEČJA SRAMOTA PA ZA ŽIRIJO KI JE MED 103 PRISPELIMI SKLADBAMI IZBRALA 10 NAJSLABŠIH IN ŠE NA KONCU MED TEMI 10 NAJSLABŠIMI IZBRALA 2 NAJBOLJ SLABI. TI 2 PA JE MAFIJA NA RTV SLOVENIJA PONUDILA V IZBOR GLEDALCEM IN POSLUŠALCEM DA SE ODLOČIJO MED A IN B IN TO BI NAJ BILO PO IZBORU LJUDSTVA - SRAMOTA.
Upam, da vas je v Sloveniji še kaj poštenih glasbenikov, pevcev, da se boste odločno uprli takemu sramotnemu dejanju. Predlagam, da se tudi čim prej ukine obvezno plačevanje rtv naročnine, ker je to čisto norčevanje iz vseh nas plačnikov in Slovenskega ljudstva. Sicer pa je RAVIEN ki bi "morala zmagati" dobila le 1200 glasov, kar vse pove.

Olosh (nepreverjen)

Prosin ka se vzdržiš tak žaljivih komentarjev in jih ne pišeš s Caps Lockom. Pozivam admina, da ta omejen komentar izbriše.
Hvala.

In reply to by BOLJŠEVIK (nepreverjen)

dj123 (nepreverjen)

pa ka je to? nanč joj za živeti nej..

Janez Komunist (nepreverjen)

Ha ha ha to je isto kot v Radencih,ko so vsi mislili,da se ne more to zgodit,potem pa vse zajebe ljudstvo kot na tej Emi.Sirkofca pa se naj goni v tri pisde majčine,gnoj babji.

Muzikant55 (nepreverjen)

Avatar face ... o nekem pevskem presežku ti ni ne duha, ne sluha ... katastrofa

čika-pajo (nepreverjen)

Skladba je lepa, odpeta na enostaven način brez nepotrebne koreografije, brez nepotrebne golote. Preprosta skladba ki te , če jo seveda poslušaš z srcem , takoj osvoji. Upam da bo Evropa cenila preprostost, če pa ne bo
pa nič zato-lepa je .

. (nepreverjen)

Maš praf. Če bi malo bolj odprla usta bi se še kaj razmilo, boljše to kot kaos. Še boljše bi pa bilo, če bi fant jedel sendvič, kot igral na kitaro, od katere ni glasa. Korupcija je pa, da si nej mogo zvati za vsakoga.

Mirko Papirko (nepreverjen)

Vse skup za razgnati z vodnim topom!

Gost 5 (nepreverjen)

Obe skladbi sta katastrofa, izvajalci pa še slabši. Če bi tile prišli v kakšno izbiro za iskanje talentov bi odleteli že v predizboru. Vsako leto je slabše, najboljša je bila maaraya - ženska je vedela peti, komad je bil dober na koncu je vse uničila rtv z zanič koreografijo.

Olosh (nepreverjen)

Odličen izbor. Končno nekaj pametnega, inteligentnega in zadeva ka njoj lejko povejš muzika! Nej pa jodlarsko sranje, dretje tja v en dan in ostale brezveznarije.

Vsi hejteri. Naslednje leto mate šanso ka se prijavite na izbor in mogoče zmagate :) Eh itak ka nej, ker ste nesposobneži poznavanje muzike van je pa tuje, pa verjetno sposobni samo kritizerati, a nje? :D

Zala in Gašper poklon do tal in vso srečo v Izraelu :) Upam ka demantirata vse tej škodoželjne lidij :)

Nikalo (nepreverjen)

clovik, ka si na tabletaj???
pa ti tomi pravis muzika.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Nej, si mogoče ti na tabletaj, ah nej, pač takšen si, kak vsi ostali biseri zgoraj :)

Jap, to je vrhunska muzika, ki je btw zelo cenjena v tujini, samo blesavi slovenci smo (ste) tak zategnjeni ka van pač to nej poznano ;) Smilite se mi, fejst.
Zvrst omenjene glasbe je: Trip Hop - Downtempo, very much aprreciated in the music world ;)

https://sl.wikipedia.org/wiki/Trip_hop
https://sl.wikipedia.org/wiki/Downtempo

Njima pa še enkrat kapo doj, stariva 19 in 22 in že v vrhi slovenske in kmalu tudi tuje glasbene scene. Glede na to ka mata vse razprodane koncerte, te sigurno neka delata praf. Van seljakon, ka nemate pojma od pojma pa tak nega pomoči in v bistvi tak zategnjene publike niti ne nucata, tomi lejko z lahkoto povejta naravna glasbena selekcija. Za vas so pač Zečiči pa Danijele pa ostalo jodlarsko in goveje sranje. Nije žvaka za seljaka ;)

Spodaj pa par komadov za razsvetlitev in razširitev glasbenega uma :*

https://www.youtube.com/watch?v=pilqnFC3rQE
https://www.youtube.com/watch?v=U_D2_zSZJfo
https://www.youtube.com/watch?v=lcrjzPZmryA

In reply to by Nikalo (nepreverjen)

prekomure (nepreverjen)

te zmagovalni komad je katastrofa

STRPNEŽ (nepreverjen)

Katastrofa kaka pa je ta pesem saj nič ne razumes za kaj se gre neka kitajska govorica ,res nikoli nimamo poštene pesmi za emo škoda denarja ki ga bodo zapravili saj ga pa tak mi damo z naročnino .............

STRPNEŽ (nepreverjen)

Katastrofa kaka pa je ta pesem saj nič ne razumes za kaj se gre neka kitajska govorica ,res nikoli nimamo poštene pesmi za emo škoda denarja ki ga bodo zapravili saj ga pa tak mi damo z naročnino .............

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice