Minuli konec tedna je v problematičnem križišču počilo kar dvakrat. Ukrep, ki ga je predpisala Direkcija Republike Slovenije za ceste očitno ne deluje.

Minuli vikend se je na pomurskih cestah zopet pripetilo več prometnih nesreč, kar dve na izredno problematičnem križišču na tako imenovani Puconski ravnici. Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Občina je tam želela zgraditi krožišče, a jim Direkcija Republike Slovenije za ceste tega ni odobrila. Namesto tega so morali namestiti zvočne zavore, ki pa ne učinkujejo.

Hitrost omejena

V omenjenem križišču se vsako leto pripeti več prometnih nesreč, ki so zaradi visokih hitrosti, gre namreč za cesti, ki ležita izven naselja, izredno nevarne. Hitrost na glavni cesti je sicer omejena na 70 km/h, a jo tam redko kdo upošteva. Nenazadnje do nesreč ne prihaja zaradi hitrosti vozil na glavni cesti, temveč zaradi tega, ker vozniki, ki prečkajo glavno cesto, ne upoštevajo stop znaka, ki stoji na stranski cesti. 

Občina želela narediti krožišče, Ljubljana rekla ne

Kot so nam že lansko leto odgovorili z Občine Moravske Toplice, so pred leti že predlagali izgradnjo krožnega križišča, ki bi nedvomno prihranilo kar nekaj zvite pločevine, a so se takrat na Direkciji RS za ceste odločili drugače. Prometnotehniški inštitut Fakultete za gradbeništvo v Ljubljani je za direkcijo opravil Prometno varnostno študijo črnih točk, med katerimi je tudi omenjeno križišče. Na osnovi študije in terenskega ogleda strokovnjakov z direkcije, je slednja občini naročila, da na svoji cesti, torej stranski, naredijo optično-zvočne ovire oziroma tako imenovane zvočne zavore. Gre za bele pasove, ki prečkajo vozni pas ter ustvarijo rahel tresljaj in zvok, ko zapeljemo čez njih.

Neučinkovitost ukrepov

Po podatkih, ki so dosegljivi na spletnem portalu Agencije za varnost v prometu, se je med letoma 1994 in 2012 v tem križišču pripetilo skupno 41 prometnih nesreč oziroma nekaj več kot dve na leto. Leta 2009 so  se tam zgodile štiri prometne nesreče, leta 2010 ena ter leta 2011 ravno tako ena prometna nesreča, kjer je bil vzrok nesreče neupoštevanje pravil o prednosti. Leta 2012, torej po tem, ko so po navodilih Direkcije Republike Slovenije za ceste, tam postavili zvočne zavore, pa so se ponovno tam zgodile štiri prometne nesreče. Vsaj dvakrat je tam počilo tudi v lanskem letu, letos pa že kar trikrat.

O tem, ali na Direkciji Republike Slovenije za ceste smatrajo, da so zvočne zavore na stranski ter omejitev hitrosti na glavni cesti dovolj učinkoviti ukrep ter ali načrtujejo kakšne druge ukrepe, smo jih povprašali, a na njihov odgovor še čakamo.

Preberite še

Na puconski ravnici zopet počilo

Hujša prometna nesreča, dve osebi prepeljani v bolnišnico

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mansson

monterajte en radar gor in do se lidje hitro nafčili voziti po omejitvaj.

black panter

ka vij ka se pelate Puconci-Sebeborci ali obratno,ka ste totalno zabiti ali ka van je

joshy

Mansson, ja ka ti pa tan pomaga radar, če ljudje stop znaka ne vidijo??? Neje tan problem hitrost, problem je neupoštevanje stop znaka, če se pripelaš iz smeri Püconec ali Sebeborec...

sivi macek (nepreverjen)

Kroznega narete pa je problem resene

Gost (nepreverjen)

Krožnoga, radar...cvek si v glavo zabite! Nej trbej nika, ker je cesta pregledna! TRBEJ PAČ PAZITI!
V našoj ulici so se letos tudi 2x kresnoli in kaj zdaj trbej radar, ližeče policaje, prometni znak,...TRBEJ PAZITI IN NEJ PANIKO ZGANJATI!

OBČINE PA naj rajši delajo na ton ka de občanon baukše šlo (službe, manjši prispevki)

Landini

Tu so krivi ljudje oz. butlji, ki niso sposobni varne vožnje in niso sposobni ustaviti pred znakom STOP.Ne gre za hitrost, ne gre za problem križišča; gre predvsem za problem nesposobnih voznikov.

josko

Vozen se po toj ceste skoro sakše den pa nemo rajše gučo kelkokrat mi što pout prekrijža!! Ešče malo se nesreč godij tu glede na tou kak eni tan vozijo prek brez ka be poglednole lejvo desno!

gost1 (nepreverjen)

Menej zanima kelkokrat je vzrok tou ka je nešče spregledno stop znak. Ka pomoje se tan vozijo v večini domačini, tej pa znajo ka je tan stop samo ga pač ne upoštevajo. In ene te pač doleti huda kazen za tou, plačajo pa še tisti ka se pravilno pripelajo po prednostni cesti. Stop pomeni stop ustaviš pa te pelaš dale gda je to mogoče, nej pa ka se pelaš pomali pa od daleč ocenjuješ če boš prišo pred drügin avton ali nej.

krEteen (nepreverjen)

ka či bi pa nadvoz napravele??? Sarkazem....

zima.bella

RE: krEteen:
Ka pa če bi podvoz naredili? A, raje ne, bi itak še v sujšavi poplavljeni bil.

Folka se ne da menjati (raztreseni, pijani, podivjani,.....),
zato strogo zagovarjam, da je treba ČRNO TOČKO odpraviti s KROŽIŠČEM!
In pika.
Samo, jebe se ovin v LJ, oni imajo podvoze, nadvoze, stopasovnice, rondoje,...., nema što nema, tej glupi Prekmurci pa se naj samo kolejo.

moje-ime (nepreverjen)

"Ležeče policaje" za ove ka priletijo (ponavadi s punin gason) s Sebeborske ali Puconske strani - zadeva rešena ...

Mcsimbol (nepreverjen)

OMFG :D
lol kda ideš s stranske ceste na glavno vidiš na ravnice levo 500m pa desno 500m ... enostavno ne razmen kak :D
resno je ka se narod hitro voze tu ... saj jasno ravnica je fajna pa še pregledna cesta ... samo ka človek keri prije z sebeborec ale pa z druge strani NE VIDI KA SE MU AVTO PELA???ne upošteva stop znaka? :D lol narode vsen izpite vkraj vzete

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice