Kar 73 učenk in učencev z devetimi leti odličnega uspeha do posebnih priznanj.

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je danes ob 10. uri v gradu Murska Sobota podelil priznanja učenkam in učencem vseh petih osnovnih šol in glasbene šole, ki so v vseh devetih letih osnovnošolskega izobraževanja dosegli odličen uspeh.

Tokrat je sprejem potekal v nekoliko bolj sproščenem vzdušju na grajskem dvorišču, kjer so se mladi po opravljeni podelitvi priznanj okrepčali s prigrizki in nazdravili z osvežujočimi »koktejli« ter na grajski ploščadi oziroma bližnji zelenici opravili še fotografiranje.

Devet let z odličnim uspehom

V nagovoru zbranim je soboški župan vsem skupaj - učiteljem, ravnateljem ter še posebej bodočim dijakom in dijakinjam izrekel iskrene čestitke ob uspehu v zadnjih devetih letih.

Nato je posebno priznanje izročil 19 učenkam in učencem Osnovne šole I, 19 z Osnovne šole II, 13 z Osnovne šole III, dvema z Osnovne šole IV, trem z Osnovne šole Bakovci ter 17 z Glasbene šole Murska Sobota.

»Odličnost je pravzaprav nekaj zelo zelo lepega, na kar smo lahko zelo ponosni. Odličnost pa ni samo, da imaš same petke ali pa petke in štirke v izkazu ampak je tudi vrlina, ki pomeni, da v življenju, ko na različnih področjih stopamo pred svoje naloge, skušamo to storiti čim bolje, če že ne odlično,« je povedal Jevšek.

Ob tem je čestital tudi vsem tistim, ki sicer niso dosegli odličnega rezultata, a so v svoje 9-letno delo prav tako vložili veliko truda. Na pomembni novi poti je mladim nato zaželel še veliko uspeha in radosti:

»Sedaj pa v teh naslednjih mesecih, kot rečeno, uživajte počitnice, saj ste si jih še kako zaslužili.« 

Nekaj utrinkov z današnjega dogodka smo zbrali v foto galeriji.

Starejše novice