Dvorana kulturnega doma v Križevcih je bila včeraj prizorišče sprejema najuspešnejših učencev v šolskem letu 2017/2018.

Župan Občine Križevci Branko Belec se je z nagovorom ter knjižnimi nagradami oziroma kipci odličnjakom zahvalil za izjemne uspehe, ki jih žanjejo na različnih področjih. Osnovnošolsko izobraževanje sta letos zaključila dva razreda devetošolcev, osem učenk in en učenec pa je vseh devet let zaključilo z odliko. 

Spominske kipce so za ta uspeh prejeli Lara Borovič, Ana Marija Divjak, Robertina Djačkaj, Nelli Nerat, Julija Ostrc, Pia Zupančič, Tina Skuhala, Ema Horvat in Jakob Vogrinec.

Podelili še zlata priznanja

Poleg odličnjakov pa so se sprejema pri županu udeležili še učenci, ki  so na različnih področjih prejeli zlata priznanja na državni ravni.

Kar sedem jih je prejel sedmošolec Filip Zver, za izjemne rezultate na področjih Razvedrilne matematike, pa tudi v Matemčku, Logiki, Prvakih znanja, Veseli šoli, Logični pošasti ter osvojil zlato Vegovo priznanje.

Devetošolka Julija Ostrc je bila zlata v Razvedrilni matematiki, Matemčku, Prvakih znanja, Nemščini, prejela pa je tudi diamantno Vegovo priznanje. Drugošolec Timotej Žnidarič in šestošolka Alja Ostrc sta bila zlata v Matemčku, Alja pa je zlato dodala še v Logični pošasti. Sedmošolec Domen Ledinšek in devetošolka Pia Zupančič sta bila zlata v Prvakih znanja, Pia pa je prav tako še prejemnica diamantnega Vegovega priznanja. Robertina Djačkaj in Nelli Nerat sta osvojili zlato v Nemščini, petošolec Niki Onassis pa zlato Vegovo priznanje.

Blestel tudi pevski zbor

Izjemnega uspeha so se veselile pevke Mladinskega pevskega zbora OŠ Križevci, ki so na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Tuzli v začetku junija v kategoriji mladinskih pevskih zborov dosegle največ točk in osvojile Grand prix Zlata lira. 

32 pevk in zborovodkinja z usklajenimi nastopi, ki zahtevajo veliko vaje in izpiljeno tehniko, že več let žanjejo največje uspehe na zborovskem področju.

V znanju je samozavest

Za uspehe učencev so vsekakor zaslužni tudi mentorji, ki so učence spodbujali in jih pripravljali na tekmovanja.

Župan je učencem za nadpovprečne učne dosežke čestital in jim zaželel veliko uspehov še v nadaljnje, tako na šolskem kot zasebnem področju. Znani Baconovi misli, da je človekova suverenost v znanju, pa je dodal še besede, da znanje človeka dela samozavestnega.

FOTO: Lidija Domanjko

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolega (nepreverjen)

Samo dekle hehe. Se vidi ka dečki raje fuzbal špilajo :D

Starejše novice