Župan v sporočilu pozval mlade vandale, naj se sami javijo in se bodo pogovorili o odpustku.

Župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič je v petek na svojem Facebook profilu objavil sporočilo, v katerem je napisal, da občasno do vandalizma pride tudi v njihovi občini. Stanovalci na lokalni cesti Razkrižje – Veščica – Gmajna so namreč občinsko upravo obvestili o vandalizmu.

Slišali so skupinico mladih, dva ali več, ki so bili glasni, udarjali s palicami, s katerimi je označena cesta v zimskem času, jih lomili, podirali tudi cestne smernike in dražili pse, ob cesto so odvrgli tudi svoja oblačila, ki so jih prišli iskat naslednji dan.

Dejanje je preiskovala tudi policija, za vsaj enega storilca pa so vedeli, kdo je. Domačini so namreč enega od fantov prepoznali, pa se ne bi radi izpostavljali.
 

Vandalom dal zanimivo ponudbo

Zato se je župan Ivanušič odločil in vandalom dal ponudbo, da ga lahko kadarkoli pokličejo ali obiščejo ter se za dejanje opravičijo in se zavežejo, da tega več ne bodo počeli. Potem so jim pripravljeni to dejanje odpustiti. Enaka ponudba je veljala tudi za starše. V nasprotnem primeru bo preiskava potekala naprej.

Ni minil niti dan po županovi objavi, ko se je storilec sam javil na poziv.  

“Razodel mi je svojo stisko v kateri se je znašel, ki pa po njegovi lastni presoji ne opravičuje tega kar je storil. Za vse se je iskreno opravičil in mu je za to zelo žal in hkrati dal obljubo, da tega nikoli več ne bo storil. O vsem sva se iskreno pogovorila in človeku verjamem, da mu je za storjeno iskreno žal, še posebej, ker ga poznam in vem, da ima svoje kraje in tudi ljudi rad,” je zapisal župan Ivanušič.

Župan pravi, da ceni dejanje pokesanja, in da je prepričan, da je glede na majhno škodo, to zadosten vzgojni ukrep.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vir.... (nepreverjen)

Goli otok falij, keri sploh znate kaj to pomeni.

-- (nepreverjen)

Znamo ka pomeni in glij za ta je debeli fuknjenec.

In reply to by Vir.... (nepreverjen)

xena1x (nepreverjen)
Mucenje (nepreverjen)

oe24 /welt/weltchronik/ueber-100-verwesende-katzenkadaver-entdeckt

Karl Marx (nepreverjen)

BTW, če smo že pri rumeno-rdečih obcestnih kolih. Ti obcestni koli označujejo rob cestišča, da se v primeru visokega snega ne bi kdo pomotoma zapeljal mimo cestišča. Koli so visoki 2 metra. Občinske komunale jih vsako jesen pridno zabijajo v robove prekmurskih cest. Rob cestišča označujejo tudi krajši, beli plastični količki z odsevno lučjo, le da so ti nižji, nekje do pol metra. Zdaj pa vprašanje za naše občinarje in zakonodajalce: " Zakaj za vraga vsako jesen zabijate te lesene kole ob ceste, če pa v zadnjih 50 letih pri nas nikoli ni padlo več snega kot kašnih 20 cm, v zadnjih letih pa niti to ne ? A pričakujete 2 metra snega ? A nimate pametnejšega dela na teh vaših jebenih občinah ? In prav zanima me, kdo se bo prvi spomnil in ukinil ta folklorni običaj. " Poleg tega so ti rumeno rdeči koli moteči pri srečevanju dveh vozil, posebej na naših luknjastih in ozkih prekmurskih cestah .

Lilo (nepreverjen)

In ko se sneg pluži? Ga je verjetno hitro zadosti, da zakrije bele stožce....
... zato pa ti z svojo gostilniško gesto tega ne boš nikoli razumel. Delaj raje svoje delo in ne blati drugih - sploh če nimaš pojma.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ka se je zgodilo?

Picekk🐥 (nepreverjen)

Ivanušič je začel dajati odpustke???
Le kaj poreče na to njegov razkriški župnik?
Me je prav zanimalo, kaj bo padlo v to pofarbano župansko glavo😂
V penzijo se spravi in pusti, da občina končno zadiha!

Veščičar (nepreverjen)

Oh in sploh kakšen župan ja... Kaj pa je naredil za mlade družine, za mlade ljudi? Vrtec v pomurju je med najdražjimi... Koliko dobimo študentje za opravljen letnik ali diplomo, kot drugje po Pomurju? 0€. Je naredil kaj ja, večino za starejšo populacijo, to pa je to. Pa v 30 letih je pripravil eno igrišče za mali nogomet. Bravo... Čas je za sveži veter...

Picekk🐥 (nepreverjen)

Pa še najdražje nadomestilo za stavbno zemljišče imate.
Prav čudim se, da ga tako dolgo prenašate😩

In reply to by Veščičar (nepreverjen)

Francl (nepreverjen)

Da ne govorimo o tem, da so starši k položnici za vrtec pred nekaj leti dobili tudi dodatnih 10 evrov stroška za obdarovanje otrok v vrtcu, katerim so jim podarili darilca za par evrov vrednosti... Starši na letni ravni odštejejo za vrtec zelo lepo in visoko vsoto, potem pa občina ni bila sposobna plačati 400€ za obdarovanje 40 otrok? Tega nikjer drugje v pomurju ni bilo... Sam iz svojega žepa bi lahko dal župan, če smo že pri tem...

In reply to by Picekk🐥 (nepreverjen)

Starejše novice