Vir: Facebook gostilna Šiker
Kot strela iz jasnega je v ponedeljek odjeknila novica, da vrata zapira gostilna Pri treh ribnikih, najstarejša gostilna v Mariboru. A ni edina. V zadnjem času je svoja vrata zaprlo kar nekaj priznanih gostinskih lokalov.

Na številna zapiranja so se s čustveno objavo odzvali v gostilni Šiker, ki ob nekdanji furmanski cesti med Radgono in bližnjim Mariborom deluje že od leta 1870. Že vrsto let goste navdušuje njihova šarlota, ki jo imenujejo kar »kraljica gostilne.«

Kot so zapisali v objavi na Facebooku, je njihov zapis namenjen dvigu pozitivizma v gostinstvu in turizmu. Izpostavili so, da so za vrati gostiln posamezniki, ki se vsak dan trudijo in bijejo težko bitko današnjega časa. 

Njihov zapis objavljamo v celoti. 

»V naših 150 letih obratovanja gostilne se je odprlo in zaprlo že veliko gostiln in restavracij. Življenje je polno vzponov in padcev, tako pač je. To se ponovno bolj kaže v zadnjih mesecih. Z vsakim vzponom se veselimo, z vsakim padcem žalujemo.

Znotraj vsega tega veselja in žalosti pa so ljudje. Družine in posamezniki, ki živijo za to, da po napornem dnevu, ko utrujeni ležejo k počitku, drug dan ponovno odprejo svoja vrata. Tako dan za dnem. In verjemite, večina tega ne počne samo zaradi denarja, ampak zaradi zadovoljnega gosta in odgovornosti do življenja in preživetja.

Življenjske in žalostne so zgodbe tistih, ki jim ne uspe ali ne zmorejo, morda ne želijo več. Še bolj žalostne so zgodbe družin, ki stojijo za njimi. Iz tega razloga še bolj častite in se veselite vašega priljubljenega kotička, kamor radi zahajate. Naj si bo to slaščičarna, čajnica, kavarna, morda pekarna ali restavracija in gostilna. Vzemite si čas in jih obiščite, tudi če samo na čaj ali kavo. In ne pozabite, ko boste stopili skozi vrata vašega priljubljenega kotička, tudi oni bijejo to težko bitko današnjega časa. Vse za to, da bodo tudi jutri odprli svoja vrata za vas!

Namenite jim nasmeh, veseli ga bodo!«

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
RES ŠKODA (nepreverjen)

Tu se je vedno zelo dobro jedlo, gostov vedno veliko, dokler se ni odprla avtocesta in promet se je preusmeril tja ne več mimo gostilne in verjetno je to vzrok zaprtja, ali pa imajo vsega vrh glave je pa tudi menjava generacij vzrok za mnoga zaprtja dobrih gostiln. Jebenti živimo v taki državi, da najbolje skoz prideš, če si socialni problem, od poštenega dela se v Sloveniji ne more več živeti, razen če si na položaju in lahko kradeš.

prdni lujza (nepreverjen)

mislin ka nejsi skapira za kero gostilno se gre

In reply to by RES ŠKODA (nepreverjen)

Gasilec Samo👨‍🚒 (nepreverjen)

Pa saj ni Šiker zaprl, bimbo!!!
Kaj pa imajo Ribniki z avtocesto???

In reply to by RES ŠKODA (nepreverjen)

Kuharček (nepreverjen)

Ne na pamet poglejmo Hiša Franko, Mak, Vračko itd priznane gostilne kako daleč od avtobana pa gre.
Trije ribniki je vzrok lastnik Terme Maribor tukaj ni več kaj za dodat.
Glede te gostilne tudi napačne poslovne poteze so lahko uničojoče naprimer pri njih hotel ki se že prodaja

In reply to by RES ŠKODA (nepreverjen)

Corona Y (nepreverjen)

Gostilna , ki je zastala nekje v času .Čeprav me vežejo lepi spomini na njo .

No, (nepreverjen)

zdaj pa mi je jasno , zakaj beremo na forumih take komentarje , samo če pogledamo prvega , tip sploh ne razume v čem je point, ampak glavno je , da on nekaj napiše , pa čeprav neumnost.

. (nepreverjen)

Samo še za sendviče bomo meli.

Starejše novice