Tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola se je končala. Letos je akcija poudarila, da odgovorno ravnanje zahteva osebno odločitev za zmernost pri pitju ali celo odpoved alkoholu.

V času epidemije koronavirusa se je tveganje za čezmerno pitje alkohola povečalo. Po nekaterih podatkih se z alkoholom spopada vsaka četrta slovenska družina, pravočasno pomoč poiščejo le redki.

Tradicionalna akcija, ki se je končala v soboto, je letos potekala že šestnajstič. Potekala je pod geslom Moja poteza, ki sporoča, da preudarno in odgovorno ravnanje do sebe in drugih zahteva osebno odločitev za zmernost pri pitju ali celo odpoved alkoholu za vse življenje. Izbira vsakega posameznika je, ali bo dal prednost alkoholu ali pa zdravju, dobrim odnosom, družini, službi in prijateljem.

Akcijo soorganizirajo Slovenska karitas, Agencija za varnost prometa in portal Med.Over.Net ob podpori NIJZ. Sodelujejo pa tudi druge organizacije. Letos je velik del aktivnosti zaradi epidemije potekal na spletu, prvič je prek spleta potekla tudi tradicionalna maša za alkoholike in njihove družine, so zapisali na STA.

Ob koncu akcije so organizatorji pozvali, naj se odpoved in zmernost pri pitju alkohola ne konča po 40 dneh.
 

Preberite še

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anticipation (nepreverjen)

alkohol je edino kar narod drži gor v teh bizarnih časih.

khmmm (nepreverjen)

Naj posljejo tiste ka majo probleme z alkoholon malo na interni oddelek ka do vidli ka alkohol v praksi naredi cloveki. Tudi starome 40-50-60let. Viditi rakavoga bolnika v primerjavi s tistin ka mera za cirozo je... pac trbej viditi to na lastne oci

HojSS PRESS (nepreverjen)

Občasno je potrebno razkužit.

Seveda zmerno in po pameti.

Se pa že poznajo posledice zaprtja ljudi.

Veliko jih je, ki sedaj pijejo več, kot so prej. Tudi prekomerno.

In ne mine teden, da ne bi poročali o kakšnem uboju ali umoru.

Danes spet. Vnukinja ubila babico.

Da ne pišem o tem, koliko ljudi v tem letu NI bilo zdravstveno obravnavanih in bi morali biti.

Posledice se bodo čutile še dolgo. Tudi število mrtvih bo višje.

. (nepreverjen)

Če mo zmerno pili 40 dni pa še naprej, potem bomo že alkoholiki.

Starejše novice