V dveh mesecih je podjetje Marprom prodalo več kot 1200 različnih smučarskih sezonskih vozovnic.

Na Marpromu so za Mariborinfo odgovorili, da so »za smučarsko sezono 2019/2020 na Mariborskem Pohorju doslej prodali preko 1200 različnih sezonskih vozovnic, predprodaja pa se bo nadaljevala še do konca oktobra.«

Gre že za tretjo predprodajo. Prva, super predprodaja, se je zaključila konec marca, druga je trajala le dva dni, 31. avgusta in 1. septembra, tretja pa dva meseca, od 2. septembra do 31. oktobra. Od 1. novembra bodo sezonske vozovnice na voljo le še v redni prodaji.

Snowpass, ki odpira vrata na 100 evropskih smučišč, ni kupil še nihče

Letos Marprom prvič ponuja tudi vstopnice 'Snowpass card', ki odpirajo vrata slovenskih in drugih evropskih smučišč, a zanje očitno ni zanimanja. 

»Za vse, ki tako veliko smučate v Avstriji, Italiji, Švici ... Ker je doma tako slabo … Še samo pet dni možnosti nakupa po znižani ceni, ki je cenejša od sezonske za naše smučišče. Mimogrede do sedaj ni bila prodana še niti ena Snowpass vozovnica, medtem ko domačih že krepko preko 1000. Tako da le ni tako slabo doma, kot trdijo kvazi uživači, ki toliko smučajo v tujini,« je ob tem na družbenem omrežju Facebook zapisal direktor Marproma Bernard Majhenič.

»Na blagajnah pod Pohorjem, kjer je Snowpass mogoče kupiti od začetka tega tedna, za zdaj še nismo prodali nobene tovrstne vozovnice, je pa bilo nekaj povpraševanja po njih. Večjega zanimanja za nakup nismo pričakovali, a smo vseeno pristopili k projektu Snowpass, saj smo želeli tistim, ki smučajo tudi v tujini, ponuditi zanimivo alternativno možnost, ki vključuje smuko tako v različnih domačih kot številnih tujih centrih. Ne glede na prodajo vozovnic Snowpass pri nas pa pričakujemo, da bodo njihovi imetniki pozimi obiskovali tudi Pohorje,« ob tem pojasnjujejo z Marproma.

Odprtje nove smučarske sezone načrtujejo najpozneje sredi decembra, »če bodo razmere dopuščale, pa bo smuka na Pohorju možna že prej,« dodajajo. 

Na Mariborskem Pohorju tudi posodobljen sistem zasnaževanja

Poleti so na Mariborskem Pohorju v večjem delu dokončali že lani začeto posodobitev sistema zasneževanja. »V sklopu tega projekta smo postavili še štiri stebre s snežnimi topovi nad Trikotno jaso, tako da je sedaj nov avtomatiziran sistem zasneževanja nameščen od ciljne arene Snežnega stadiona skoraj do koče Luka. Ob tem smo tudi avtomatizirali črpališče na Trikotni jasi in pri tamkajšnjem vodnem zajetju namestili hladilni stolp, namenjen hlajenju vode za zasneževanje. Pred začetkom zime bomo opravili še preostala potrebna dela na smučarskih terenih, žičnicah, snežnih topovih in drugi opremi,« so še pojasnili.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Craze (nepreverjen)

Vse je za k doma

24gh (nepreverjen)

Zgled si vzamite po avstriji oz več vlagajte v smučišče napr areh .

Starejše novice