30. oktober 2008. Dan, ki si ga bomo zapomnili.

Bil je četrtkov popoldne pred desetimi leti, ko je Družba za avtoceste v RS (Dars) prometu predala še zadnji del pomurske avtoceste med Lenartom in Vučjo vasjo. S tem je bila odprta celotna, nekaj več kot 80 kilometrov dolga in 823 milijonov evrov vredna "pomurka", ki je Pomurje povezala s preostalim delom Slovenije. Z gotovostjo lahko trdimo, da je pomurska avtocesta ena pomembnejših pridobitev zadnjih 50, če ne 100 let za Pomurce. Vsaj kar se infrastrukture tiče. 

Desetletna zamuda

Spomnimo, da je pomurska avtocesta burila duhove, še preden je bila zgrajena. Najprej smo nanjo čakali deset let. Pomurje bi moralo avtocesto dobiti najpozneje do konca leta 1998, a smo jo predvsem zaradi političnih interesov v državi in nesoglasij županov dobili deset let pozneje. Pomurski avtocestni krak so pospešeno začeli graditi leta 2006, odsek Vučja vas-Beltinci pa že leta 2000. 

Razburjala je tudi odločitev Darsa, da se bo gradil dvopasovni pomurski avtocestni krak brez odstavnih pasov. Dars je takrat pojasnjeval, da so se za ta korak odločili na podlagi izračunov prometa, a da lahko cesto razširijo, če se bo promet občutno povečal. 

Težki tovornjaki na regionalih cestah

Ne glede na vse težave pa je pomurska avtocesta velika pridobitev za skrajni severovzhod države. Pred njeno izgradnjo je tovorni promet potekal po regionalnih cestah, zato so domačini pogosto protestirali in tudi protestno zapirali ceste. Soboški policisti so nam za lažjo predstavo o tem koliko tovornjakov se je vozilo po regionalnih cestah, posredovali podatke, koliko tovornih vozil se vsako leto prepelje po pomurski avtocesti. 

Ne samo z vidika preusmeritve tovornega prometa in hitrejšega potovanja, spomnimo se, da smo pred izgradnjo avtoceste iz Murske Sobote do Maribora potrebovali uro in pol, zdaj 60 kilometrov prevozimo v dobre pol ure. Avtocesta je Pomurje zagotovo približala ostali Sloveniji in svetu ter ga odprla za gospodarski razvoj. Ali smo to priložnost znali izkoristiti, pa je druga stvar. 

V desetih letih več kot 800 nesreč

Čeprav je pomurska avtocesta odprta “samo” deset let, pa so v tem času potekala že številna obnovitvena dela, s katerimi so popravljali napake. Izkoristili so namreč garancijsko dobo desetih let. Dvopasovni pomurski avtocestni krak je odpiral številna vprašanja možnosti reševanja v primeru prometnih nesreč. V nekaterih primerih so se reševali res le s težavo prebili do ponesrečencev. 

V desetih letih od odprtja so pomurski policisti na 64,5 kilometrov avtoceste, ki poteka na območju Policijske uprave Murska Sobota, obravnavali 811 prometnih nesreč. Soboški policisti sicer pojasnjujejo, da število prometnih nesreč v veliki meri odvisno od gostote prometa. 

Pomurska avtocesta je izrednega pomena, ne samo za Pomurje, ampak celotno Slovenijo. Nekaj več kot 80 kilometrov avtoceste pomeni namreč tudi neprekinjeno avtocestno povezavo med Koprom in Pincami. Z dokončanjem “pomurke” je Slovenija s štiripasovnico povezana od Madžarske do Italije.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oj-oj (nepreverjen)

Zgrešeni naslov....avtoceste še zdaj nemamo......to je hitra cesta

Abortnik (nepreverjen)

Bravo !

In reply to by Oj-oj (nepreverjen)

jager (nepreverjen)

kakšna avtocesta...lepo vas prosim

gost1324 (nepreverjen)

Hitra cesta, po 10 letih pa že uničena - luknja na luknji.

goostt (nepreverjen)

Saj ni tako hudo, jo intenzivno popravljajo, ni za nas, namenjena je za tranzit, to, da je zoženi profil ni pomembno, takratni direktor DARSA počiva v državni službi, ostali se je skril, nosilec je bila SLS, ki se vrača na sceno, itd. !

In reply to by gost1324 (nepreverjen)

dgfdsfg (nepreverjen)

Avtocesto? Ge vi vidite avtocesto? Zgodovinski dogodek? Mogoče za tziste, ka so pri "koriti" bili, se spominjajo kelko so tistoga časa pokradnili, ka še zaj dobro živejo!! mrš sobotainfo. Namesto, ka bi na tao "obletnico" angažerali svoje novinare, ka bi malo raziskali, kda se je naša avtocesta spremenila v hitro cesto, pa što je kaj zaslužo pa tak dale...

Casio (nepreverjen)

Kot vidim se dogajajo same sanacije cestišča in predorov in to že pri desetih letih res žalostno.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj se preseravate? Res nima odstavnega odstavnega pasu se pa lahko pelješ kar v redu.

Posranc iz Prekmurja (nepreverjen)

Smo najbolj tranzitna država v tem delu evrope in mi naredimo "avtocesto" brez odstavnih. Že v štartu bi morali čez celotno slovenijo narediti tripasovnico. Dva pasa za avtomobile in en pas za tovornjakarje. Definitivno bi bilo bolj pretočno in manj nesreč. Poleg tega bi pas za tovornjake lahko uporabili malo boljše materiale, da bi bil pas bolj vzdržljiv.

Če se pa že gremo zeleno ekologijo in vso sranje okoli tega, priporočam veljakom in intelektualcem, da razmislijo o tranzitni železniški progi od luke koper do maribora in lendave. Zgradimo velik logistični center, ki bi oskrboval celotno vzhodno evropo, nove zaposlitve, manj prometa na avtocestah, manj stroško za prevoznike in se rešimo tovornjakarjev.

Anon2103 (nepreverjen)

Mogoče se motin, ampak nemajo avtoceste v Sloveniji ponavadi omejitev 130 km/h in odstavni pas?

naprej (nepreverjen)

To je obvoznica nej avtocesta!!!!

naprej (nepreverjen)

Pa ša popravljati so morali most čez muro in to vsega po petih letih. Ker se je posedal!!

čarnobejli (nepreverjen)

Zakoj nemamo avtoceste ?

Što so bili prekmurski nadzorniki ? ANTON KAMPUŠ SOCIALNI DEMOKRATI!

Landini

Celoten slovenski AC križ je poddimenzioniran. V LJ bi zdaj že rabli 4-pasovnico, na mnogih ostalih odsekih 3-pasovnico in ja, tudi v Pomurju pravo AC.

Kriptoniche (nepreverjen)

Malo pretiravaš. V Ljubljani je problem, ker je na vsakih 3km izvoz in se tam zgošča promet.

In reply to by Landini

anon1312 (nepreverjen)

V Ljubljani je v prvi vrsti problem, ka lidge ne spremljajo prometa in štrnckajo na telefonaj, zamidijo zeleno luč in napravijo še vekšo gužvo, kak pa je že. V drugi vrsti so problem lokalne ceste in preveč prehodov za pešce - v prometni konici se zato zabaše vse do AC, posledično stoji tudi vse na AC. V tretji vrsti pa so problem prometne nesreče. Zadosta je samo en idiot, ka ohromi celotni promet za 3-4 vre. En idiot, nič več.

In reply to by Kriptoniche (nepreverjen)

werwerw (nepreverjen)

Avtocesta????? Ge?????

werwerw (nepreverjen)

Kak že sikdar do zaj, so nas tudi tu slovenci kouli prnesli.... Vinjete pa plačujemo glij kak oni! Lopof ostane lopof!

Kritik tomo (nepreverjen)

Ma kaki avtocesta,hitra cesta ,cejla razpokana,luknjasta,vsaki nadvoz Velke luknje,dokaz Vučja vas.. Največ kriv minister za infrastrukturo in naši prekmurski poslanci v tistem času! Zidar betežen siromak nesposoben za sojenje se pa vozi s kufron po pejneze v Švico..

prekmurec222 (nepreverjen)

Za hitro cesto namesto avtoceste smo si krivi Pomurci sami.
Največ pa župani ki so lezli ljubljančamo v rit kot še sedaj lezejo.
Gledali so samo interes da gre po določeni trsi kjer so imeli pač zemljišča vnaprej pokupljena.
Ljubljančani so jih sprli in na tiho vrinili hitro cesto.
Pomurci kot avce pa so-smo to dopustili, namesto da bi stopili skupaj in rekli enkrat za vselej NE ljubljani in centralizaciji. In če pogledaš dandanes, samo da so Pomurci dobili položaj tam nekje in sklenili bi pakt in vlado še z hudičem, samo da lezemo nekomu zopet v rit.
Vržejo nam malo bonbončkov , karavana pa gre naprej, vse pa pograbijo LJ in okolica.

black panter

točno tak, bile so 3,4 variante trase,ge so si lokalni politiki pokupili zemljišča te so se pa nategavali ge de šla trasa,za tou pa je 10 lejt zamude....

balounar (nepreverjen)

Pozabili ste neka: Če tedaj nebi meli ministra Radovana Žerjava, pa naj bo kakša koli že je ta hitra cesta bi še zdaj drnckali skoz Soboto pa Radgono, pa tak dale, vsaka njemi čast, komaj je to izboro, po tistom pa smo meli puno čednih na paperi v parlamenti, pa so nej s prstom mignoli za Pomurje. Židan, Horvat, Humorist Vanek, Bačičova .... ter vsi ostali, .......

petržal (nepreverjen)

Hitra cesta brezi odstavnih pasov to je res pohvale vredno .Nikoli nišče ni odgovarjal za denar,ki je v štet za odstavne pase in je izginil na računih nekaterih sudelujočih pri gradnji ceste .Končno pa za Pomurce je vse dobro kar nam podturijo žabari

Bljak (nepreverjen)

Dobili smo KURAC OD OVCE , nej pa avtocesto , dobili smo eno zamazanijo z vzhoda , ki se vali iz dneva v dan in kera je že davno prerasla to dvopasovno cestico , to je prava istina , nej pa avtocesta o keroj senjate , pa če bi to bila nekša država bi te kamione spravila gor na cuge , samo toj državi se jebe za svoje lidij.

Zgvv (nepreverjen)

In v teh 10 lejt je ta cesta ze bila sanejrana 100x. Mars pa taksna kvaliteta samo z razloga ka se lejko dale sluzi!

Burak (nepreverjen)

Tou nam je vse Janči zrihtal. Če ne bi bilo njega, še zdaj bi se vozili po stari cesti. Bravo Janči !!

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, da vi to AC poznate samo iz naslonjača, ali pa mate slabe autoje. Ka se morate stavlati na odstavnom pasi. Meni je ta A cesta čisto dobra, razen ka slabo prenaša težke tovornjake in jo morajo že popravljati. Redko kateri avto se vozi dovoljenih 110, večina kakšnih 130 do 150.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Problem ni samo manjkajoči odstavni pas , ampak kot je že takrat ugotovil takratni minister Žerjav oba avtocestna pasova nista zadosti široka , za kar bi morali odgovarjati na sodišču vpleteni posamezniki in vodje gradbenih firm , ki so gradile pomurski del avtoceste.
Če bi bila vozna pasova dovolj široka kot bi po predpisih morala biti, bi ob raznih nesrečah reševalna in gasilska vozila lahko brez večjih težav prišla do ponesrečencev , čeprav ne bi bilo odstavnih pasov. zdaj pa se ob preozkih AC PASOVIH vozila stežka prebijajo do ponesrečencev ali pa sploh ne morejo, kljub temu , da se vozniki pomaknejo na skrajni rob vozišča in na ta način poskušjo rešiti problem , ki so ga zakuhali pokvarjeni gradbinci v spregi z določenimi pokvarjenimi politiki.

Bljak (nepreverjen)

Še dobro " čarni vrag " ka si ti takšen expert za vse , aja pa tudi to nisi pozabil povedati , ka maš dober avto , kako malomeščansko in banalno , kolkokrat na mesec se te ti expert voziš po tej , vsaj za tebe super avtocesti , ravno zato jo imamo , ker so eni zadovoljni z vsakim sranjem .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice