Preverili smo, kakšno ponudbo in dogajanje nam prinaša Pomladni sejem.

Murska Sobota kar nekajkrat v letu zaživi s pestrim sejemskim dogajanjem. Pravzaprav gre za tradicijo, ki je mesto zaznamovala že v preteklosti in tako Sobota vse od srednjega veka dalje velja za sejemsko mesto. 

Največjima in najbolj znanima tovrstnima dogodkoma, Trejzinemu in Mikloševemu senju, se je lani pridružil Poletni sejem, letos pa bo premiero doživel še Pomladni sejem. Ta bo čez dobra dva tedna zavzel središče Murske Sobote in Drevored Martina Luthra, zasnovan pa bo predvidoma podobno kot že obstoječi dogodki.

Pri Javnem podjetju Komunala smo zdaj preverili, kakšno ponudbo in novosti prinaša na naše ulice ter kaj v sodelovanju z Zavodom za kulturo turizem in šport Murska Sobota ter Mestno občino Murska Sobota pripravljajo za obiskovalce.

Ob tradicionalni ponudbi tudi sezonsko blago

Kot pojasnjujejo pristojni, bo Pomladni sejem potekal v petek, 5. aprila, v času dogodka pa bodo zaprte Slovenska ulica od križišča z Grajsko ulico do ulice Arhitekta Novaka, Zvezna ulica, del ulice Štefana Kovača od krožišča do Kocljeve ulice ter del ulice Staneta Rozmana od krožišča do vhoda stare glasbene šole.

Sejem je zasnovan tako, da bodo ob tradicionalni ponudbi ponujali še izdelke, aktualne za pomladni čas. S sejmom želijo namreč uvesti predvsem prodajo blaga sezonskega značaja. 

»Glede na to, da je sejem pomladni, poskušamo pridobiti ponudnike živilskih in neživilskih izdelkov, ki so aktualni v tem času: domače pridelovalce sadik zelenjave, cvetja, okrasnih rastlin, sadik sadnih dreves in jagodičevja, špargljev, jagod, paradižnika, kumar, vrtnin, različnih olj, semen, sadja, izdelkov iz sadja, sokov in likerjev … ,« pojasnjujejo v soboški Komunali.

Ob tem dodajajo, da ne bo manjkala niti odlična gostinska ponudba in glasbeni nastop.

K sodelovanju so sicer povabili več kot 400 ponudnikov. Glede na to, da prireditev organizirajo prvič, pa pričakujejo, da se bodo ponudniki odzvali v precejšnjem številu. Prišlo naj bi več kot 350 kramarjev iz Slovenije in tujine ter 60 rokodelcev. S samim sejmom si ob ohranjanju tradicije seveda prizadevajo tudi za oživitev dogajanja v mestu.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jaojao (nepreverjen)

svašta...

goostt (nepreverjen)

Kelko de šankov, tudi bršline do kujali ??

In reply to by jaojao (nepreverjen)

semenjbilježiv (nepreverjen)

Te pa zdaj Komunala sejme organizejra, nej Zavod....?
Kak pa te ovih 30 jurjov "popušenih" notri prinesejo?

bejba--- (nepreverjen)

EJ nemreš vorvati kak so takši članki bedeasti!! KOJE ULICE DO ZAPRETE !!!! NOvinar ali pisectoga članka si nepismen????

grinch (nepreverjen)

Sobota se spreminja v eno veliko tržnico na prostem. Zdaj bomo mekle kupovali vsak mesec, vmejs se pa mastili na sočni vilici.
Pa dobro, vsaj nekaj.

butalec (nepreverjen)

Hja, grinch, v sexpano tudi moreš iti!!

In reply to by grinch (nepreverjen)

šandor (nepreverjen)

Kebap in pljeskavices bo tudi .Dober tek

dr (nepreverjen)

V Soboti je polno lokalov z opremo ki iščejo najemnika za 20€ na den, pa se ne splača ni interesentov. Komunala pa želi naše prometnice za katere plačujemo prispevke oddajati za 200€ na den za postavitev štantov. Pa to moraš biti nor ka prodajaš meščanom prometnice ki so jih sami financerali obenem pa jim zapreš promet do lokalov ki si jih kupili in plačijejo prispevke.

butalec (nepreverjen)

Evo, prvo soboško "remek delo" se predstavlja:
https://www.vestnik.si/v-novem-objektu-mensana-vse-vec-tezav-6679548

Ka pa te še li bou na kamešnici?!?!

Vipko
Truplo

Še malo, pa bomo v Soboti, če že nismo, rekorderji v organiziranju takih prireditev! Novih številčnejših delovnih mest ni, ne investitorjev, ceste luknjaste vsak dan bolj. Župan sicer pravi, da ne bo dal riktati cest, dokler se ne uredi kanalizacija. To sicer lahko sprejmemo, vendar tudi upajmo, da bodo kanalizacijo uredili še v tem stoletju? Drugače se bom prej stegnil... kakor imel haska od popravljenih cest.

Če je kdo "v igri" naj napiše, kaj vse je župan obljubil v prejšnjem mandatu, pa ni uresničil in kaj vse obljublja v sedanjem... pa je tudi veliko vprašanje, če bo kaj iz tega?

Vidim, da je Mensana v težavah, "drvarnica" še niti obratovati ni začela. Tam... nas bo šele bolela glava!

In reply to by butalec (nepreverjen)

Starejše novice