Pričela se bo težko pričakovana energetska sanacija objektov Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Mestna občina Murska Sobota je v letu 2013, tudi v imenu 11 ostalih občin soustanoviteljic javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota, uspešno kandidirala na javni razpis »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev in zdravstvenih domov v lasti lokalnih skupnosti«, ki se je izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije« in prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

Za sofinanciranje operacije sanacije objektov je bilo iz sredstev kohezijskega sklada pridobljeno sofinanciranje v deležu 85 odstotkov upravičenih stroškov. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki pokriva področje energetike, bo sofinanciralo obnovo v višini 318.965,18 evrov. Lastna udeležba občin je v višini 169.208,46 evrov, porazdelitev stroškov lastne udeležbe je po kriteriju števila prebivalcev v posamezni občini.

Po oddaji javnega naročila za gradbeno-obrtniška dela, se je kot najugodnejši ponudnik prijavilo podjetje AJM Okna-Vrata-Senčila d.o.o. iz Pesnice pri Mariboru. Vrednost izvedbenih del je 475.009, 62 evrov. Vrednost celotnega projekta je 488.174,64 evrov, kar je 27 odstotkov manj, kot je bilo predvideno.

Prisotni na tiskovni konferenci, Štefan Cigan, župan MOMS Anton Štihec, direktor AJM d.o.o. Trivo Krempl, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač, župan občine Beltinci in predstavnica iz občine Tišina, so se strinjali, da gre za pomembno naložbo za boljše delovne pogoje in počutje obiskovalcev Zdravstvenega doma. Gre tudi za prikaz uspešnega medobčinskega sodelovanja in povezovanja pri skupnih projektih in projektih za skupno dobro.

Rok izvedbe del energetske sanacije je 90 dni od podpisa pogodbe, predvideni zaključek del je v sredini januarja 2015. Računajo na ugodno vreme.

»Predvideni učinki projekta so pričakovani letni prihranek v višini 303,75MWh, kar pomeni približno 30.000 evrov letnega prihranka pri stroških ogrevanja ter boljše pogoje za delo zaposlenih in uporabnikov storitev Zdravstvenega doma.«, je povedal Štefan Cigan.

»Z energetsko sanacijo objektov Zdravstvenega doma Murska Sobota bo s svojimi pozitivnimi učinki skupaj z ostalimi prispevala k izboljšanju kakovosti zraka v Murski Soboti in s tem posledično na večjo kakovost zdravja in počutja ljudi.« Anton Štihec

Stavba Zdravstvenega doma, kjer ima sedež medicina dela, v tem sklopu energetske obnove ne bo deležna, ker je stavba pod spomeniškim varstvom. So pa na stavbi že bila obnovljena in nameščena energetsko varčna okna, potrebna pa bi bila še obnova strehe in obnova fasade.

V obdobju 2014-2020 bodo spet na voljo sredstva za sanacijo in Mestna občina Murska Sobota bo kandidirala za pridobitev sredstev.

V 6 letih po obnovi se bodo predvideno povrnil lasten vložek občin v obnovo, v 16 letih se pričakuje povrnitev celotne investicije.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tuna (nepreverjen)

pa glij zaj?
Nej pred mescon ali čez 2 kedna?
Glij zaj?
Banda

kalimero70

PA NAJ ŠE KJE NAJDEJO DOBRE DOKOTORJE IN ČLOVEŠKE SESTRE KER TA ZD JE EN VELIK ŠIT..Z CELOTNO EKIPO VKUP DRŽIJO..

kalimero70

pa stare doktorce naj upokojijo

fuj (nepreverjen)

Evo van konkretno rešitev. Nej pa "Povezovanje" (oz. "Kadrovanje")...fuj stranke, sramota.

Gost (nepreverjen)

Moja sestra pri doktori je dobra, ko boljša skoraj ne mre biti.

Gost (nepreverjen)

@Tuna (66.249.81.33)

ka zdaj zavolo volitev župan več nesmi delati? Ges bi pravo pohvalno, ka kljub volilni kampanji delajo normalno. Omenjenih je 11 občin, ge nemajo več volilne kampanje. Forumske bojevnike očitno predvolilna kampanja ene bole okupira, kak njega.

lolipo (nepreverjen)

Edin prijZna je sestra Alma,ka od medicine dela ne gucin bila san na pregledi od 6 vgojno pa do 13 ,odnos zaposlenih na MD pa katastrofa!

Beltinčan (nepreverjen)

Pa što vragi je Gombošija poblastil, ka v imeni Občine Beltinci tou podpijše. Tou je pa vijšek vsega, ka te človik dela. Brez sklepa Občinskoga sveta! Tou de pa odgovarjal! Predvolilna prevara. Svinjarija SDS-jova. Na Dobi ma Janše v sobi še postelo fraj.

edenpac

Res je , SDS podpira same barabe.

Starejše novice