V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor naj bi se okužil zdravnik, ki se je pred kratkim vrnil iz Afrike. Šlo naj bi za zdravnika, ki je bil sicer cepljen z dvema odmerkoma cepiva.

V uredništvo Mariborinfo smo prejeli sporočilo zaskrbljene bralke, ki je zapisala, da je bil njen mož na pregledu pri zdravniku, ki naj bi bil okužen z južnoafriškim sevom koronavirusa.

Zdravnik v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, naj bi se s tem okužil v Afriki, od koder se je po navedbah bralke vrnil iz lova. 

Šlo naj bi za mariborskega nevrokirurga, ki je v prostem času strasten lovec. Bralka je sporočila, da so jim po moževem pregledu v bolnišnici javili, naj bodo pozorni na znake okužbe, mož se mora testirati. 

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so za Mariborinfo potrdili, da se je okužil zaposleni, ki je bil že cepljen z dvema odmerkoma cepiva. Dodajajo, da je to možno, ker nobeno cepivo ni stoodstotno učinkovito. 

Kot so povedali so epidemiologi s primerom seznanjeni in so ustrezno ukrepali. Zaenkrat še ne vedo, za kateri sev gre pri okuženemu zdravniku. Sporočili so le, da južnoafriški sev v Sloveniji še ni dokazan

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor niso želeli potrditi, da je oddelek za nevrokirurgijo trenutno zaprt.

Za pojasnila smo se obrnili na Nacionalni inštitut za javno zdravje. Na podrobnejše informacije iz njihove strani še čakamo. 

Zdravnik naj bi se v Afriki udeležil lova. Lovski turizem je v Afriki velik posel. Leta 2015 je po podatkih Svetovne turistične organizacije 35,4 milijona mednarodnih turistov obiskalo podsaharsko Afriko. Veliko turistov je tja potovalo zaradi turističnega lova na slone, leve, leoparde, nosoroge, ki jih vzrejajo posebej za potrebe lovskega turizma.  

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rikardo (nepreverjen)

Dvomin, samo morejo neka povedati ka nedo lidjej slučajno podvomili v cepivo

. (nepreverjen)

Ka je hodo lovit slone? Kolegi pa so izgoreli po bolnicah.

icterus (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

njegova stvar. njegov PROSTI čas.

In reply to by . (nepreverjen)

Pika Poka (nepreverjen)

Ja, njegova stvar... ampak bilo bi lepo, predvsem pa odgovorno - še zlasti od zdravnika! - da se v času, ko korone še ni konec in se pojavljajo novi sevi, gospoda ne bi gonila naokoli.

In reply to by icterus (nepreverjen)

Ambam (nepreverjen)

Naj bi bil doma. V teh razmerah pa res treba na lov v druge države. Eni res izzivajo. Kak malo sprostijo že treba potovati na lov, na počitnice....

HojSS PRESS (nepreverjen)

Kaj sedaj spet komu ni jasno ????

Če je cepivo 90% učinkovito pomeni, da se jih od 100 cepljenih lahko še vedno okuži 10.

Seveda ni nujno, ker je vsak organizem drugačen.

Ampak nobeno cepivo nima 100% zaščite.

Tak, da spet neko zastraševanje ljudi in delanje panike.

Cato the Censor

Farmacevti iz firme katere predpisuje zdravila so mu plačala shooting safari..pride z virusom delat..širi naokoli..prvi virus so tudi zdravniki prinesli. To so nedorasla deca z žepi polnimi denarja

bullshit corona (nepreverjen)

Bla bla bla....

heh.. (nepreverjen)

in spet ku..i zdravniški vlačijo "viruse" v svoje ustanove.

rompompom (nepreverjen)

sami svetujejo naj se ne plazimo okoli, a sam to dela. spet eden izmed zdravnikov ki nam je prenesel virus ker živi v obilju in ne upošteva ukrepe. in potem takim naj zaupamo. takšni so zaslužijo težki potek bolezni. sorry ampak tak je. cela gamad ena.

Komunajzer (nepreverjen)

Ja bravo, doktori do knan nosili mi mo pa zaradi njij pa zaprejti. Marš u .....

balounar (nepreverjen)

Tou je sigurno velki siromak ka je lejko odišao v Afriko na jago, toga zdaj nado obtoužili za širjenje virusa kak ovo novinarko ka je v Sloveniji bijla?

porkon (nepreverjen)

gre se za dr. voršiča-najbrž. ker piše v nekem članku, da je nevrokirurg, o njem pa intervju, kjer je zinil, da je strasten lovec. torej je najbrž dr. matjaž voršič. še eno globoko razočaranje. naj zdaj on plača vse te stroške, ki jih je povzrtočil z okužbo. gnoj od človeka.

Jurij (nepreverjen)

Kako dolgo bo nas elita preganjala....če bi blo to na kitajskem ....lahko si razlagate po svoje...

Bolnica (nepreverjen)

Potrjeno... Gre za dr. Matjaža Voršiča, nevrokirurga.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice