Foto: Mediaspeed
Covid-19 kot vzrok smrti, snemanje zaposlenih pred bolnišnico, ki čakajo na bris, (ne)okužen medicinski kader, nepreverjena zgodba neznanega starša o nošenju maske, zaradi katere otroku razpadajo pljuča. Ninna Kozorog vsem tem zgodbam nastavlja ogledalo.

Slovenska zdravnica nevrologinja, nevrofiziologinja in humanitarna delavka Ninna Kozorog je prekinila molk na družbenih omrežjih v povezavi z epidemijo koronavirusa in zapisala nekaj dejstev, ki bi jih morali prebrati vsi.

Mariborčanka in aktualna Slovenka leta je spregovorila tudi o nošenju mask in snemanju zaposlenih pred Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cv3tt0 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Milijon besed brez pravega pomena, psi lajajo, karavana pa gre naprej...

Slom (nepreverjen)

Glede teorij zarote ji dam prav! Glede tega, da tudi oni (zdravstveno osebje) in njihovi sorodniki lahko zbolijo in da je ovi štajerec za brezveze zgubo živce, pa je tako, da njim ni treba klicati 2 dni brez odgovora. Njihova mama ali otrok bo takoj ko bo rabil sprejet v bolnico! Njihova mama in otrok v bolnici ne bosta brez obiskov in sestre ju ne bodo zanemarjale in kregale! V tem je fora, da za svoje poskrbijo 10x boljše. Plačamo pa vsi isto zavarovanje. Pa ka misli ka smo slejpi? Ali so oni slejpi pa ne vidijo razlik v obravnavi? Obnašajo se kak če bi jin vsaki betežen bil odveč. Pa zato mate slüjžbo lidje boži. Zato vas plačüvlemo ka nan pomagate gda smo betežni! Mogoče bi vas mogli plačüvati po učinki pa ocenah strank..

In reply to by Cv3tt0 (nepreverjen)

Machiavelli
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ninna Kozorog. Fascinanten clanek se bolj fascinanten ime in priimek. Verjetno porocena z Janezzom Ovnom.

Slom (nepreverjen)

Ta pa Slovenka leta!? Namesto, da bi se zavzela za bolnega otroka, se raje za bogove v belem, ki so že pol leta na dopustih.

stary1 (nepreverjen)

čuj ti pederu jedan
Ali si ti vski DAN PEDER ali samo sedem dni v tednu
pišeš pa tudi take da se še te mati sramuje

In reply to by Slom (nepreverjen)

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Žal taki še danes verjamejo da je človek bil na luni in da filmček ni bil posnet v hollywoodskih garažah, Banda pokvarjena!!!!!!!! Verjamejo pač vse tisto kaj jim nadrejeni skenirajo v njihove bolane buče.. Mrš!!!!!!!

Vajz (nepreverjen)

No. človik ti niti budalo nemre povedati. Vej si záto srmaček.

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Jahh (nepreverjen)

Glede teorij zarote ji dam prav! Glede tega, da tudi oni (zdravstveno osebje) in njihovi sorodniki lahko zbolijo in da je ovi štajerec za brezveze zgubo živce, pa je tako, da njim ni treba klicati 2 dni brez odgovora. Njihova mama ali otrok bo takoj ko bo rabil sprejet v bolnico! Njihova mama in otrok v bolnici ne bosta brez obiskov in sestre ju ne bodo zanemarjale in kregale! V tem je fora, da za svoje poskrbijo 10x boljše. Plačamo pa vsi isto zavarovanje. Pa ka misli ka smo slejpi? Ali so oni slejpi pa ne vidijo razlik v obravnavi? Obnašajo se kak če bi jin vsaki betežen bil odveč. Pa zato mate slüjžbo lidje boži. Zato vas plačüvlemo ka nan pomagate gda smo betežni! Mogoče bi vas mogli plačüvati po učinki pa ocenah strank...

Slom (nepreverjen)

Točno tako. Od prve črke, do zadnje pike.

In reply to by Jahh (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

Enostavno je, tisti ka vrvlejo raznin teorijan zarote majo v sebi, oz o sebi nekso pomankanje osebnosti, zato širijo tej teorije ka se lejko počutijo več vredni in pametnejši od vseh ostalih, keri tomi ne nasedajo. Polek toga močno precenjujejo svoje znanje z določenoga področja, in mislijo ka lejko oni, brez uradne izobrazbe z področja, enakovredno debaterajo z npr. zdravnikon, kemikon, farmacevton.. itd. To se imenuje Dunnig-Krugerjev efekt. Značilni je tudi nižji nivo inteligence, in enostransko gledanje na stvari - z drugimi besedami noben dokaz jih nede prepričo kontra tomi ka verjamejo, saj so na ton zgradili celo svojo osebnost.

mag. (nepreverjen)

bravo, odličen komentar kavč komentatorjem z omejenim razmišljanjem...

In reply to by Laci (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Be be ha ha ha 🐑🐑🐑

In reply to by mag. (nepreverjen)

Za omejenca (nepreverjen)

Na eni strani zanimivo in objektivno razmišljanje ugledne zdravnice in humanitarke, na drugi strani tvoje blejanje. Komentar je nedvomno odveč.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

Zelo dobro razmišljanje. Se strinjam z njo. Vse ki ste tako pametni pa povejte rešitev. Kandidirajte, bodite izvoljeni in takrat odločajte ne pa da samo nabijate.

gost4321 (nepreverjen)

"Ne vemo, kaj ta virus naredi in ne vemo, kakšne so lahko posledice."
tolko o "strokovnosti"...

koronček (nepreverjen)

Ninna, mi ljudje delamo histerijo? halo! nijz dela panične ukrepe in nas ovce delajo iz tega budale-to je neke vrste represija...živlenje pod masko.
kakše iscenirane zgodbe da ni Corone-mešaš jaboke in hruške.
bomo videli v prihodnje da ven pride beteg zaradi pogosto nošenih umazanih, okuženih mask...aja te bomo pa ljudje krivi!

koronček (nepreverjen)

poglejte najdite na yutubu izjavo strokovne Beovićke pred meseci: zaenkrat je dovolj da poskrbimo za osebno higieno (umivanje,razkuževanje rok) za zmanjšanje širjenja virusa...čeprav še ne vemo kako se obnaša...
tak ka maske morajo v promet spraviti,nej? učenci najmanj na dan 3 maske v šolo-kajti po 2-3 urah maska več nima funkcije preprečitve...in ne se dotikat naprej ampak za gumico in odložit v posebno vrečko......in klovni bomo še naprej da lahko cirkus laufa.

gogolovec (nepreverjen)

Teoretiki zarote glih takšne neumnosti kvasijo ka tej poklicani doktori. Če bi se pozanimali v globine bi sigurno prišli do informacije ka je ta zdravnica podpornica trenutne vladajoče opcije. Tak kak Beovičova. Prlej nepomembna in neznana zdravnica brez nekših presežkov ali zato ka je orto SDS in slepo sledi navodilon politike je trenutno NO1 stroka v Sloveniji. Tak ka ges ne vrvlen več nikomi. Še celo nej tistin ka sakši teden drugače gučijo, če glih kak je ta doktorca sama izjavila ne poznajo virusa niti ne vejo kakšne so posledice. Tak ka ja, takšna stroka in teoretiki zarote idejo z roko v roki. V bistvi je takšna nesposobna in samovšečna stroka vzrok za nastanek teorij zarote.

Risto Kubura (nepreverjen)

Bl*savi ste vsi korona skeptiki res usi po vrsti. Ne morem verjet da vi res mislite da vam kr usi lazejo in da vam cel svet laze. Moj hladn bretranc, ko je mal cez 40 let pa je prsu do aparatov, komi da se je zvleku clovek, za vas je pa vse to neka igra, ker vam je tezko dat pof. masko gor na buco, ker vas boli k za druge to rajs povejte a ne da obtozujete vlado kk vam laze in da so vsi kr neki placani, pa ni da ni. Povejte rajs ne zanimajo me drugi zato ne bom nosu mask in to je to! Sam ne se cudit pol ce se vam pripeti kaksna tragedija al pa obdobje mucenja, ker vam je blo tezko prispevat samo to da si daste masko na glavo ko grete v trgovino ali med gneco ljudi. Ne razumete da bo se vecja cakalna doba za zdravljenje ker je zevprej blo zdravstvo v banani, ka bo sele zdej naslednje mesece, ko se bo zarad vas ubogih upornikov zacelo se bolj sirit in bo premalo kadra ali pa bojo mogli bit v karanteni. Res ste totalni salabajzerji otrocji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice