Drugi julijski vikend se prekmurski prestolnici obeta nova zanimiva in predvsem množična prireditev.

Med 7. in 9. julijem bo v sodelovanju Mestne občine Murska Sobota in Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu v našem mestu potekalo sedmo tradicionalno srečanje Slovencev iz zamejstva in sveta z naslovom Dobrodošli doma.

Promocija in poslovne povezave

Ker v mestu pričakujejo več tisoč obiskovalcev, si v murskosoboški občini od srečanja med drugim obetajo dobro promocijo in kakšne poslovne povezave, celotna regija pa številne prenočitve in dober obisk. Pričakujejo vplivne in uspešne posameznike z vsega sveta in zato tudi udeležbo vrha slovenske politike, saj bo dogodek med drugim tudi priložnost za mreženje interesov mesta ter celotnega pomurskega območja.

Vrhunec s Kreslinom

Na današnji tiskovni konferenci so povedali, da se bodo potrudili, da bodo dnevi zapolnjen z različnimi dogodki, glasbo, vodenji po kotičkih Pomurja in kulinariko. Program prireditve pa vključuje pestro celodnevno in večerno dogajanje na več prizoriščih. 

V petek bo tako ob 18.00 v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota potekal Dogodek ob 500-letnici reformacije, sledi še premierni film o Slovencih v Betlehemu in v sklopu Soboškega poletja bodo nastopila tolkalna skupina Murska Percussion. V soboto bo osrednji dogodek v dvorcu RIS Rakičan, ko bo goste pozdravil župan Aleksander Jevšek in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. 

Zvečer pa sledijo še vrhunski nastopi: Hišni ansambel Avseniki, Vlado Kreslin in mali bogovi ter Mišo Kontrec. Vsi dogodki so za obiskovalce brezplačni. Celoten program pa si lahko ogledate tukaj.
 

FOTO: Dobrodošli doma 2015

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice