Lokacija vstopne točke za odvzem brisa pri sumu na okužbo z viruosom COVID-19 je za našo regijo Zdravstveni dom Murska Sobota, ob tem je potrebno dosledno upoštevati navodila pri sumu na okužbo.

Skupna vstopna točka v naši regiji je od  11.3.2020 Zdravstveni dom Murska Sobota, Grajska 24 (prostori bivše Patronažne službe in zabojnika - vhod s Kopališke ulice).

V soboškem zdravstvenem domu opažajo, da ljudje brez sami brez predhodne najave in upoštevanja navodil prihajajo na mesto odvzema brisa, zato ponovno pozivajo vse, da se dosledno držijo že navedenih navodil.

Pacient s sumom na okužbo z virusom COVID-l9 mora najprej kontaktirati izbranega osebnega zdravnika ali dežurno službo, ta kontaktira epidemiologa, ki mu poda nadaljnja navodila. O napotitvi pacienta na vstopno točko je potrebno le to prehodno obvestiti na telefonsko številko 025123804. Pooblaščena oseba kontaktira napoteno osebo in ji da dodatna navodila o načinu in času prihoda na vstopno točko za odvzem brisa v ZD Murska Sobota na Grajski ulici 24. Stik z zdravnikom prek telefona je ključnega pomena, saj se s tem izognemo fizičnim stikom in morebitnemu prenašanju okužbe, poudarjajo prisojni.

Po končanem postopku pregleda in odvzema brisa se osebo po odločitvi zdravnika pošlje v domače okolje z navodili do prejema izida oziroma napoti v bolnišnico. Osebe, ki so pozitivne na okužbo s COVID-19, se obravnava v skladu z epidemiološkimi navodili, še sporočajo v ZD Murska Sobota. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AA43 (nepreverjen)

Do takih drasticnih ukrepov ne bi nikoli prislo,ce bi ljudje v celi svoji glavi uporabili vsaj 1.odstotek normalne pameti in vsaj malo upostevali navodila,ki jih ze od januarja naprej lahko vidijo in slisijo vsepovsod! Ampak kje pa? Italija je bila zivi dokaz,kaj se je zgodilo,ker je bilo ljudem malomar za vse!
Zdaj smo Slovenci dokazali,da smo se bolj zabiti narod in se nam se bolj j... za vse,kar se dogaja in za vsa navodila in preventivne ukrepe za zajezitev tega,kar nas je dohitelo. Po toci zvoniti je prepozno in tocno zdaj je to tu. Malo se zamislite nad sabo in svojimi dejanji in prekletim vsakodnevnim pohajkovanjem vsepovsod...

serbok (nepreverjen)

me prav zanima, ce kdo dviguje telefon na to stevilko?

Starejše novice