Danes je na malem trgu v Murski Soboti ponovno potekala dobrodelna prireditev, kjer so podarjali otroško opremo in oblačila.

Zavodu Korak naprej so se pridružili še Hiša sadeži družbe ter Društvo varnega zavetja Varna hiša Pomurja. Na prireditvi so poskrbeli za mlade in socialno ogrožene družine ter njihove otroke. Kot nam je povedala Urška  Žekš, vodja projektov na Zavodu korak naprej, po pomoč prihajajo pretežno ljudje v starosti od 20 do 40 let.

Zavod ima status socialnega podjetja, ki deluje z namenom opravljanja družbeno koristnega dela, katerega glavna dejavnost je komisijska prodajalna z rabljeno otroško opremo in oblačili. Mesečno prirejajo tudi dobrodelne prireditve, kot je bila današnja, s katero želijo pomagati ljudem. Odziv na tovrstne prireditve je čedalje večji, vendar je mnoge še zmeraj sram poiskati pomoč, čeprav bi jo nujno potrebovali. Naslednji vikend bo v murskosoboškem Spartacus caffe-ju organizirana »swap zabava«, kjer boste lahko vsa oblačila, ki ste se jih naveličali, zamenjali za druga. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice