Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru se je odločilo, da bodo ob dirkalni stezi za konje kasače v Križevcih pri Ljutomeru zasadilo lipo prijateljstva med Konjeniškim društvom Križevci pri Ljutomeru in Konjeniškim društvom Krim.

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru in Konjeniško društvo Krim pri Ljubljani že vrsto let tesno sodelujeta, predvsem na področju reje kasaških konjev. Vezi med društvoma so trdno stkane in se iz leta v leto le poglabljajo in se širi sodelovanje tudi na druga področja.

Konjeniško kasaški šport je v občini Križevci pri Ljutomeru, ki je staro že 140 let in prav letos Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru obeležuje ta visok jubilej kasaškega športa na Murskem polju v Prlekiji.

Dogodek zasaditve lipe prijateljstva med društvoma je bil v nedeljo, 27. julija, ko so lipo prijateljstva, ob dirkalni stezi tudi na svečan način zasadili. Lipo so zasadili predsednik Konjeniškega društva Križevci Dušan Zorko, predsednik Konjeniškega društva Krim Jože Škulj, župan občine Križevci mag. Branko Belec, župan občine Veržej Slavko Petovar in drugi vodilni člani obeh konjeniških društev. Zasajeno lipo prijateljstva med društvoma bodo v Križevcih, ta slovenski simbol, skozi leto negovali in zalivali, da bo s časoma zrasla v mogočno povezovalno drevo.

Pod košato lipo se bodo v prihodnje člani konjeniških društev srečevali, povezovali in družili, ob gledanju konjskih dirk bistrih konj na hipodromu v Križevcih pri Ljutomeru. Lipa prijateljstva je zasajena v spomin na simbol prijateljstva  in bo še tako naprej povezovala in ohranjala slovenski kasaški šport.

J. Ž. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice