Zamenjava strešne kritine na Gledališču Park.

Gledališče Park, ki stoji na robu mestnega parka v Murski Soboti, je načrtoval arhitekt Franc Novak. Pritlična zgradba v modernističnem slogu je bila zgrajena leta 1951 in je bila prvotno namenjena mestnemu kinu. 

V okviru projekta Evropska prestolnica kulture 2012 je potekala  prenova objekta v večnamensko dvorano, ki je dobil ime Gledališče Park. Obnova nekdanjega kina je potekala po idejni zasnovi soboškega arhitekta Andreja Kalamara.

Streha začela zamakati

V zadnjih letih je na objektu začela zamakati streha. Kljub večkratnim delnim sanacijam, streha na mestih še vedno zamaka, zato je potrebna celovita zamenjava strešne kritine. 

Poglavitni cilj prenove je zaščititi ta pomemben kulturni objekt v našem mestu in preprečiti povečanje škode na objektu in opremi.

Izvajalec navedene obnove je Spot gradnje iz Celja v pogodbeni višini 96.277,52 evra, ki bo dela dokončal v roku 45 koledarskih dni.

Nadzor nad izvedbo del bo izvajal Inženiring Rajnar Štefan iz Murske Sobote.  

Ker je objekt še v garanciji, bo del sredstev za zamenjavo strešne kritine pokrit iz preostanka unovčitve bančne garancije in sicer v višini 14.497,76 evra, ostalo so sredstva iz občinskega proračuna.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
če ge va ra (nepreverjen)

Koliko milijonov je stala celotna prenova te stare kinodvorane ????
Kdo je bil izvajalec del ???????
Koliko let nazaj se je izvajala celovita prenova ????????
Tipično za Slovenijo !!!!!!!
VEDNO ogromno stane in se slabo naredi. Posvečeni poberejo milijone in se potem še nekajkrat popravlja.
Davkoplačevalski denar !!!!!!!

Kinopark (nepreverjen)

Objekt je v garanciji. Občina bo vnovčila garancijo za 14.000 eur a zamenjava strehe bo stala 96.000 eur. Zakaj? Ce je nepopolno narejeno naj krije vse izvajalec, kicje nepopolno streho naredil in kje je takratni nadzornik del in koliko je bil plačan za svoj nepopolni nadzor?

čarni vrag (nepreverjen)

Naj še stokrat ponovim. Ravne strehe v naših pogojih niso primerne. Zaradi pogostoga zmrzovanja in odtajanja pride do razpok in zamakanja. Zato so konec 80 let, na večini soboških blokov z ravno streho napravili dvokapnice. A izgleda, ka so mlajši pa bole pametni, pa so pa začali delati ravne strehe. Na žalost pa puščajo kak so nekda. Nema problema. Segnemo v žep občanom Sobote in že pa lejko kakšna leva firma popravla in tako brez konca in kraja.

čikapajo (nepreverjen)

ti i zaostalo govno seljačko
ravne strehe so bodočnost

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

runktipunkti (nepreverjen)

streha stara 8 let narejena po modernih standardih pa že zamaka. jaz imam ravno streho že 30 let pa še ne zamaka ker je niso delali gradbeni amaterski pijanci.

runktipunkti (nepreverjen)

ostalo iz občinskega proračuna...živim v ms, ne hodim vgledališče in mi odtegnejo procent od plače za popravilo- balkan.

polol (nepreverjen)

To naj porušijo do tal in tam zgradijo z eu sredstvi kaj bolj smiselno uporabnega in modernega z možnostjo garaže v kleti. Lahko tudi novo gledališče ali kvazi neki cankarjev dom v ms.

. (nepreverjen)

Ravne strehe so dveh tipov ena ki pušča in ena ki še bo puščala. Kjer je denar se lahko vleče in tudi obnovi.

penzioner (nepreverjen)

KDAJ BODO TI NAŠI ARHITEKTI NEKAJ PAMETNEGA IZUMILI, DA NE BO ZAMAKALO, NE ONI SO PAMETNI OH in SPLOH, SEVEDA VSI SO DIPL. ING. samo kaj to pomaga na mizi in papirju, če je v praksi vse drugače. Naša hiša in streha ima 60 let in več, strešnik je KIKINDA 272 in nikjer ne zamaka in ne teče skozi strešnike.

Starejše novice