Poslovni kompleks Pomurke se je po izklicni ceni 6,4 milijona evrov tudi tokrat neuspešno prodajal na dražbi. Posledično bo stečajna upraviteljica stavbna zemljišča in objekte na 18 hektarjih prenesla na ločitvene upnike.

Konec septembra na dražbo ni prišel nihče, čeprav so bili po besedah stečajne upraviteljice Alenke Gril povabljeni vsi, ki so se za nakup kdaj zanimali. Tokrat je bilo prvič naprodaj vse, kar je znotraj tovarniške ograje, saj je Grilova konec leta 2016 uspela s tožbo in dobila tudi zemljišča, ki so bila zapisana kot last MIP Pomurke reja in so bila na prejšnjih dražbah iz prodaje izločena, poroča STA.

Naprodaj je bila tudi vgradna oprema, kotlovnica, hladilne naprave, transformatorska postaja in drugo, glavnina proizvodne opreme pa je bila na podlagi nezavezujočega zbiranja ponudb prodana v zadnjih dveh letih.

Opremo za mesno predelavo oziroma obrat za konzerve, ki predstavlja največji del, je kupila družba Osem, ki proizvodni obrat še vedno najema, drugi večji najemnik je Intereuropa, ki ima tam hladilnice.

Sklenili več dogovorov, niso jih uresničili

Miroslav Flisar iz družbe Osem je za STA povedal, da se s predstavniki Družbe za upravljanje terjatev bank še niso pogovarjali in da je vse odvisno od ponudbe in od tega, ali se bodo morda končno odločili za prodajo po delih. O nakupu obrata je Flisar s stečajno upraviteljico sicer sklenil več dogovorov, a jih niso uresničili.

"Če bodo vztrajali pri prodaji celote, pa nima smisla, da bi še dolgo taborili tu," dodaja Flisar.

Izročitev nepremičnin ločitvenim upnikom je po besedah Grilove običajen postopek, ko traja prodaja dalj časa in ni ponudnikov oziroma ni primerne cene, kakršno upniki pričakujejo.

Zato je sodišču predlagala, da pozove ločitvene upnike, naj prevzamejo deleže. Postopek naj bi bil končan letos ali najpozneje januarja, potem bodo upniki premoženje prodajali ali dajali v najem sami, stečajna upraviteljica pa bo še naprej prodajala drobno opremo, ki je ostala v Pomurki.

V Sloveniji ji tudi ostaja odprta odškodninska tožba proti upravi Pomurke, nerešeno pravdo imajo v Srbiji, v Splitu pa bo prodajala premoženje, katerega lastništvo še preverjajo, zaključuje STA.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žalost (nepreverjen)

Pomurka, Mura, potrošnik, turizem (sava)
Prekmurje so izropali, nevem ka še sploh lahko čakamo od Slovenije???

vidocq (nepreverjen)

največje mahinacije v sloveniji je dovolila janševo predsedovanje in v bajnih njegovih štirih letih je bilo vse pripravljeno za sesutje pomurskega gospodarstva , sedaj pa ga v veliki večini tudi volijo ,, a vam pove to nekaj - kako pamet mi tu uporabljamo ,, če tega pomurkinega velikana niso uspeli prodati , se pravi da so nesposobneži in tudi ti leši... ri ki tam danes gnezdijo morajo finančno odgovarjati za nesposobnost ne pa samo izčrpavat in to baje za bajne zneske

(nepreverjen)

Zadnjič je mali ven potegno od nekec zemljevid muska sobota / slovenija / jugoslavija.
Na njem so bile vrisane vse tovarne, malo so mu bili čudni nazivi, potem pa sva šla skozi kaj vse je propadlo in ugotovila, da kar nekaj. Izgleda da bomo morali počasi vsi iti nekam za hlapce.

Starejše novice