Že v petek bi zaposleni v vrtcu Ljutomer morali prejeti aprilske plače, a se to ni zgodilo. Temu je krivo nesprejetje proračuna za letošnje leto in nepodaljšanje začasnega financiranja občine, ki se je izteklo 31. marca.

Zaposleni v vrtcu Ljutomer, teh je kar 38, bi morali v petek prejeti plače za marec. Toda številke na računu zaposlenih se v petek niso spremenile, podobno je bilo tudi danes. V vrtcu so nam potrdili, da plač še vedno ni na računu.

"Res je, ta informacij drži. V petek nismo dobili plač, teh pa še vedno ni. Neuradno smo izvedeli, da se čaka današnji sklic seje in po tej seji se bodo stvari razjasnile. V kolikor bo seja sklepčna bodo lahko odločali bodisi o proračunu, bodisi o začasnem financiranju. V obeh primerih lahko potem financiranje občine steče naprej. Zdaj trenutno pa smo še v čakanju," so nam povedali v vrtcu Ljutomer, kjer računajo, da naj bi bile plače izplačane v sredo.

Podaljšanje začasnega financiranja bi lahko sprejeli korespondenčno

Želijo si, da se stvari uredijo, saj bi se lahko zgodba v nasprotnem primeru čez tri mesece znova ponovila. Sprejetja proračuna pa si želijo tudi svetniki, ki se zadnje občinske seje niso udeležili. Ti se s predlaganim proračunom niso strinjali, zato so pred današnjo sejo, ki se je začela ob 13. uri, vložili amandmaje.

"Odgovornost za zagotovitev normalnega delovanja občine in občinskih zavodov je na županji, ki bi morala v konkretnem primeru zgolj sklicati korenspondenčno sejo, da podprejo predlog o nadaljnjem začasnem financiranju. Zaradi tega, ker se mi zadnjič resnično nismo mogli udeležiti seje, se ni potrdilo financiranje po dvanajstinah. Seje do zdaj ni bilo, poziva s strani županje, da bi korenspondenčno podprli podaljšanje začasnega financirana pa tudi ne. Nadejamo pa se, da bo županja upoštevala večino naših amandmajev in bomo proračun lahko sprejeli v celoti, da se ne bo potrebno predolgo financirati preko dvanajstin," nam je povedal Dejan Karba, občinski svetnik in neformalni vodja opozicije.

Pred sejo, še preden smo uspeli priklicati Dejana Karbo, smo poskušali priklicati tudi županjo Olgo Karba, a se na naš klic ni odzvala.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bolj varno in ceneje (nepreverjen)

V starih cajtih smo otroke rihtali doma - ne v vrtcih

FALOT 1 (nepreverjen)

Od kar je Karba prišel v politiko samo skupaj s svojo kompanijo sranje dela. Ni bil za novinara kako pa bo potem politik ?

. (nepreverjen)

Za eno neproduktivno sedenje dobijo tolko kot vzgojiteljica za celi mesec dela.

Sprga (nepreverjen)

In kaksne so tarife-nagrade svetnikom za eno sejo? Koliko pa dobi vzgojiteljica? Prosim za odgovor.

In reply to by . (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ove svetnike je treba jebat, i nič jesti dati, Prokljeti svijetniki sedaj bi pa oni jebali uzgojiteljice da ne b dobile plače
Ovi svetniki so sigurno pedri in to ne ovi navadni pedri nego oni najbolj smrdljivi komunajzerski pedri

janez grmovšek (nepreverjen)

to so obične pederčine

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Nazirenna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top
**************
Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

PristavaREPUBLIKA (nepreverjen)

DOBRA NOVICA: Obveščamo vas da novinar Dejan Karba več nima blokiranega bančnega računa. Skupno je imel račun blokiran 138 dni.
SLABA NOVICA: Žal Dejan Karba zelo verjetno (novinarji lahko to preverite) ni poplačal upnikov ampak enostavno zaprl bančni račun dne 15.3.2019. Žal je to nekazonito, ker poslovni subjekt mora imeti odprti bančni račun. Upniki pa mu še vedno ostajajo, vendar ga bodo zdaj težje izterjali. :(

PRAVNA PODLAGA: V 3. odstavku 37. člena Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2) je namreč že od konca leta 2009 določeno, da morajo imeti subjekti vpisa v poslovni register pri ponudniku plačilnih storitev odprt transakcijski račun, samostojni podjetniki posamezniki in posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, pa morajo imeti za namene v zvezi z opravljanjem dejavnosti ločen transakcijski račun.

Starejše novice