Eno najlepših zgradb v Murski Soboti po letih samevanja čaka svetlejša prihodnost.

O prenovi dolga leta zapuščene Hartnerjeve vile, v kateri je svoj čas delovala tudi Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, se je razmišljalo že pred časom.

Na soboški občini so nam pred dvema letoma pojasnili, da želijo spomeniško zaščiteno stavbo obnoviti in urediti za protokolarne namene. 

»Jaz bom po svojih močeh naredil, da bo tako, tudi, da bo objekt čim prej doživel prenovo, in da ostane kot tak, eden od biserov mesta,« je takrat napovedal soboški župan Aleksander Jevšek.

A vse do pred kratkim je načrtom na poti stalo odprto vprašanje lastništva.

Namesto gradu in vile – odškodnina

Spomnimo, vrhovno sodišče je pred časom razsodilo, da je hči nekdanjega župana Murske Sobote Ferdinanda Hartnerja, Elizabeta Wurth upravičena do vračila po drugi svetovni vojni zaplenjenega gradu na Goričkem in omenjene vile v Murski Soboti. 

Toda zaradi posebnega pomena omenjenih stavb je na koncu dobila le odškodnino, ki je po njeni smrti pripadla dedičem. 

Država je torej morala poravnati znesek do upravičencev, potem pa vilo prenesti na občino. Na občini so zato z rekonstrukcijo čakali na zaključek postopkov. Preverili smo, kako daleč so ti danes in ali so se načrti v vmesnem času spremenili. 

Vila uradno v rokah občine, v iskanju sredstev

Kot odgovarjajo na Mestni občini Murska Sobota, so v drugi polovici minulega leta z vpisom v zemljiško knjigo tudi uradno postali lastniki stare meščanske vile.

Večjih ovir torej ni videti in za obnovo objekta je po zagotovilih odgovornih že izdelan idejni projekt. Kar zadeva same vsebine, pa menda ostajajo zvesti prvotni zamisli.

»Na MOMS smo prepričani, da mora Hartnerjeva vila ostati v lasti mesta Murska Sobota, bodisi kot mestna hiša, oz. objekt z vsebino javnega dobra,« so sporočili z občine.

Ob tem dodajajo, da so trenutno v postopku iskanja finančnih virov za obnovo zgradbe.

S spleta

Komentarji (49)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DEMOS in deonacionalizacija - koliko škode povzročene ljudem in državi !!!!!!!!!! Tega niso delali v nobeni državi razen Slovenije !

Vipko
Truplo

Kako to veš? Morda pa v nobeni državi niso tako na vrat na nos podržavljali razne vrednote? Sam ne vem, zato o tem dalje ne bi, edino menim, da je treba vsem, katerim so tako na hitro zarubili premoženje to vrniti!

Kar se pa tiče same hiše menim, da občina potrebuje neki protokolarni objekt in podpiram, da se to uredi!

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Zakaj se potem oglašaš, če ne veš ? Zakaj v Franciji in vzhodnih državah tega niso storili. To premoženje je bilo nacionalizirano ( ne zarubljeno ! ) po zakonih, ki so veljali tedaj !!!! Ne moreš spreminjati zakonov za 45 ali 50 let nazaj kot ste to storili desničarji. Tega nobena država razen Slovenije ni storila ! Ko ste desničarji prišli na oblast, ste se obnašali kot pijani in posledice vsega slabega, kar ste storili, so tu ! Da ne bi dalje pisal ...

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Če nekaj ne vem še ne pomeni, da nekaj ne mislim. Sicer misliti pomeni en drek znati, vedno pa ni tako. V neki Franciji so kolaborantom morda res kaj zarubili, močno pa dvomim, da so to počeli v tako velikem obsegu, kakor v Jugoslaviji. To velja tudi za likvidacije. Kako točno veš, da niso vračali neupravičeno odvzetega premoženja na Hrvaškem, Srbiji... na Češkem, Slovaškem, bivši DDR??? Po mojem pišeš bolj na pamet in niti ne misliš!

Če neki zakon velja pred enim letom še ne pomeni, da je dober in da ga ni potrebno spremeniti. Pa temu zadnjemu stavku ja ne boš oporekal?

Kar je bilo neupravičeno in večinoma je bilo neupravičeno, je treba vrniti. Sicer pa, če se dobro spomnim, nas je Evropa opozorila, da moramo izvesti denacionalizacijo? V Evropi veljajo neke demokratične vrednote, katerim mi po II. svetovni vojni nismo sledili in če smo se hoteli Evropi pridružiti, se je treba teh vrednot držati. Kaj ti tu ni jasno?

Kar se tiče hiše za protokolarne namene: ja stalo bo morda milijon ali dva, ampak še vedno mislim, da občina potrebuje tak objekt. Če ni denarja se naj obnova malo preloži, za dalj časa pa ne, da ne bo objekt še bolj propadel.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ne poznaš ne naše ne evropske zgodovine, ker nimaš ne zanimanja ne časa, da bi kaj pogledal. Kadar desni kaj zajebete, je vedno pri roki izgovor, da je Evropa od nas to zahtevala, čeprav ni tako ! NE MOREŠ TI ZDAJ SPREMINJATI TEGA ZAKONA O DENACIONALIZACIJI, KER JE PO TEM ZAKONU ŽE VRNJENO ( ALI PLAČANA ODŠKODNINA ) OPRAVIČENO ALI NEUPRAVIČENO CELOTNO PREMOŽENJE, KI JE BILO PREDMET DESNIČARSKEGA ZAKONA, KER BI S TEM POVZROČILI NOVE VELIKE KRIVICE IN NEPREDVIDENE DOGODKE ! Desničarji ste nam tudi vsilili kapitalizem, ker na plebiscitu ni bilo nikjer vprašanja kakšen sistem hočemo in če hočemo kapitalizem ! Konec debate s tabo, ker si premalo izobražen in kot desničar nesprejemljiv za resnico ! Vrednota je tudi izdaja lastnega naroda sovražniku ? Po tvojem mišljenju je ! Škoda sonca, ki na tebe posije.

In reply to by Truplo

helmut (nepreverjen)

Zakon je ziher bil dober Hatrner je med vojno sodeloval z Mažarskim okopatorjem keri je meo cilj iztrebiti Slovenski narod in ti mi zdaj tu razlagaš ka je tou neupravičeno zaseženo. A smrt vseh tistih ka so se uprli toj okupacije je pa upravičena ? Se spolj zavedaš kelko lidi je mrlo zatou ka si ti zdaj lejko živeš v lastni državi in si nej pod Madžarsko okupacijo ?

In reply to by Truplo

kolaboracija (nepreverjen)

Truplo, samo za tejbe......
- "Kot opisuje dr. Boris Mlakar z Inštituta za novejšo zgodovino v svoji študiji o obračunu s kolaboranti po Evropi, iz te slike izstopa predvsem Francija, v kateri so izredna sodišča, francoski partizani in posamezniki v želji po maščevanju sprva pomorili okrog 10.800 kolaboracionistov, od tega kakšnih 2200 po koncu vojne. Sicer so sprožili 311 tisoč preiskav in v njih za krive spoznali 49 tisoč Francozov, ovaduhov, pomagačev in članov Gestapa, a od teh so jih obsodili na smrt "le" 7031-"
- "Na Nizozemskem so oblasti po vojni sprožile sodne postopke proti skoraj pol milijona državljanom. Obsojenih z odvzemom premoženja ali državljanskih pravic je bilo 54 tisoč ljudi, bilo je izrečenih 154 smrtnih sodb..."
- "V primerjavi s temi številkami so bili izvensodni poboji v Jugoslaviji skorajda normalen zaključek bojev. Do obračunov je prišlo po vsej državi."
Malo si prešti okoli ka pišejo o teh stvareh zgodovinari, med njimi tudi desno usmerjeni z Mitjo Ferencom pa ostalimi na čeli. Zgodovinska resnica je daleš od tiste populistične kero nonstop tirate po interneti eni keri ste zaslepljeni s sovraštvon. Nigi drugje po Evropi je nigdar nišče nej vračo zaseženo premoženje kolaboranton in domačin izdajalcon, edino v Sloveniji se to dogaja. In nigi drugje v Evropi se kolaboranti in domači izdajalci ne prosijo gor pa ne spreminjajo zgodovine tak kak v Sloveniji. Ka misliš, ka bi Francozi pravli, če bi se tan naenkrat začnoli kolaboanti ali potomci kolaborantov hapiti kak so oni pravi domoljubi pa kak so oni vodili taktično kolaboracijo, tak kak to pri nas čujemo? V Franciji in drugje po Evropi kaj takšoga niti od desnih strank ne čujemo, ka bi što kaj takšoga gučo ali celo zagovarjo. Tan lidje znajo što pa ge pa za koj se je te boril, samo pri nas je na ednouk zgodovino potrebno napisati na novo. To ka eni nafudavlete to finto z izvensodnimi poboji civilistov je že malo prizadeto:
- "Mitja Ferenc sicer opozarja, da se glavnina hrvaške vojske formalno Britancem ni vdala. Ob poskusu vdaje na Pliberškem polju naj bi jim namreč angleški poveljnik dejal, da se lahko vdajo samo jugoslovanski armadi. V tem trenutku so hrvaški poveljniki ugotovili, da so v brezizhodnem položaju. Britanci so nato tudi tiste pripadnike hrvaških, srbskih ali slovenskih vojaških formacij, ki so jih že pred tem razorožili, vrnili v Jugoslavijo. Britanci naj bi tako nazaj pošiljali predvsem vojake. Od 17. do 24. maja 1945 hrvaške, od 24. do 27. maja srbske in od 27. do 31. maja slovenske. "Vsi indici kažejo in v prid temu govorijo tudi izkopavanja iz leta 1999, da je pri ubitih na Teznem šlo predvsem za vojaške strukture. Lahko, da so bili zraven civilisti. A bi sam rekel, da le v manjši možni meri" ugotavlja Ferenc."
In tak je v večini teh naših morišč. Več ali menje se ide za vojake, v menši meri pa še za aktivne civilne kolaborante in vmes tudi njihove družine. Samo so tej v zelo malih procentih. To nafudavanje izvensodnih pobojev nedužnih civilistov je pa resno betežno.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Po svoje sem te tu čakal: če primerjamo število prebivalcev v Franciji in Sloveniji, je bilo procentualno pri nas obsojenih, pobitih in ne vem še kaj enormno več ljudi. Če k temu dodamo še zgodovinsko resnico, da je pri nas kot prvo potekala revolucija in šele nato za vas leve in nekaj desnih "izredna in pravična" borba proti okupatorju, je kot na dlani, da so marsikateri ljudje raje izbrali drugo stran. Zame vsi niso izdajalci, zgodovinsko dokazano ni bil niti ljubljanski nadškof Rožman, za Rupnika pa je že druga zgodba! Pa tudi preveč pišeš o pobitih vojakih... kdor se je predal po koncu vojne (če že med vojno partizani niso ravno mogli imeti ujetnikov) in bil ubit brez sodišča oz. dokazane krivde pri normalnem sojenju, je bil ubit krivično. Tega je bilo preveč in tega ne more noben zgodovinar zanikati. In veliko je bilo pobitih tudi ali po krivici zaprtih njihovih družinskih članov. In odvzeto premoženje, sedaj pa so problemi! Vrniti, kar je ukradenega, ker je bilo res ukradeno!

Da so na Pliberškem polju zavezniki vrnili reci in piši mislim da 13.000 ujetnikov in njihovih družinskih članov in kaj se je zgodilo z nimi, pa od tebe in zgodovinarja nič? Pazi, ujetnikov in vojne je bilo konec.

Sicer pa je tema ta vila: pri nas je bilo veliko madžarskega življa in naša pokrajina je bila stoletja pod Madžari. Razen tistih dvajset let in meni je normalno, da so jo Madžari, kot člani sil osi pač priključili nazaj. In da je potem tisto madžarsko življe držalo z njimi, zato jih jaz ravno nimam ne za neke ekstra okupatorje, niti ostale za neke hude izdajalce. Čista logika.

In reply to by kolaboracija (nepreverjen)

NisemRobot (nepreverjen)

Zavezniki so po drugi svetovni vojni kratek čas celo na ozemljih, ki so jih upravljali, tolerirali obračunavanje s kolaboranti. Nakopičene je bilo preveč jeze, ker je bilo s strani tvojih prijateljčkov storjenih toliko grozodejstev, da so se zgražali celo američani in angleži. Vedeli so, da vojne ne bo konec, če skušajo vse spraviti po sodni poti, saj tajega sodnega aparata ni nikjer, ki bi zmogel obdelati količino zločinov tvojih prijateljčkov, tudi madžarskih okupatorjev, ki so prvi povzročili gore trupel v taboriščih, kjer je končalo tudi preveč Prekmurcev. Tebi Truplo se to zdi fajn?
Pa še nekaj, tako kot nenehno lažete in zavajate, so se obnašali tudi kvizlingi na begu. Niso se držali reda, ki so ga od njih zahtevali Angleži. Non stop so netili upore med begunci, sami kršili vojno pravo, zato so jih Angleži imeli že čez glavo in se odločili, da oni niso vojni ujetniki, ampak navadna banda. Naložili so jih na vlake in jih poslali nazaj.
Ti in tebi podobni, pa se pajdašite z vsemi, ki so pobijali naše rojake, ker so bili Slovenci. Častite ustaško zalego, ki je klala tudi po slovenskih vaseh, ubijala Slovence v Jasenovcu, njihovi potomci pa nas cel čas sovražijo in nam nadevajo poimenovanja podalpski Hrvati, nas zajebavajo okoli meje... razumi že enkrat, da so povojni poboji bili reakcija, na štiriletno morijo in načrtno iztrebljanje. Lahko je tebi nakladati, bi te rad videl, če bi bil med tistimi, ki so jih iz Sobote poslali v Auschwitz, res me zanima, kako bi se ti vsevednež znašel.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

@NisemRobot:

"Lahko je tebi nakladati, bi te rad videl, če bi bil med tistimi, ki so jih iz Sobote poslali v Auschwitz, res me zanima, kako bi se ti vsevednež znašel."

Pa malce obrnimo:

Lahko je tebi nakladati, bi te pa rad videl, če bi bil med tistimi, ki so jih iz Pliberka poslali nazaj in me res zanima, kako bi se ti vsevednež znašel.

In tisto niso moji prijatelji, da se razumeva. Sam ne odobravam njihovih zločinov in jih obsojam, razumi pa, da je druga stran (ti praviš reakcija) storila več zločinov in vse to več ali manj opravičujejo z... Tudi nisem napisal, da Madžari niso povzročali zločinov... le nekako jih nimam za klasičnega okupatorja zaradi tisočletne zgodovine našega področja. Je to tako težko razumeti? Besedo "ustaš" nisem nikjer omenil! Če pa že, tudi tam so po vojni obračunavali z njimi in tako, da so morali iti levo in desno. Kdor se je znašel na napačni strani... ampak to naj rešujejo Hrvati.

In reply to by NisemRobot (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

desni komunist, ka pa či zdaj napijšejo zakon o nacionalizaciji pa tebi se ka maš zemejo? Ka boš te pravo, zakon je takšen. Ma kakšen zakon, kraj so zejli ka ne bi smeli, privat lastnina je privat pa nemre nikšni zakon nači narekovati. Komunisti so tou kraj spogejmali, se je jasno. Tou ka so komunisti spokradnoli po vojni zdaj mij nazaj davlemo. tak je zdaj tou.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

desni komunist, še idnouk napijšen, kakšen zakon , ka ti lejko zemejo tvojo lastnino. Ja v primeri ka je lastnik kolaboracionejro med vojno, ten ja. Prinas pa se je mogouče kakšnomi partijskomi funkcionari nej dopadno pa so njemi glij tak se zejli. Zakon bi mogo loučiti tiste kerin so zejli upravičeno pa tiste kerin so zejli neupravičeno. Tou je bistvo, g ev ton primeri niti ne ven kak je bilou samo stvar je takšna kak san jo opijso. Nemreš se v isti koš zmetati. Po vojni so komunisti spoklali krijve pa dosta nedužnih tou je bistvo.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Mura je večna in Truplo, tan si še 100 krat - či trbej- preštita, ka vama je "kolaboracija" napisal.
Vsaki, ka ma zrno zdrave pameti v glavi, to zna, vama je pa zgleda vse zastonj. Slovenija je pa edina, ki je dovolila kolaborantom in njihovim potomcem, da so, kot kača klopotača dvignili svoje glave. Sla po revanšizmu je pa naredila samo to, kar zdaj imamo, razklano slovenijo (namerno z malo začetnico).
Kolaborant je kolaborant, pa lejko njemi jebeš mater.. I>zda te idnouk, dvakrat, pa ob novoj priliki opet!!
Po vojni se je pa v kalnoj vodi obračunavalo tudi na osebnon nivoji, to je res
- a se zdaj ne bi, če bi bila prilika????? Če bi bila takšna sladka prilika?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vcasih me kaj vtrgavle pa se spremenim v drugoj osebnost Sem si gnes opet izmeril 22 cm brez glave ,,onaj mali murgeljski palček pa je imel dugega samo 7 cm. ,, pa pravi mali dečko,, važna je taktika i ne dužina,,,ampak Štefa mu je pa pričela piti,,,kaj mislite zakaj

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vcasih me kaj vtrgavle pa se spremenim v drugoj osebnost Sem si gnes opet izmeril 22 cm brez glave ,,onaj mali murgeljski palček pa je imel dugega samo 7 cm. ,, pa pravi mali dečko,, važna je taktika i ne dužina,,,ampak Štefa mu je pa pričela piti,,,kaj mislite zakaj

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Zdaj mu je potrebno postaviti še spomenik ! To bi lahko naredili istočasno, ko urejajo trg zmage, bi bilo ceneje in hitro narejeno.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Igor1234 (nepreverjen)

Opet de sau dober milijon za obnovo.
Posledicno pa se podobni zneski za letno vzdrzevanje, nove zaposlene...
BLEDARIJA

sema (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST-tudi trinajst modrih ne more odgovoriti na eno neumno vprašanje.zdaj če je bilo nekomu nekaj neupravičeno odvzeto ,tudi če tolko kolikor je pod nohtom črnega je pravično,da se to tudi vrne,vprašenje je samo , če v naravi ali denarju.Pika,konec.

Čarni vrag (nepreverjen)

Zdaj bomo morali obnavljati in vzdrževati še to vilo. Skupaj z expanom bo to požrlo velki del občinskega proračuna. Ceste in pločniki pa kak v Bangladeši.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Mogoče se bo pa porušila na kakega smrdljivega komunajzerja

Sobočki brejg (nepreverjen)

Misliš Janšo če bo upal v Soboto priti?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

Ti več nič ne boš naredil po svojih močeh ,ker ne boš več župan zadosti je bilo vsega .Deklica de imela notri svoj urad

proizvodnja (nepreverjen)

Sem se mislil oglasiti a vidim, da Čarni vrag razmišlja isto kakor sem hotel zapisati. Ja, res se sprašujem kako bo vse to občina vzdrževala. Mogoče pa kakšen davek ;)

kanžor

proizvodnja .......... Položnice do večje za Komunalo in padavinske vode ka pa drüjgo

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

proizvodnja (nepreverjen)

Imate pravico a ne vem zakaj minusi? Proračun je omejen. Kolikor nekomu več pač drugemu manj.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Še en plac za medgeneracijski center ge do se povezüvali

bigi (nepreverjen)

pohvalno in nujno je sanirati-ohranjati, odstraniti naknadno dozidan zahodni neuporaben prizidek-nevarno fizično odstopanje, neuporabnost, brez temeljev.
Lokacija za občinski namen je idealna in tovrstnim zgodovinskih objektov v ožji okolici ni veliko.
Občina končno dobi "svoj" objekt.

REALEN (nepreverjen)

KAKI KOMENTARJI DA TE KAP, PA SAJ SO KOMUNISTI TO PODRŽAVILI VZELI LASTNIKOM IN TO JE PRAVILNO DA SE VRNE LASTNIKOM ,ČE BI TO OSTALO PREJSNJIM LASTNIKO NEBI PROPADALO KOT JE SEDAJ SE VIDI KAK LASTNIK JE DRŽAVA ...

Sobočki brejg (nepreverjen)

Pet razredov osnovne šole?

In reply to by REALEN (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Ge mo pa zdaj pa napijso ka je pač moje videnje sega. V Španiji na primer v Barceloni pa stare zgradbe kere so možne obnove čisto se prenovijo. Tou pa zatou ka ostane varaš v takšnon stili kak je nekda bilou. Zaradi toga je Barcelona tak privlačna za turiste ka maš rejsan kaj za viditi. Nej mi zdaj pa ka nemreš primerjati Barcelono pa Soboto, samo dejstvo je tou ka bi mij glij tak mogli čuvati zgodovino Sobote, kera nan dosta pomejni. V Soboti je malo takšnih starih zgradb, pa mijslin ka bi jo trbelo obnoviti, zaradi Sobote same.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Tu se pa strinjam s tabo.

as5 (nepreverjen)

Vsekakor je dobro, da se v centru mesta prazne stavbe čim prej uredijo in dobijo vsebine, sicer bo mesto prazno brez duše...

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Če bi bil jaz župan ( če bi ! ), bi dal občanom MOMS anketa za predloge zakaj bi se naj ta stavba v bodoče uporablja. Najboljše predloge bi dal v razpravo in glasovanje mestnemu svetu ! Če bi bil jaz ...

Mura je večna (nepreverjen)

desni komunist, či bi tak bilou nan nej trbej župana. Župan more odloučati o marsičem, dostin ne paše dostin pa paše odločitev. Tou je glij tak kakreferendum zmaga večina pa mogouče samo 3 % več, tou ne pomejni skoraj nika. Trbej se konkretno odloučiti, zatou pa mamo župana pa mestni svejt.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Vej pa zato imamo Red Bull, drago betonsko ploščad, leseno drvarnico kot vrečo brez dna, ... Kdaj bo župan odgovarjal za to ? Ta vila bo zopet dom dobro plačanih služb za povezane in drago vzdrževanje te palače za povezane. Če bi odločali ljudje - magari + 3 % - tega ne bi bilo !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Sobočki brejg (nepreverjen)

Po tvoji pameti o vsem kar se bo delalo v Soboti odloča en šerif? O ti mati sveta kake mamo.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST
Či bi odloučali takšni kak si tij bi Sobota bijla še izdak v kameni dobi.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Boš ti videl kakšna katastrofa in izguba bo s to leseno drvarnico ! Glavno, da je oni gospod za skladiščenje tega črvivega lesa zaslužil že 200.000 evrov !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ka je Jevšek tak dobroga napravo ?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

T (nepreverjen)

Tu bi lehko naredili medgeneracijski center. Počasi bo še samo ena generacija.

Betežen (nepreverjen)

Izdajalci SLOVENSKEGA NARODA so bili izdajalci in bodo ostali izdajalci !! Le za SDS so se spremenili v zmagovalce. Okupatorski podporniki !!

Čarni vrag (nepreverjen)

Škoda ka je RRA Mura propadnola, lejko bi jih se notri naselili.

Sobočki brejg (nepreverjen)

Tu notri bojo občinari svoje pijanke meli. Pa kakšno ono sobo z rdejčim posvejtom nad vrati.

NAFUDANI (nepreverjen)

Novinar, če napišeš dolg članek o tej vili, bi moral napisati koliko milijonov evrov odškodnine je dobila ta ženska. In kdo ji je to odškodnino izplačal. Za javnost zelo pomemben podatek.

obnova (nepreverjen)

Vej pa javna tajna je, da je idejni projekt za obnovo delal sin od glavnega finančnika na občini - baje za diplomsko delo. Zdaj pa se občina hvali , kako imajo že narejene projekte (pa jih nimajo - eno je diplomska naloga na nivoju idejnega projekta, drugo pa druga projektna dokumentacija na podlagi katere dobiš dovoljenje). Mogoče bodo spet brez razpisa dela oddali Pomgradu (kot črpanje gramoza ob Kamešnici). Da bodo lahko uporabljali to diplomsko delo bodo morali verjetno spet pa narediti javni razpis, za celostno podobo in uporabo (tokrat ne imena EXPANO) ampak diplomske naloge, ha ha... Jevšek in Đurov sta tudi tega zmožne. Pa naj pazijo, da ne bo spet kakšen X v besedi, ker to kao ni dovoljeno, ha hahahahahahhha. Ja pa naj dajo visoke nagrade prvonagrajenemu - ki se zna že v naprej - torej sinu glavnega finančnika, ha ha

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vcasih me kaj vtrgavle pa se spremenim v drugoj osebnost Sem si gnes opet izmeril 22 cm brez glave ,,onaj mali murgeljski palček pa je imel dugega samo 7 cm. ,, pa pravi mali dečko,, važna je taktika i ne dužina,,,ampak Štefa mu je pa pričela piti,,,kaj mislite zakaj

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kak de šla ta obnova. Notri so leseni stropovi, upam samo ka je kje nej puščala streha. Poceni nede, nejasno pa je za kaj bi vilo lahko uporabili.

butalec (nepreverjen)

- ja za županski urad, za koj pa!!

gostja 426 (nepreverjen)

Končno prenova. Glede na to, da v Prekmurju manjka odnos do starega, prenove pa so bogpomagaj, če do njih sploh pride, upam, da je ne bo dobil kakšen Kalamar v roke in z nje naredil brezdušne kocke, kot z Železniške postaje ali Družbene prehrane.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

Starejše novice