Opazili smo, da je ob glavni cesti Lipovci - Rakičan zaprt del kolesarske steze, na njivi ob stezi pa potekajo gradbena dela. Preverili smo, kaj se dogaja.

Ob glavni cesti Lipovci - Rakičan je že nekaj dni zaprta kolesarska steza v dolžini približno 700 metrov, na njivi ob stezi pa se izvajajo gradbena dela.

Za pojasnila o gradbenih delih smo se obrnili na občino Beltinci, slednji pa so pojasnili, da v sklopu projekta Nadgradnja vodovodnega sistema B, vodilna občina Rogašvoci gradi reducirno-merilni jašek Rakičan - Beltinci RT-1.

Gradbena dela že zaključena, kolesarska steza zaprta do konca meseca

Z občine Beltinci so sporočili, da so gradbena dela že zaključena, sledijo pa montažno - vodovodna dela.

»Po terminskem planu izvajalca del, družbe Teleg-M d.o.o., bo kolesarska steza zaprta do konca meseca marca 2023,« so še sporočili za Sobotainfo.

Projekt bo zagotavljal javno oskrbo z zdravstveno ustrezno pitno vodo

Nadgradnja vodovodnega sistema B je razvojni projekt dvanajst pomurskih občin. Projekt bo zagotavljal javno oskrbo z zdravstveno ustrezno pitno vodo ter vzpostavitev potrebne ustrezne infrastrukture, ki omogoča izvajanje kakovostnih storitev zagotavljanja primerne oskrbe s pitno vodo. 

Projekt trenutno izvaja nekaj več kot 150 ljudi, do sedaj pa je bilo na sklopu 1, ki zajema občine Tišina, Murska Sobota, Beltinci in Puconci skupno izvedenih 15.000 metrov cevovodov.

V sklopu 2, v katerem so občine Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Rogašovci in Šalovci, pa je izvedenih 65.900 metrtov cevovodov.

Izvedba je sicer razdeljena v tri sklope, vodilna občina v imenu in sodelovanju z ostalimi občinami investitorkami v projektu je občina Rogašovci, v sklopu projekta pa je predvidena novogradnja 14 objektov na sistemu in nadgradnja 33 obstoječih črpališč ter 14 vodohranov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joooj (nepreverjen)

Stolp zidajo ka do gledale okole če se najde kakšen novinar za Sobotainfo kere de mel šolo končano, ka nede 100 letni študentek... V bližini avtoceste pa zato ka do spremljali tudi Romune, ka slabše kak je tak nemre biti na ton portale!🤣

Starejše novice