Zaposleni v pomurskih lekarnah so se ostro in odločno odzvali na to, da je soboška občina začela postopke za izstop iz Pomurskih lekarn in napovedala ustanovitev novega javnega zavoda.

Kot smo že poročali, se je minuli torek iztekel 60-dnevni rok, ki ga je župan Aleksander Jevšek postavil Pomurskim lekarnam za zamenjavo vodstva. Ker se to ni zgodilo, je Jevšek ustanoviteljicam že sporočil, da je mestni upravi naročil začetek postopkov za izstop iz ustanoviteljstva zavoda, razdelitev premoženja Pomurskih lekarn ter ustanovitev novega javnega zavoda, ki bo na območju mestne občine namesto Pomurskih lekarn opravljal lekarniško dejavnost.

Zdaj so se na to odločitev odzvali tudi zaposlenih v Pomurskih lekarnah, ki so odločno obsodili "politično motiviran razdruževalni odnos in interes župana ter direktorja občinske uprave MOMS". Prepričani so, da morajo Pomurske lekarne ostati enovit javni pomurski zdravstveni zavod in za to nameravajo odločno boriti.

Sporočilo, v katerem so med drugim zapisali še, da "nikakor ne pristajajo na očitke posameznikov, ki svoje interese utemeljujejo z izkrivljanjem resnice", si lahko v celoti preberete spodaj.
 

ZAPOSLENI V POMURSKIH LEKARNAH ODLOČNO PROTI RAZDRUŽEVANJU

V Pomurskih lekarnah je trenutno zaposlenih 97 ljudi, ki v okviru obstoječe regijske organiziranosti z najvišjo stopnjo odgovornosti do pomurskega prebivalstva, zagotavljamo nemoteno preskrbo z zdravili, medicinskimi pripomočki ter ostalim blagom za pomoč pri zdravljenju. 

Ponosno opravljamo naše osnovno poslanstvo in odločno obsojamo politično motiviran razdruževalni odnos in interes župana ter direktorja občinske uprave MOMS. Prepričani smo, da ima sedanja regijska organiziranost lekarniške dejavnosti v Pomurju nedvomno številne sistemske prednosti ter zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti preskrbe prebivalstva z zdravili. 

Zato Pomurske lekarne MORAJO OSTATI ENOVIT JAVNI POMURSKI ZDRAVSTVENI ZAVOD in zaposleni se bomo za to odločno borili. Upamo, da bodo uporabniki, ki so najpomembnejši deležnik ter katerih pravilno in kvalitetno zdravljenje je USTANOVITVENI NAMEN delovanja javnega zavoda Pomurske lekarne, naša skupna prizadevanja podpirali. 

Nikakor ne pristajamo na očitke posameznikov, ki svoje interese utemeljujejo z izkrivljanjem resnice in skozi izkoriščanje neurejenega področja zakonodaje, ki pesti VSE JAVNE LEKARNIŠKE ZAVODE V SLOVENIJI. Pričakujemo, da se napori vloženi v rušenje najuspešnejšega javnega zavoda v Pomurju (pre)usmerijo v povezovanje in zasledovanje koristi vseh Pomurk in Pomurcev.
 

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost22 (nepreverjen)

Svinje se druzijo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kičma trans (nepreverjen)

E moj Đuro..... Bog ti pomagaj.....

realnpoo (nepreverjen)

obsojajo zatau ker se za svoje riti bojijo. Boli njih k za narod in korupcijo...
1/3 jih tak dela kak se jim ljubi in tau za dobre pare!

aspirin (nepreverjen)

realnpoo @@@ Saj ti boš lahko hodil v ˝ nove ˝ lekarne

In reply to by realnpoo (nepreverjen)

realnpoo (nepreverjen)

ena pa druga stran sta nej dobri!
Itak ka se tu ide SDS vs SD. 99% komentarov ka spadne pod temi temami je par SDSovcev:)
Zdravila pa se zdaj prekleto preplacajo in se bodo tudi v novi lekarni ce se rejsan ustanovi.
Zajec, Jevsek,Đurov ...vsi delajo za svojo rit!

In reply to by aspirin (nepreverjen)

Jani dragi (nepreverjen)

Drugi odstavek se strinjam popolnoma, gdaj so u pitanju penezi ni važna stranka, vsi zgledno sodelujejo dok se ne rastala, a nej

In reply to by realnpoo (nepreverjen)

tuncika

Farmacija je najboljša "firma" za poslovanje v sodobnem času, zato tudi toliko "kupčkanja" javnega in zasebnega. Da se pa ne morejo dogovoriti pa je interes kapitala, lobijev (po domače, v katero korito se bodo stekali penjezi). Tu pa so zajci &kompanija, odpovedali. Penjeze želijo le zase, čeprav osnovni kapital ni bil povsem njihov.
Zato je nakladanje komentatorjev, ter zajcev & kompanija : šerif & kompani, brez osnove.

Jani dragi (nepreverjen)

Tebi so dali neke slabe tablete, hitro so ti popustile, kaj, si slep poleg oči?? Što želi penejze zase,? a ne vidiš?? ka narišem ti ali kaj???
Ps.
Pozdravi lepo Đurova in Jevška

In reply to by tuncika

APOTEKAR (nepreverjen)

Ne razumem Jevška in Đurova, po Ustavi RS ima oblast ljudstvo, pa kdo sta potem ta dva tipa ki lahko delata kar hočeta. Če so Pomurske lekarne kaj krive imamo v tej državi sodstvo in samo to pa noben Jevšek ne Đurov ne moreta nekoga soditi in obsoditi pa to je višek vsega. Kolikor vem še ni nobene PRAVNOMOČNE sodbe zoper Pomurske lekarne. Dokler sodba ni pravnomočna velja pravilo nedolžnosti. Če sem jaz na mestu direktorja Pomurskih lekarn tožim ta dva tipa za gospodarsko škodo, obrekovanje itd in sodba je dobljena pa ne v Sloveniji, kjer so vsi rdeči ampak na Evropskem sodišču, in naj odgovarjata svojim premoženjem.

luc-ifer (nepreverjen)

Ka pa ma veze Ustava RS in oblast ljudstva ta dva tipa sta izvoljena iz tega ljudstva in trenutno upravljata z občinskim budžetom se tao tebi in meni vidlo ali nej?Drugače pa lekarniški lobi pokvarjen kak drugi monopolisti naj se razbije in naj bao konkurenca pa da vidimo nemo odli v Avsrijo po aspirin.

In reply to by APOTEKAR (nepreverjen)

luciferx (nepreverjen)

luc-ifer - tij ne razmiš, ka želijo ka soboške lekarne zalaga z zdravili Maripharm-veledrogerija iz MB od koder je Đurov. Smotani Jevšek pa pomaga minirati Pomurske lekarne - to se mu bo drago obrestovalo - v njegovem žepu in žepu SD stranke, ki obvladuje Maripharm. Banda!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

... . (nepreverjen)

Tudi občani to obsojamo!

Red (nepreverjen)

Bravo!! Tako mora biti!

Ne laži (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zaposleni obsojajo zatou ka do meli konkurenco, tou je glij tak da se nouva bouta napravi v Soboti, te bi ostali mogli obsojati nouvo bauto. Praf je tak, konkurenca more biti ,sakši de se lejko odloučo kama de šau, nej pa zdaj ka nega izbire.

Jani dragi (nepreverjen)

Kakšna konkurenca bedak, milijoni se nucaju za Ekspano, in žepke.
A nemaš zadost lekarniških konkurenc v Soboti in okoli?????

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

HA_HA_HA. KONKURENCA!
Poglednite si konkurenco zavarovalnic pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju;
za en JEBENI eur si konkurejrajo oz. nas majo za somare!!
Konkurenca prej....... nemren se enjati smiđati!!

In reply to by Jani dragi (nepreverjen)

Xuz (nepreverjen)

V pomurji mas se pa se privat lekarn, tak ka ne bluzi o ton ka nega izbire. Cene zdravil regulera jazmp, tak ka so enake v vseh slovenskih lekarnaj pa lejko je javna ali privat, ker je cena oblikovana glede na cene v nemciji avstriji, pa franciji

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

xuz ge dobro znan ka maš v Pomurji privat lekarne, v eno odin rejdno, tou pa zatau ka tan dobin dosta falejše kak pa v Soboti. Tou san glij napijso, mogouče boš cilou razmo. nemo napijso kama samo odin pa inan rejdno.

In reply to by Xuz (nepreverjen)

XUZ (nepreverjen)

sAMO sobota bi ustanovila JAVNE pa bi bilau isto kak pomurske, tak ka ne bluzi, v vsakon primeri boš dale odo kak odiš, tuj če bi se zgodilo ka jevšek prevlada

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Jani dragi (nepreverjen)

Policijska opčina, ampak če Zajc da par milijona vse de ok, a ne Đurov in kompany

Strijc Džouže (nepreverjen)

Jevšek je pač z nekših komunističnih časov, takrat so takši "šerifi" kak on lejko delali ka so ščeli. Malo ga je čas povozo, Jevšek dragi ne živiš več v 80-ih in 90-ih ampak smo leta 2019, debil! Ti pa tvoj pokakani ritoliznik Đurov glavnivi zgagi v Ms

luc-ifer (nepreverjen)

Mater si čeden što ti je li dao tao pamet, verjetno si dvojni doktor iz Harvard University?

In reply to by Strijc Džouže (nepreverjen)

lajcimen (nepreverjen)

ja ka pa ste nazaj zvolile tou nesnago?

ŠeEnGost (nepreverjen)

-------
Pa če ga tak ponosno (mogouče so mislili napisati dobičkonosno ?) opravljate, vzemite v najem druge prostore pa ga tan dale ponosno opravljajte. Ljudje pa do se že odločili kama do šli po zdravila... Če bi vas nej država ščitila bi vi bol malo strank meli...
-------

niripsa (nepreverjen)

Redno so me nasmejali Jevšek in Đuro, da bi naj v MOMS bile druge lekarne. Pa naj si napravijo svoje. Razdelitev bo težkaaaaa! To pa zato, ker so vse ostale občine proti. Naj si naredijo svoje nove in si jih postavijo na nove lokacije. Ne, ne. Nebo šlo kar tako, kot si želijo. Kaj mislijo, da so Pomurske lekarne občinska uprava MOMS, kjer lahko en Đuro dela kaj hoče? Ne, ne! Pomurske lekarne so tudi od ostalih občin, ki se ne gredo teh podlih igric. MOMS mislijo, da so še vedno močne, kot nekoč. Ne, ne. Sedaj je veliko novih občin, ki jim je tako prav, kot je. Đuro in šerif si naredita svojo apoteko in mogoče bo nekaj zvestih volilcev prišlo k vama. Ostali ljudje so navajeni na Pomurske lekarne in bodo zveste svoji tradiciji. MOMS šteje slabih 20.000 ljudi. Celotno Pomurje šteje dobrih 116.000. MOMS je okrog 17 % celotnega Pomurja. In če bo polovica ljudi kupovala v vajini Apoteki imata okrog 8 posto sedanjih Pomurskih lekarn. In za ta drobiž se vema splača drmati ljudi. Očitno so neki drugi interesi odzadaj. Pa veliko sreče pri razdruževanju z ostalimi občinami. Kaj mislita, da ostale občine nimajo kaj drugega, kot da se ukvarjajo z vajino Apoteko??? Malo morgen.

butalec (nepreverjen)

niripsa,
ka pa či do vse debele deklice hodile v njedvine nove lekarne po shujševalne čaje pa tablete - lejko de njima pa te šlo!!

In reply to by niripsa (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Niripsa dobro napisano! Tu ni kaj dodati!

grinch (nepreverjen)

Kje bodo pa dobili kader?

G (nepreverjen)

Niso niti Pomurske lekarne "zlato", Samo primer: zakaja je Zavod za ZZ(ali druge zavarovalnice) več vreden od mene navadnega državljana, da mora za škatlico Lekadola 500mg 20 tablet plačati samo 2,25 E(na recept), jaz pa v prosti prodaji plačam za škatlico istega zdravila 3,40 E? Polefg tega pa je s prosto prodajo še manj dela in administracije.

XUZ (nepreverjen)

zato ka se navadi lidje ne spoznajo na regulacijo cen zdravil!!!! ZZZS se pogaja za ceno, kero de krilo na recept in seveda dajo za to najmenšo mozno ponudbo. pri brez rp pa zzzs ne vpliva, se pa da nabavna cena + 30% marže tau je pa v vseh lekarnah po slo isto tak ka ne bluzi, pa se pozanimaj prle kak neka blekneš

In reply to by G (nepreverjen)

Sdsssss (nepreverjen)

Pa ka tu samo SDSovci pisete??????

tt (nepreverjen)

Samo nekaj mo napiso in sicer kak prvo citiram del sporočila ki so ga napisali zaposleni v pomurskih lekarnah...
"Pričakujemo, da se napori vloženi v rušenje najuspešnejšega javnega zavoda v Pomurju (pre)usmerijo v povezovanje in zasledovanje koristi vseh Pomurk in Pomurcev."
Kak vas je nej sran napisati kaj takšoga???!!! Vi se hvalite ka ste nejuspešnejši javni zavod, keri služi na BOLNIH LJUDEH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kak vas je nej sran???!!! In te še napišete ke se naj te napori preusmerijo v povezovanje koristi vseh pomurcev, a žepe pa si punite iz njihovih bolezni in bolečin???!!! SRAN VAS JE LEJKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vipko
Truplo

Solidno si se "razpištolo" brez potrebe! Na bolnih služijo tudi bolnice (ali pa ustvarjajo izgubo, kakor katera), na slabovidnih služijo optike, manj gibljivi morajo koristiti razne terapije in tudi tam se služi, pa razni psihiatri na živčnih... Pa še bi se dalo naštevati. Vse je to biznis, odlično se služi tudi z mrtvimi (dobro, ti ne rabijo npr. aspririna)... Po svoje zaposleni ne določajo ceno zdravil. Morda bi bilo najbolje, da se ves dobiček vseh lekarn v Sloveniji vrne v proračun, vendar bi bilo to potem podobno "vse je naše"... in delovna vnema, planiranje, rentabilnost, optimalnost... bi popustili.

Ni mi pa jasno, čemu bi se zaposleni ravno bali za službe? Poslovanje lekarn se bo nekoliko razdrobilo, verjetno se bo kakšen farmacevt več rabil, bo pa verjetno tudi padla rentabilnost... v Soboti! To, kar delata tako šef uprave, kakor župan nikakor ni povezovalno, kakor se rad pohvali naš ljubek župan, da deluje povezovalno. Pa res? Oba bosta nekoliko zjebala ta zavod... samo, da bi krila izgube drvarnice. Od tam nobenih finančnih novic? Kdaj bo MOMS objavil finančno poročilo o delovanju drvarnice v teh dveh in pol mesecih? To bi morala biti dolžnost do prebivalcev naše občine... ampak, "potem je svizec zavil čokolado"...

In reply to by tt (nepreverjen)

? (nepreverjen)

tt, bo treba k zdravniku po nova zdravila, ta ti izgleda ne pomagajo!

In reply to by tt (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zakoj bi jih naj bilo sran?

tt (nepreverjen)

Zato ka svoj uspeh in svoj dobiček gradijo na bolnih ljudeh! Te se pa še hvalijo s ten ka so kao najuspešnejši javni zavod.

In reply to by . (nepreverjen)

Bog i batina (nepreverjen)

Jevšek naj samo ustanovi svoje lekarne, v leti dni do šle v stečaj!!

? (nepreverjen)

Sobočanci,
Izgleda si drugačnega vodstva občine niti ne zaslužite! Če niste že v prejšnjem mandatu spregledali vam pač ni pomoči. Sočustvujem s tisto manjšino, ki tega proletariata ni volila.

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
zoro05

Najprej naj Soboto rešijo POPLAV !!!!!!!!!!!!! Lekarne naj te čas počakajo in dale veselo služijo.

Gost8 (nepreverjen)

Jebihgaa, gda vas Jevšek vö stira s Sobote, te te pač odavali vrastva v Petroufcaj pa v Bogojini, pa v Šalamencaj.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice