Sanja po šestih letih izgubila boj z boleznijo.

Sanja Pertoci iz Sovjaka je pred leti premagala zahrbtno bolezen, toda rak se je vrnil še v hujši obliki. Kot kaže, je bila zahrbtna bolezen močnejša, po poročanju portala Siol.net je Sanja ponoči umrla

Spomnimo, Sanja je leta 2013 uspešno premagala raka, ki se je po treh letih in pol vrnil še v hujši obliki. Pomagala niso niti alternativna zdravila, za katera ste svoj delež preko različnih dobrodelnih akcij, prispevali tudi bralke in bralci našega medija.

Sanja je letos januarja sicer uspešno prestala eno izmed operacij, zapleti pa so se začeli kasneje, ko je Sanja padla v komo. Njena dihalna funkcija se je tako poslabšala, da lahko dihala le še s pomočjo kisika, bolečine pa so postajale vse bolj neznosne.

Zbirala denar za evtanazijo

Sanjina zadnja želja je bila, da bi se poslovila v krogu družine in brez bolečin. Želela si je evtanazije, ki pa pri nas ni legalizirana.

"Sanjina zadnja želja je, da bi se poslovila z roko v roki s svojo družino, brez bolečin. Ker pri nas evtanazija ni legalizirana, njena strta družina, na njeno željo ureja vse potrebno za evtanazijo in dostojen odhod v kliniki v Belgiji, kjer je evtanazija legalizirana, vendar za tuje državljane žal plačljiva (okrog 10 000 evrov). Prav tako je do tja potrebno na svoje stroške plačati prevoz s helikopterjem, s kisikom, kar za Sanjino družino predstavlja ogromen strošek," so še pred dnevi Sanjini svojci zapisali na enem od socialnih omeržij.

Kaj bo z zbranim denarjem bo znano v prihodnjih dneh, sicer pa je tudi Sanjina zgodba pomemben razpravek o sprejemljivosti evtanazije, ki je v Sloveniji prepovedana.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lucifer (nepreverjen)

Počivaj v miru mladi cvet. Zdaj si na boljšem brez bolečin in trpljenja.

Sammi (nepreverjen)

Počivaj v miru mladi angelček. Naj ti bo lahka zemlja. Iskrene sožalje družini, sorodnikom...?⭐️????

Zavedni (nepreverjen)

Človeku srce para..kaj šele bljižnjim, ko morajo tako mladi trpet in umirat..
Nimam besed..
Zlato naše, počivaj v muru.

Bog..če obstajaš zakaj, zakaj???

Jama (nepreverjen)

Baug ne obstaja...te ne bi jemal takšne k sebi...barabe pa ostajajo.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Rumeniiiii (nepreverjen)

Mimici, družini,svojcem iskreno sožalje .

ztrewq (nepreverjen)

Iskreno sožalje družini.

Shogun (nepreverjen)

Počivaj v miru prelepi angel?

Izgubila boj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

proti zdravnikom

Mitja F. (nepreverjen)

Počivaj v miru.

franBow (nepreverjen)

Tudi pri nas smo imeli podobno situacijo , čeprav je bil oce takrat star 60let , vem kako je ko se rak vrne se v hujsem stanju kot prvic! To kar naredi bolezen cloveku in pa kaj dozivljajo domaci je neopisljivo , zato lahko samo izrecem Iskreno Sozalje, ter upajmo samo, da so vsaj sedaj na boljsem mestu kot pa da trpijo!! Pocivaj v miru!??

lauraas (nepreverjen)

Starejše novice