Ponoči so območje Pomurja zajele padavine, ki so povzročile kar nekaj težav. Meteorna voda je zalivala kleti, zmanjkalo je tudi elektrike.

Deževje, ki je ponoči severovzhodni del Slovenije, je povzročilo kar nekaj težav. V Černelavcih so že kmalu po polnoči morali posredovati gasilci, ki so iz kleti stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo. Zalilo je tudi nekaj kleti v Murski Soboti in okolici.

Ravno tako je precejšnje preglavice povzročil izpad električne energije. Precejšen del mesta se je v četrtkovo jutro namreč zbudil brez elektrike, v bloku v Stari ulici v Murski Soboti pa sta zaradi izpada elektrike v dvigalu ostali ujeti dve stanovalki. Posredovali so murskosoboški gasilci, ki so ujeti stanovalki rešili iz ustavljenega dvigala.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
delija

Mater je treskalo pa bliskalo

Vipko
Truplo

Seveda nisem strokovnjak, ampak že laik lahko ugotovi, da je s temi zadevami več kakor nekaj hudo narobe. Dež je padal uro, dve, pa že spet problemi, zalivanja kleti, še dobro, da ni bilo poplave v Soboti zaradi kanalizacije.

Pa kaj smo delali vsa ta leta s to kanalizacijo... Kako se je gradila, kdo jo je gradil, kako je to planiral???

Za božjo voljo, če bi slučajno malo bolj deževalo pol dneva, bo treba nabaviti "čamac" za vsakega prebivalca Sobote in bližje okolice?

Plemeniti

Primerjaj površino asfaltiranih in pozidanih površin v Murski Soboti pred 40 leti in danes. Prej je vso to vodo, kera se zdaj zbira na asfaltu in odteka v kanalizacijo, enostavno vpila zemlja. Mene to čisto nič ne preseneča.

Vipko
Truplo

... tudi, vendar bi morali hkrati s pozidavo in asfaltiranjem te zadeve sanirati, popravljati. Bodo sedaj, ko je vse pozidano delali kanalizacijo in še kaj na novo?

picek

kda jin občino zaligej pa njihove stvari de se hitro kaj premeknilo :)

Swan

truplo, komunjari so gradili kanalizacijo. Jebem jim mater komunajzarsko.

Vipko
Truplo

Swan... tako so gradili kanalizacijo, pa so naj eni ali drugi, kakor baje lendavske bloke... marsikateri tovornjak z materialom je zavil drugam.

Ja, seveda imaš prav... kdo pa je bil takrat na oblasti? To res ni skrivnost.

čriček

Tudi kanalizacijo so zgradili pred 40 nleti in potem je tak ostalo, ali so kaj posodabljali te čas?Takše stvari bi naj v mesti rešavali nej parkomate postavljali, ali to župan ne vidi?

marianne1789

de se najprle uredila v lublani in maribore. te se še tan uredi problem parkirnih mest, se zgradi kakšna garažna kuča, na novo fasada na občini, saj je prestolnica kulture in.. prestolnica. pa te če de po zategovanje pasu kaj pejnez ostalo nan brsnejo par deset tisoč €, ka si še te mi reorganizejramo kanalizacijo mimo policijske postaje pa žute kuče.

do tačas pa; nemremo zaj na kanalizacijo broditi ipd. luksuz, če do se našparale pejneze ja, vače pa je nesmotrno, ka bi na novo delali za 12.000 lidi kanalizacijo. mislin absurd, če je zategovanje, je zategovanje za vse...

josef

@Truplo: so si v tistih časih mislili, ka de gnes den kriza, ka se nede več nikaj moglo skozi noči narediti? Očitno si še ti v komunajzarski dobi.

Vipko
Truplo

Josef, v tistih časih so ravno tako, kakor v današnjih, marsikaj delali "spolojna", kakor se pravi... Nekaj narediš in veš, da boš čez 5, 10 let spet delal. Država plača, delavci imajo delo... Npr. ceste, katere vrag vzame že po dveh, treh letih. Pa lepo na novo, država pa plača.

Starejše novice