Zaklonišče v središču mesta dobilo novega lastnika.

Zaklonišče ki se nahaja med Glasbeno šolo Murska Sobota in stavbo Potrošnika gotovo spada med tiste objekte, mimo katerih se že leta sprehajamo po Murski Soboti, a nikoli ne pomislimo, kaj se v njih sploh nahaja. Vsaj v teoriji bi se to zdaj lahko spremenilo, saj so kletni prostori našli novega lastnika.

Za slabih 134 tisočakov v roke podjetja Panonia Invest

Minuli torek je namreč v sejni sobi urada župana Mestne občine Murska Sobota potekala javna dražba zaklonišča, v katerem se je pred časom nahajalo skladišče Lip Bled. 

Dobrih 1.100 kvadratnih metrov prostorov v lasti Mestne občine Murska Sobota so ponudili po izklicni ceni 133.857 evrov. Kot smo izvedeli, je dražba bila uspešna in prostori so prešli v roke podjetja Panonia Invest.  

»Na javni dražbi dne 6. 11. 2018 so bili prodani kletni prostori bivšega skladišča Lip Bled v površini 1.153,50 kvadratnih metrov. Dražbe se je udeležil en dražitelj. Nepremičnina je bila prodana po izklicni ceni in sicer 133.857,27 evrov, družbi Panonia Invest, poslovanje z nepremičninami d.o.o., cena ne vsebuje dve odstotnega davka na promet nepremičnin,« pojasnjujejo v Mestni občini Murska Sobota in dodajajo, da kupoprodajna pogodba z uspelim dražiteljem še ni bila sklenjena.

Kot je razvidno iz zapisanega, se podjetje s sedežem na Ulici Staneta Rozmana 5 v Murski Soboti ukvarja z nepremičninami. 

Zakaj so se odločili za nakup zaklonišča in ali imajo že kakšne konkretne načrte za njegovo prihodnost, smo želeli preveriti pri lastniku in direktorju podjetja Stojanu Fišerju, ki pa je za naše klice zaenkrat žal nedosegljiv.

Razmišljali tudi o preureditvi v parkirne prostore

Spomnimo, da je soboška občina lastnica podzemnih prostorov postala leta 2009, ko so bili izdelani tudi PGD projekti - projekti za izdajo gradbenega dovoljenja. Ti so predvidevali celovito rekonstrukcijo in preureditev obstoječih prostorov v parkirne prostore. 

Kot smo poročali, bi s preureditvijo skladišča lahko zagotovili parkirni prostor za 41 avtomobilov, a skladiščno-prodajni prostori niso primerni za ureditev podzemnega parkirišča brez dodatnih investicij. 

Načrtovana je bila še dozidava novega stopnišča za potrebe morebitne evakuacije, ureditev dovozne rampe, ki jo je že pričelo zaraščati zelenje, ureditev sanitarij in obnova električnih inštalacij ter prezračevalnega sistema, vendar potrebnih sredstev niso mogli zagotoviti.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SretniLuka4 (nepreverjen)

No drage občanke, zdaj vidite kama idejo vaši pejnezi od upravlanja stavb. Fišer je soboski upravljalec blokov.

Sobota-info bi lejko raziskali kak so bloki zadovolni z njin, kaksne poslovne prakse ma, pa kak je kaj Celjska zadeva .... kazenska ....

Mam obcutek ka se namerno ne piše o ton, stanovalci pa smo na slabšon

https://www.24ur.com/novice/slovenija/hisne-preiskave-na-obmocju-celja-…

Za upravnike jenznačilnost ka so zmenjeni z dobaviteli za procente. Zato majo vec firm, oni pa njjihovi kolegj p druzinski clani za provizije dobijo na racun netransparentnosti pa visjih c n za obcane. Raziscite ali je tak tudi s FiSa v MS. Zelo enostavno. Vzemite par poloznic, primerjqjte zneske in cene in kontraponudbe. In zracunajte v kaksnem casu se da zasluziti za garazo v MS.

https://www.izberem.si/

modrijanakubik (nepreverjen)

In ka bi zdaj ti rad povedo? Ka ščejš ka de ti nekša privat firma zašenki upravljala bloke? Še malo pa de sramotno ustvarjati dobiček, glede na tou ka se pri sakši stvari najde nekši pacijent ka sere po nekon, če v privat firmi neka zasluži.

In reply to by SretniLuka4 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Škoda, da se prostori niso preuredili v parkirišča? Že, da je potrebno dodatno vlaganje, ampak kakšna šele bodo, če se bo kdaj občina odločila, da zgradi parkirno hišo. Kaj bi bilo tako narobe, če so podobne namembne zadeve na večih lokacijah?

inženir (nepreverjen)

parkirna hiša v murski soboti bo na nivoju teš 6, to zagotavljam. Parkirna hiša je neizbežna, enkrat bo in ko bo, bo spet en po domače povedano "masaker" sredstev.

In reply to by Truplo

kandelaber (nepreverjen)

Sretni Luka,
mislim, da je bila JAVNA DRAŽBA, katere bi se lahko udeležil tudi ti, tudi jaz, pa bi zadevo kupila.
Ampak nisva!

Miloševičcć (nepreverjen)

Sretniluka4)Vidim ka si velki ŠTIHCOV zagovornik )(oz Pisatelj Štihec)
Sobota če bi bil ti na vladi bi bilo mesto duhov (oz nicamo samo še ĐAMJO vej so ob tvojem mandatu ukopejrali vse boute prevladajo z Slovensko ulico skratke vse ulice v Ms ((((nemrejo pa za Ms napravit en McDonald’s)(Pri Pajdoji dobijte v haburge VELKE KAKALAKE Burger)(sploj je nej nič po standardi varstvo za hrano - seveda čez okno inšpektorca mirno opazuje dol zlepega zelenega bloka (češ kamo se ispostavljal)(Župan Sedanji naj ma v plani malo z inšpektorskim nazorom se tudi posvetovat z prijavami na inšpekcijo za kurupcijo ,sanitarno inšpektorco,carino ,policijo (Saj sama kmečka pamet pravi ka z eno kepico sladoleda nemreš meti pol sobote (Dajte no pomeni ka mogoče še Islam tou financejra pa smo mij glupi to skužit(Tak ka dragi moji Sobočanci seveda volitve pa laži so pred vrati tak ka strdno volo ite na volitve pa volte Miličara offfff san zajebo(Dr Jefška )(oz bi bil zelo rad za Petrijana ufff on pa bougi nede zmago ka ma Štihijca poulek no Na PÜŠČI zdaj moremo praviti zlati gump CICIBANI do šli na volišče 460lidij pa de miličar zmago..CELEC na Püšči se ne pojavi ka maš obečan ognjemet..🤪

Nedelja (nepreverjen)

Upam, da zaklonišč nikoli ne bomo rabili. Če pa bi jih, kam bi se v Soboti sploh lahko umaknili?

12345677889 (nepreverjen)

Prokleta fisa, lopovi.

gostja 426 (nepreverjen)

Naj že neka napravijo končno s te podrtije od skladišča - če sploj majo namen. Lejko bi bila garažna hiša. Karkoli, samo ka nedo sedeli na grünte kak Mercator na Potrošnike, ne ven, ka majo s toga.
Glede na tou, što je nouvi lastnik, pa rejsan nemren biti optimistična. Ajde, naj dokaže, ka se moutin.

čarni vrag (nepreverjen)

Očitno na občini ne štejo novin. Tam lepo piše, da se varnostna situacija slabša in vojne niso izključene. Naša občina pa prodaja zaklonišče.

Starejše novice