V avtomatiziranem sistemu je sicer na dveh postajah z nadstrešnicami za izposojo na voljo deset mestnih koles.

Pred tremi leti je v Murski Soboti zaživel sistem avtomatizirane izposoje koles, imenovan Soboški biciklin. Toda ta letos, čeprav smo že globoko v mesecu aprilu in se temperature gibljejo okrog 20 stopinj, še vedno ni v uporabi. 

Konec tedna naj bi se temperature v naših krajih gibale tudi okrog 25 stopinj, kar je idealno vreme za kolesarjenje, sprehajanje in druge aktivnosti na prostem.

Štiri možnosti javnega prevoza

Vrednost del za vzpostavitev kolesarskega sistema, ki deluje že od novembra 2015, je znašala 37 tisoč evrov, od tega je Mestna občina Murska Sobota zagotovila 18 tisoč evrov oziroma 48,65 odstotka, BTC pa 19 tisoč evrov oziroma 51,35 odstotka.

V Murski Soboti bodo, ko bo sistem avtomatizirane izposoje koles ponovno zaživel, na voljo kar štiri možnosti javnega prevoza. Poleg izposoje koles tudi najem avtomobila, taksi in pa mestni avtobus. 

V zvezi s tem smo posredovali vprašanja tudi na soboško občino, na njihove odgovore pa še čakamo.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mestni redar (nepreverjen)

Sobotainfo, the biggest pain in the ass in the city :))))

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

V Sloveniji se govori in piše slovensko ! Če hočeš biti hlapec izvoli prek meje. Cesta ti je prosta .

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Ka si fuknjen što de pa biciklin klačo, to so nam malo po domače odali, stroške pa smo mi tak ali tak plačali !

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

bossman (nepreverjen)

Ja pa nejde tou tak hitro. Mora šerif še k frizejri, ka de se pouleg poslikno ob otvoritvi kolesarske sezone. Nej mel časa, ka je sadil lipo.

bbraleccc_ (nepreverjen)

Mogo je šerif počakati ka se objavi privat javna raziskava štero si je plačo iz javnih sredstev MOMS.

In reply to by bossman (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Smo že tako globoko padli, da si ne moremo privoščiti niti svojega biciklina in moramo čakati na občinskega? Ali pa se komu ne da napumpati gum in čaka na občinsko rešitev.

grinch (nepreverjen)

temu bi jaz enostavno povedal, šlamparija oz. neodgovornost. Tako so naredili z drsališčem, ko so ga umaknili pred šolskimi počitnicami. Ko so podpisovali pogodbo, bi enostavno najeli drsališče do 15.2 ne do 31.1. Pa teh 14 dni ne more biti dražje kot celo zimo.
Enako je tu, ko bi že morali zaživeti enostavno še ne dela. Ampak glavno je, da v Murski Soboti imamo kolesa na izposojo, zdaj če dela ali ne nima veze. In enako bo z drvarnico ExPano, naredili jo bomo, plačali, potem bo pa sama sebi namen.
In Jevšek govori o oživitvi mesta, pa niti kolesa ne more pripraviti, da bi se tisti, ki to želijo malo peljali s kolesom. Čeprav sam podpiram lastno kolo, bi pa vseeno to moralo delovati, če so že naredili.

Me pa res zanima, verjetno ne edinega, kdo je na Sobotainfo tisti, ki odloči kateri članki se lahko komentirajo, kateri pa ne in koliko k odločitvi prispeva Jevšek.
Ampak upam, da smo obiskovalci tega portala vsaj toliko kritično, da lahko ugotovimo, da je tisto plačan članek, no saj v članku je napisala, da je občina naročila raziskavo in to kar na 350 ljudeh.
Pri meni, je kljub temu, da sem zelo razočaran nad sedanjo garnituro na občini, to še dodatno potrdilo moje prepričanje, da niso vredni ponovne izvolitve, ampak so pripravljeni za takojšnjo odstavitev iz vseh položajev. Mislim, da je to onemogočanje komentiranja pod točno določenimi članki slabo za vse, najslabše pa za ta portal, ker s tem gubi verodostojnost.

gost123 (nepreverjen)

Zatau ka nega časa, ka občinari d*kajo na rezultate legitimne ankete.

Budilka (nepreverjen)

V mestu v katerem lahko pljuneš iz enega konca na drugi konec so si izmislili izposojo koles,ma bravo,me res zanima na čigavem zeljniku je to zraslo ,nikoli ampak res nikoli to ne bo zaživelo ,ampak kaj potem ,se pa pač neodgovorno razsipava in troši denar davkoplačevalcev za neumne stvari,zadeva sigurno funkcionira v kakem velemestu, ne pa v neki vukojebini, ampak na žalost še vedno velja maksima" čim bolj noro , tem boljše", pa da ne naštevam še ostalih veleumnih projektov.

grinch (nepreverjen)

se strinjam. ampak sedaj to že imamo in če imamo naj zadeva deluje. Vsekakor pa imamo preveč projektov, ki so samo spomeniki sami sebi in namenjeni, da se lahko politka hvali kaj je naredila, pa če je dobro ali ne. Glavno da se nekaj dela. Namesto, da bi se peljali potrebni in racionalni projekti.

In reply to by Budilka (nepreverjen)

kkkkkllllll (nepreverjen)

Akumolatori so hin pa trbe druge naročiti ...

Čarni vrag (nepreverjen)

Pa to so navadni biciklini. Kje si ti vido kakšen akumulator?

In reply to by kkkkkllllll (nepreverjen)

KOR (nepreverjen)

Bravo Sobotainfo. Očitno ste edini portal, ki se ne boji šerifa. Če se spitavlete kaj je odzadaj? Kda do penzije bo fajn MOMS tam glavni in spet se bo segalo v roke, se smehljalo in govorilo o razvoju Murske Sobote. Glavna tarča so upokojenci, kero do potem ob prerezanju traka fejst ploskali, pa jeli kruh z zabilon pa pili mrzel špricer...

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zato pa imajo pod vsakim sestavkom o šerifu blokirano komentiranje ! Idi pa si špricer spij.

In reply to by KOR (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Poglejte samo to travo med granitnimi kockami ! Mi bi radi bili turistično mesto ? CENTER MESTA IN NEOČIŠČEN ! Župan, se ti sploh kdaj sprehodiš po mestu ? ALI TE ŠE JEST IN PIT PRIPELJEJO ?

ha ha (nepreverjen)

sobotašerif.com rejsan ste pokvarjeni do amena ;-) tu nekšne izmišljene ankete gor dejvlete pa sploj ne pistite komentirati ;-) mala deca v vrtecu znajo što je naročnik toga sranja ka ga vi davlete gor ;-)

koment_1 (nepreverjen)

nesposobni uradniki, zaposleni in ostali, nihče še ni dobil knjižice za svojo nesposobnost, če jih hočete dobiti, poglejte a soboške kafiče, do 12h so 4x na kavi !

En Prlek (nepreverjen)

Nisen zna, ka ga v Soboti eni tak fest serjejo. Če je to fse resen, ka tü štejen, jih jaz tudi več ne bi vola, premi düši več ne!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice