Svoje hišne ljubljenčke boste lahko dali sterilizirati na vseh veterinarskih postajah v Pomurju.

Pred nami je spomladanska akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk, ki bo potekala med 1. februarjem in 31. marcem 2018. Akcijo  so  podprle vse  veterinarske postaje v Pomurju, ki tako nudijo 20-odstotni popust na ceno storitve.

Kot pravijo v Društvu za zaščito živali Pomurja, s kastracijo oziroma sterilizacijo psov in mačk lahko naredimo največ za njihovo zdravje. S posegom namreč izničimo in bistveno zmanjšamo možnost nastanka določenih tumorjev in drugih bolezni, obenem pa preprečimo prekomerno razmnoževanje živali, ki vodi v njihovo zavrženje ali potepuštvo.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
—- (nepreverjen)

Mrs s ten drustvon

kuža (nepreverjen)

Budalo zafrustrirano !

In reply to by —- (nepreverjen)

mucika bela (nepreverjen)

Ne lajaj!

In reply to by kuža (nepreverjen)

Mačkon (nepreverjen)

Majo gospe iz društva kakšne dejanske študije z kerimi lejko podkrepijo argumente ka so sterilizirane/kastrirane živali bolj zdrave, oz. da kar izničimo možnost nastanka tumorja? Ja, na maternici težko nastane tumor, če jo izrežemo, kakšne posledice pa povzroči hormonsko neravnovesje zaradi streilizacije oz kastracije pred spolno dozorelostjo živali, pa zamolčimo?

Namreč dologoročne študije kažejo, da se pri kastraciji/sterilizaciji psov (predvsem do 6 mesecev, kar je stalna praksa pri oddaji psov preko društev) pojavlja povečana možnost za displazijo kolkov (4-5x) in verjetnost za nastanek tumorja pa se poveča za 3-4x. Društvo ima spet svojo agendo, kot ponavadi.

Evo, ka nede komentarja ka je to iz trte zvito: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4096726/

partizanka -gela (nepreverjen)

begaj milan ,, če te uhvatijo boš hodal po murgljama bez jajc

bookworm (nepreverjen)

@mačkon ta akcija je zagledala luč sveta zato, da ne bodo ljudje metali popolnoma zdravih "nezaželenih" mladičev v kontejner, kot se je zgodilo lansko poletje v našem mestu!!

Starejše novice