Svoje hišne ljubljenčke boste lahko dali sterilizirati na veterinarskih postajah v Pomurju.

Začela se je jesenska akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk, ki bo potekala med do 31. oktorbra. Akcijo  so  podprle  veterinarske postaje na spodnjem seznamu, ki nudijo 20-odstotni popust na ceno storitve.

Kot pravijo v Društvu za zaščito živali Pomurja, s kastracijo oziroma sterilizacijo psov in mačk lahko naredimo največ za njihovo zdravje. S posegom namreč izničimo in bistveno zmanjšamo možnost nastanka določenih tumorjev in drugih bolezni, obenem pa preprečimo prekomerno razmnoževanje živali, ki vodi v njihovo zavrženje ali potepuštvo.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DF (nepreverjen)

Župani in županje postavite se v vrsto

vodka (nepreverjen)

Enkrat organizirajte šolo za lastnike psov, da se bodo s svojimi psi na zelenicah in v mestu obnašali kot civilizirani, kulturni in higiensko izobraženi soljudje v svoji življenski okolici in skupnosti.

Hmelj (nepreverjen)

Isto velja za vse zagrenjene degenerirance ki sovražijo vse živo okoli njih

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Si fejst zagrenjeni?

In reply to by Hmelj (nepreverjen)

Hmelj (nepreverjen)

Ti in tebi podobni ste rak družbe. Idi fuzbal in politiko komentirat, živali pa pusti pri miru.

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Nisem pisal o živalih ampak o nekulturnih in higiensko zaostalih in neodgovornih lastnikov psov. Kaže, da si eden takšnih.

In reply to by Hmelj (nepreverjen)

Lucifer (nepreverjen)

Tu je dosta istine. Prvič..psa ma ponavdi tiste človek kerome neka v življenje fali. In večina lidi se nad živalme znaša pa jih maltretejra, ker drujgoga nema. Drujgeč..ete v Prekmurje nega nite enga poštenoga vzgojitelja psov ka bi človek šau ta pa bi ga dobesedno nafčo vzgoje, pristopa pa bontona. So samo vzrejitelji oziroma pesje mešetare ka odajo pa zaslužijo. Tretjič...pesjo lajanje pa agresija pomejne več kak pa človek. Zakon ga ščiti. Mi nemamo enoga jebenoga zakona kere be stopo v bran državljana pa njegove pravice od lastnoga mejra. Gda pa ti zlarmaš pa se spraveš nad psa oz. nesposobnoga lastnika ka braneš svojo pravico do mejra pa fčase prijdejo po tejbe pa te oglobijo. Štrtič...man rad živale drugače psa in mačke ampak bil bi že skrajne čas ka bi se uveljavo en red pa zakon o psih in njihovih lastnikih. Mogoče te več nebe prihajalo telko do zastrupitev pa kreganj.

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Saj problem je v lastnikih. Telko kulture pa spoštovanja nemajo do drugi lidi ka svoje pse gonijo ešče na otroška igrišča na njihove velke pa male potrebe. San včasih na Lendavski za Domom na kavi pa vsako vgojno pridejo po trije s svojimi psi na to igrišče nesnago delat. Ena sicer pobere za sebov dvema pa na pamet ne pride. Okoli sebe gleda, če je što poleg ali gleda te se pa samo obrne pa ide.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Ja maš praf, samo pitanje što dela vekšo nesnago psi-mačke-živali ali mi kolturni lidge. Metanje smeti-ekološki otoki. Metanje čikov-glažov, brezpotrebno onesnaževanje zraka vode z raznimi dišavami (kolturni lidge)

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Ekološki otok pa otroško igrišče ali zelenica ali park je za mene velka razlika.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Starejše novice