Zavod RS za zaposlovanje je danes objavil javno povabilo za izvajanje programov javnih del za leto 2020.

Vanje se bodo lahko vključile dolgotrajno brezposelne osebe, ki sicer predstavljajo najbolj problematično skupino na trgu dela. Trenutno je za javna dela na voljo devet milijonov evrov, po novem letu pa bodo zagotovljena dodatna sredstva. Na razpolagao naj bi bilo skupno 22 milijonov, piše STA.

Javno povabilo neprofitnim delodajalcem omogoča sofinanciranje stroškov zaposlitve brezposelnih v programih javnih del. Programi se lahko izvajajo na področjih socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva, okolja in prostora ter tudi na drugih sorodnih področjih.

Izvajalci lahko ponudbe za programe javnih del podajo na območno službo zavoda, v kateri se bodo izvajali, in sicer od 15. januarja do porabe razpoložljivih sredstev oziroma najdlje do 30. aprila. 

Kot še poroča STA, se ob tem obeta nekaj novosti. Na javnem povabilu bodo namreč lahko kandidirali le izvajalci, ki imajo najmanj tri mesece pred oddajo ponudbe zaposleno vsaj eno osebo, na podlagi pogodbe o zaposlitvi obvezno zavarovano za najmanj polovico polnega delovnega časa.

V javna dela se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki jih napoti zavod, pri čemer se lahko v določene programe vključujejo izključno dolgotrajno brezposelne osebe, ki so prejemniki denarne socialne pomoči.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.... (nepreverjen)

Pejnazov je preveč, zato zapirajo tovarne po direktivi. Boljše da so ljudje brez pravega dela, kot da bi mela država neko perspektivo.

Upokojenka51 (nepreverjen)

Se hvalijo mladi dela sposobni kivsak dan kofektkajo da oni ze ne bodo delali kot mi starci

Starejše novice