V Murski Soboti se bo praznični december začel v soboto, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem. Na ta dan bo ob 17. uri tudi uradna otvoritev drsališča na Trgu kulture, ki bo na voljo z

Za praznično okrasitev mestnega središča, ki bo v podobnem obsegu kot minula leta, bo letos občina namenila okrog 7.700 evrov. Predbožični čas bo obogatil božično - novoletni sejem, ki bo na Slovenski ulici izveden v ponedeljek, 22. in torek, 23. decembra. Slovenska ulica bo ponovno oživela z omamnimi dišavami kulinaričnih dobrot, stojnicami bogatimi z izbrano ponudbo božično - novoletnih darili ter ob prazničnem programu. Prireditev organizirajo Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Komunala Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota  v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Murska Sobota.

Praznični december se bo zaključil na silvestrski večer.  Kot novost letos prvič prirejajo silvestrovanje za najmlajše, ki bo ob 17. uri, v mestnem središču, na Trgu zmage (pred banko in pošto). Otrokom  in njihovim staršem bodo silvestrsko vzdušje in praznovanje pričarali plesalci in animatorji Plesne šole ZEKO. Ob 22.00 se bo začelo tradicionalno silvestrovanje na prostem z domačima glasbenima skupinama  Blue planet in Špirit. Tik pred polnočjo bo zbrano množico nagovoril župan Aleksander Jevšek, prve trenutke novega leta bo mesto ožaril novoletni ognjemet.

Predvidena vrednost izvedbe silvestrovanja na prostem znaša skupaj z ognjemetom cca 13.000 evrov, od tega je predvidena vrednost ognjemeta 1.830,00 evrov. Načrtovani stroški letošnje prireditve so  v podobnem finančnem okviru kot minulo leto. V primerjavi s silvestrskimi prireditvami izpred nekaj let je Mestna občina Murska Sobota stroške znižala za približno 20 odstotkov, predvsem na račun glasbenih izvajalcev in cenejšega ognjemeta.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

omojbog ze spet blue planet? cas bi bil za kaksno drugo glas.slupino

- o

Polovico zneska in denar za ognjemet bi lejko namejnili za družine v stiski .Saj starejši še lejko zatisnejo očij pred krizo in lakoto ka pa deca ? Ena deca nedo znali mogoče ka je dedek mraz pa jezušek in miklavž ker njim starši nedo meli kaj dati pod smreko .Na portalu Pomoč občanu je lepo ena gospa napisala ali je res tako potreben ognjemet in toliko denarja v zrak vrženega .Sam nisem premožen ampak vedno prispevam kakšen € če se daruje prek telefonskih klicev omogočimo vsaj otrokom vesele praznike .

PrekmurjeSlovenija

Ognjemet je vstran vržen denar. Po eni strani pišejo prepovedano pokanje po drugi strani pa za pokanje namenjajo veliko vsote denarja.

PrekmurjeSlovenija

Sam ognjemet stane približno 5000€. Ostalo poberejo posredniki

just_a_cook

Predlagam, namesto ognjemta je simbolno samo npr. 1 raketa, znesek pa se dejansko nakaže v dobrodelne namene.

čuda ste vi na… (nepreverjen)

rejsan ste čudne!! če pa ger nebi bilo ognjemeta,bi pa palik stunjali pa jokale zakoj nega ognjemeta...rejsan van več nika nej po gode...doj se strejlite,mislin ka bi to bila še najbokša rešitev za narod pa za zemljo!

PREKMUREC. (nepreverjen)

Glede na sredstva kera so za muziko je BP najbole pametna izbira ( glede špilanja in tüdi podučenosti čitanja nout ). Lejko pa vsaki keri pride prispejvle 100€ pa mamo Severino ;) Sicer pa se lejko tüj kama drugan ide...neje mus v MS bite. Ali si pa doma dol sedeš na kavč pa poulek gajbo pive nastaviš pa na MTV šaltaš ( še boukše kakšni cd gor na stari stolp ličiš pa je ). Skratka izbira posameznika :) pa brez zamere či san koga užalo

budale BUDALE (nepreverjen)

Jebovas ene ej, če pa nebi ognjemeta bilo bi pa palik bil JOK IN STOk, teletine ene, navsezadnje pa ognjemet more biti, nega novoga leta brez ognjemeta kozli. Lp

vanko (nepreverjen)

Če bi što iz hrvaške nastopo bi se bunili , če bi narodnjaki slovenski špilali bi se bunili nč van ne paše ... Blue Planet je prekmurska skupina kera špila slovenske,hrvaške pa tuje skladbe in mislin ka so takšne skupine prave za silvestrovanja (za stare in mlade )

poli2 (nepreverjen)

Šinfate prekmursko skupino Blue Planet te pa ste saki teden na njihovon koncerti

- o

poli2......... ne meči nas vse sköp.Če tij odiš po koncertaj je tvoja stvar in ne enači nas sebov in z tejm Blue planetom končno pa vam enim je tüdi dobro če bi vam z gramofonom igrali

In reply to by poli2 (nepreverjen)

ognjemet (nepreverjen)

1800eur za ognjemet ? to nede niti "o" od ognemeta.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice