Soboško jezero dobiva novo podobo.

Mestna občina Murska Sobota je včeraj začela z urejanjem okolice Soboškega jezera, ki skupaj s Paviljonom Expano predstavlja prvo fazo urejanja nastajajočega turističnega, športnega in doživljajskega parka.

S sofinanciranjem iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb bo urejen južni del jezera v velikosti 43.183 kvadratnih metrov z ureditvijo novih brežin in zelenih površin ter postavitvijo motoričnega parka z otroškim igriščem, urbano opremo in ureditvijo območja za prireditve in piknike.

Investicijo bosta po projekti dokumentaciji, ki jo je izdelal projektant Studio Kalamar, izvedla na javnem razpisu izbrana izvajalca. Ureditev okolice bo izvedel Pomgrad, gradbeno podjetje d.d. Murska Sobota, v vrednosti 804.644,48 evrov, motorični park pa družba Lesnina MG Oprema d.d. Ljubljana v vrednosti 684.708,41 evrov.

S postavitvijo Paviljona Expano in urejanjem južnega dela Soboškega jezera se Mestna občina Murska Sobota usmerja na nadaljnji razvoj jezera, kjer, kot pravijo, želijo odpreti priložnosti vsem, ki v jezeru vidijo potencial za svoje ideje, da jezero postane sodoben in privlačen turistični, športni in doživljajski park.

S spleta

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gort (nepreverjen)

Skupno z drvarnico je že to kelko, se že bližamo 10 miljonom evrov? To nemreš vrvati, ka do zlato travo sadili? Dajte mi ta miljon in pol, pa bom sam z kolegi to zriktal.

Vreča brez dna. Lopovi pa kradejo, še preden jih pred volitvami zbrcamo v rit.

goostt (nepreverjen)

Prenehajte lajati, na volitvah pa vas ni bilo, rezultati prisotnosti so jasni !

In reply to by Gort (nepreverjen)

Junki (nepreverjen)

Kda de se pa delalo kaj nej v Murski Soboti? Kakso cesto na novo al pa kj taksoga?

kanžor

Junki .......... Misliš spet cesto z velikoooooooooo klančino ?

In reply to by Junki (nepreverjen)

Gost1425 (nepreverjen)

Če bo pomgrad urejal okolico, bog pomagaj, je to zgoraj na slikah verjetno zeleno pobarvan beton in ne trava...

Sherif (nepreverjen)

Se že komentari brišejo, ne gučite nika proti šerifi.

Joes (nepreverjen)

Ima para, samo za narod nega. Iger, ne kruha ...

Fikfak (nepreverjen)

Napoved komentatorov: “ehhhh brezveze!” ;))

SivaMrena (nepreverjen)

Vi ne razmite, to de čudovito. Šo boš ta s svojo deco, boš se špancejro ob jezeri, vmes pa poslušo tovornjake kak letijo po avtocesti mimo. Vi to ne razmite, to je vizija iz prihodnosti, vi to še nemrete dovzemati.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

To še neje vse. Boš tam veliko " damic " srečal s svojimi cucki, ki bojo kakce iz sebe spustili. Deca pa bodo po teh kakcih odili. RESNO MISLIM, DA TISTI, KI O TEM ODLOČATE PREPOVESTE NA TEM TURISTIČNEM IN ŠPORTNEM CENTRU SEM VLAČITI BILO KAKŠNE ŽIVALI! Če tega ne boste storili, bomo tu imeli obalo pasjih in mačjih kakcev. RAZMISLITE!

In reply to by SivaMrena (nepreverjen)

Kuna (nepreverjen)

Zdaj me že začalo "skrbeti" zate. V Soboti ti ne paše "družba" v parki. Tu ti ne pašejo "dame s cucki". Pa ka se idemo nekšne elitne okoliše, ali pa te daje splošna ksenofobija?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Pametnjakovič - psi in mačke ne sodijo v takšen turističen in športni objekt in v to okolico kjer bodo otroška igrišča! Boš ti svojo deco pelal tja igrat kjer psi serjejo in mačke ščijejo?

In reply to by Kuna (nepreverjen)

Kuna (nepreverjen)

Hecno je to skuper. Samo resan, je s tebo vse v redu? Paranoja, ksenofobija,... vse to štima? Nemaš problemov s tem? Mačk nišče ne vozi na sprehode. Vsaj normalni nej. S pesi je druga zadeva. Ampak, kje piše, da pes ne sme do vode? In na kakšen način boš to preprečil?
Kako boš preprečil pijanemu, da se giblje po parku, če "nikogar ne ogroža"?
Deluješ preveč čistunsko.

Sicer pa: Ka sploj je desni komunist?
Enkrat komunist, vedno komunist. Zdaj bi se še vij talali na leve in DESNE KOMUNISTE.
A torej desni hodite čez vikend v cerkev, čez teden pa j*** ljudi, kjer koli pride?
Res ne vem, zato obrazloži.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

bummer (nepreverjen)

Komaj čakan ka de gotovo. Vi nevoščljivci zarukani pa se lejko pogejte .... med sebov, ka de končno mir.

Olosh (nepreverjen)

Saj ge tudi.. Ampak kakšen je pa skupen vložek? Kak za vraga vas to ne moti? Saj lepo ka se dela, ka se renovira, ka se investira? Ampak za vsako ceno? Ne hvala.

To plačamo mi, tudi ti! Zapomni si to.

In reply to by bummer (nepreverjen)

bummer (nepreverjen)

Dobro, vrejdi...... samo kak pa ti znaš ka tou resno telko ne košta? Ne ven kak si eni tou predstavlate ka de vse napravleno..... za šenki?! Vsi bi vse meli, plačo pa nebi nišče. Zakoj nikoga ne mouti tisti velki znesek keroga do zapravili za reflektore na stadioni? Pa tisto de v celoti občina plačala. Tou pa ide večino keša iz raznih projektov. In te štejš komentare ka bi naj rajši ceste delali. Vej pa, če je keš prišo iz EU projekta ge so se talala namenska sredstva te more biti za tou potrošeni, nej pa za ceste. Gda do razpisi za ceste pa de se pač trošilo za ceste. Eni si li nemrete hejnjati namišlavati tej naše pejneze pa ka tou kao mi plačamo. Nič mi ne plačamo. Kak daš tij pejneze za davke in ostalo ka ti država zaračunavle so tej pejnezei več nej tvoji. In še tou, iz davkov pride tak malo pejnez v proračun ka si sploj nemrete predstavlati. Večino se puni iz DDV-ja. DDV pa je tvoja prostovolna donacija državi tak ka se nemate kaj buniti ka je tou vaš keš pa ka tou vi plačate. Vsi po vrsti ste alergični na komuniste, sami se pa nemrete rejšiti komunističnoga razmišljanja.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ah prosin te lepo no :) 4,5 mio je vreden EXPANO, kašen de domet toga kvazi centra? Ka de s zguba delala vsaki den, pa ka do eni meli zaposlitve za nedoločen čas, živeli do pa od česa? VR očal? :D hehe. In 1,5 mio pa ta ureditev? skupno že 6 mio. Pa ka nemo začali o teh mahinacijaj od imena do izvedbe. In kakšoga EU projekta? :) koga slepiš, delno občina financera delno pa iz razpisov in to ne EU razpisov ampak naših domačih, keš keroga bi lejko šou za marsikaj drugoga nej pa to sicer zelo lepo stavbo :)

In ja mi plačamo, ti, ge, tvoji kolegi, vsi, ka smo občani MOMS in okolice :) In DDV neje nobena prostovljna donacija, wtf? :D hahahaha...DDV je obvezujoč nikakor pa nej prostovoljna donacija :D

In reply to by bummer (nepreverjen)

grinch (nepreverjen)

ne vem, kdo ima tu koga za norca. Pa si vi predstavljate, koliko je 680.000 € za motorični park, po domače povedano otroško igrišče in več kot 800.000 za ureditev okolice. Torej vse skupaj milijon in pol za otroško igrišče. Pa za takšen denar postaviš 10 malih družinskih hiš. Ne pa otroško igrišče.
Nisem proti temu, da se dela, sem proti temu, da se na tak način polnijo žepi določenih ljudi. Naj se naredi po realnih cenah, ne pa po dogovorjenih.
In na koncu pa to vse skupaj res stalo 10 milijonov. Za ureditev ostale infrastrukture od cest, do kolesarskih stez in ostalo pa ne bo denarja.

Joes (nepreverjen)

Točno tak! Te cene so nenormalne - ZA UREJANJE OKOLICE! Pa ka bi mi što z takšin zneskon prijšel blüjzi bi ga nagnal ka nebi znal odket je prišo... Pa jebemo malo primerjajte ka za takši znesek dobiš, nej pa nekšo j*beno urejanje zelenice pa par lesenih elementov za telovaditi! Za te pejneze ka so se zmetale v to drvarnico bi pol prekmurji novi asfalt potegnoli nej samo v MS.

In te ironično, smo to drvarnico baje dobili šenki...

In reply to by grinch (nepreverjen)

BB

Nej, bole je točno ka se je ljubljana zašenki rejšila odpada :(

In reply to by Joes (nepreverjen)

gooosttttt (nepreverjen)

Projekt je spet vreča brez dna. Res je lepo da se nekaj naredi. A žal za kakšno ceno. Ostaja pa ne rešena zadev okrog kopanja gramoza. Ka mislite ka polaničevi dečki do nehali kopati???

F3rdin4nd (nepreverjen)

Najboljša lokacija de plaža ob avtocesti, boš črn bar od smoga, če že sunca nede...

F3rdin4nd (nepreverjen)

Pa ka nede kakši tovornjak iztiro, kda de se kakša nudistka sunčila tan...

In reply to by F3rdin4nd (nepreverjen)

veterfuda (nepreverjen)

Računajo ka do za par lejt električni, pa nede smoga.

In reply to by F3rdin4nd (nepreverjen)

roza cvet 7 (nepreverjen)

Hlačkarji pa ne najdejo v občinskem proračunu cca 1000 Eur za asfaltiranje makadama za dostop do vrtičarkarskega naselja za avtobusnimi garažami, ker gre tam za nepomembne - 2. in 3. razredne Sobočance. Naj kar naprej požirajo prašno meglo ob vožnjah z avtomobili, ob večjem deževju pa naj si nabavijo gumijaste čolne, ko je ta del ceste poplavljen! Ampak zanimivo, ravno ti hepani vrtičkarski in najnižji soboški sloj jim je (za razliko od nekaj zdravo razmišljujočih) na lokalnih volitvah najbolj naklonjen. Pozivam jih, naj jih tudi na skorajšnjih volitvah čim bolj pihajo v rit!

someone1 (nepreverjen)

Narod je večinoma blesavi. Bole ga biješ (obdavčiš, izkoriščaš, mu daš mizerne plače, ......) bole voli za mučitelje. V teh 20 lejtaj leve vlade bi morali imet po načelih leve politike že raj na zemlji tak pa mamo večinoma pekel. Pa zgleda ka de še naprej isto. Za 10 milijonov evrov se da že napraviti masikaj, nej samo ena pasja utica pa "park" okoli. Za 10 milijonov evrov bi lejko napravili magari kakšno tovarno, v keri bi narod lejko služo pejneze ..... Misli bedak levičarski najprle vse napravijo samo osnovnoga gospodarstvane vejo razvijati. Ostanejo samo igre kruha nega že dugo več nikaj....

In reply to by roza cvet 7 (nepreverjen)

Igor1234 (nepreverjen)

Pm eti ka se razmetavle z nasimi pejnezi je 18 komentarjev.

Pod temo narkomani v parku kera je popolnoma bv oz. metanje kosti seljakon pa 55 komentarjev.

Narod, delate se norca iz samega sebe. Zapravljanje obcine bremeni nase denarnice prej ko slej.

BB

Menej pa malo zanima kakši je plan vračanja te lepe investicije kera se sigurno nede končala pri 10 milijonaj?
Če do se karte odavale ali ge mislijo kakši € nazaj dobiti...?

brthrth (nepreverjen)

zakoj bi se oni za tau brigali? Naj je tau briga župana keri de za 15 lejt.

In reply to by BB

veterfuda (nepreverjen)

Za te pejneze bi lejko po dnjej kamešnice še kajlice položili, pa čistilno napravo napravili.

Mestni redar (nepreverjen)

Tak ka pravite, ka neje vseeno, či je Štiho petnajst lejt župan ali Jevšek 3? Se strinjan! To vojsko komentatorov brez osnovne šole, keri ne vejo šteti do 10, ali se spoznajo v nulo na stroške investeranja, pa pustimo, naj se vo znadujvle.

Gujdek (nepreverjen)

"mestni redar" alisa Gujt - daj ne bluzi. V 4 letih Jevškovega županovanja smo dobili kaj: višje položnice za vodo in kanalščino, višje položnice za smeti, omejitve 20 km/h po metu, skalnico na slovenski cesti pred občino, betoniranje vsepovsod v centru, hungaroringe in zapravljanje občinskega premoženja (dovoljenja Pomgradu, da kolje gramoz na občinsi zemlji - brez javnega razpisa in brez, da bi za to firma imela koncesijo za črpanje gramoza). Potem je tu še najemnina za jekleno konstrukcijo EXPANOJA - spet brez razpisa (omastil se je Jevškov prijatelj). Imenovanje direktorja JP Komunala - brez javnega razpisa. Zamenjava dobrih direktorjev v javnih zavodih. Čistke in ustrahovanja zaposlenih na občini. Po drugi strani pa se v zadnjih 3 letih nekateri svetniki (beri GUJT) mastijo s sredstvi in posli v javnem podjetju Komunala - za 150.000, spet drugi (beri Milošević) preko javnega podjetja CEROP v Mensani ...Slavinec dobiva za svoja društva znatno več občinskega denarja, Celec preko RIS-a kjer je direktor posluje s svojim zavodom ROKA, kjer je nastavil svojega svaka in z njim poslovno sodeluje.... ja vse to smo dobili odkar je Jevšek župan in Jevšek vse to podpira. Ma gonite se priskledniki - ala Gujt, Slavinec, Celec, Milošević, Perhavčka...ostali svetniki pa jih pri takih dejanjih podpirate (čeprav nimate nič od tega). Morali bi zamenjati vse svetnike!!!!! Na volitvah pa se bomo rešili Jevška in njegovih prisklednikov.

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Si ti Štihec? Še nisi minister? Pa tako si si tega želel.

In reply to by Gujdek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

mestni redarji lahko mamilopapekom samo luleke popušijo,,,Kaj jim pa morejo,, je mar sedenje v parku prepovedano,,je mar pitje v parku prepovedano,,,je mar glasno govorenje v parku prepovedano,,po kakšni metodi pa lahko pola pismen redar določi kdaj je normalno glasno in kdaj je preglasno,,
Če bi meni redar rekel da preglasno govorim ga nabijem na moj 22 cm dolgi kurac tak da mu oči izstopijo
eiko pa ti tupa tuti fruty mamilopakom ideš ga ovako malo popušiti,,sam v pušči slišal, da ga dobro vlečeš

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

Dr (nepreverjen)

Denar naj vloži pomgrad,oni so tisti kateri so se obogateli pri izkopavanju...

Jevšek naivec (nepreverjen)

Pomgrad nima koncesije za kopanje gramoza na občinski zemlji - to poslušamo že en lep čas. In se je kaj zgodilo - nič. Policija ne bo preiskovala Jevška, ki je omogočil Polaniću, da koplje na občinski zemlji gramoz in za to ne plačuje državi koncesnine. Gre za oškodovanje državnega premoženja (in posredno tudi občinskega ker polovico koncesnine gre občini. Iz slike je videti, da bodo s kopanjem nadaljevali - in to vse na občinski zemlji, ki je stavbno zemljišče - in se spreminja v vodno površino! Namesto,d a bi zemljišče preprosto prodali Polaniću kot stavbno zemljišče in potem naj on koplje gramoz - ko si seveda prej pridobi koncesijo na teh zemljiščih. Tako pa je občina še vedno lastnica stavbnega zemljišča, ki se spreminja v vodno površino. Jaoj kako je naiven Jevšek. Polanić pa ga vrti okrog prsta. Vmes pa Jevšek z Počivalškom zapravi še 180.000 eur za skladiščenje jeklene konstrukcije za EXPANO (brez razpisa). S tem denarjem pa se omasti Jevškov prijatelj. Kje ste organi pregona?

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Zakaj tega ne prijaviš ustreznim organom v Ljubljano?

roza cvet 7 (nepreverjen)

Organi pregona smejo preganjati samo tiste, za katere dobijo od ta levih k. nalog za pregon. Če tega, ljudje, še ne veste? Lahko se kogar koli zapre po nedolžnem, če rdeči bogovi tako zahtevajo. Pokazal bi jim hudiča, moj Orban! Zato ga pa ne marajo. Le poglejte malo po medijih, kako ga svinjajo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice