Mariborsko sodišče je Andreja Šiška obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe.

Andrej Šiško, predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija, bi moral v začetku decembra na prestajanje zaporne kazni zaradi marca letos izrečene obsodbe za ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve, poroča Večer.

Marca letos obsojeni Šiško je bil prepričan, da mu ne bo več potrebno oditi v zapor, saj je večino osemmesečne zaporne kazni odslužil že s priporom. A mariborsko okrožno sodišče očitno meni drugače, saj mu je najprej poslalo poziv, da se zglasi v zaporu, nato pa še zavrnilo prošnjo za preložitev prestajanja kazni.

Šiško takrat v zapor ni šel, oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni

Obsojeni je decembra pojasnil, da v zapor ni šel, je pa v oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. Sodišče je pred dnevi zavrglo njegovo prošnjo za odlog prestajanja kazni. Sklep o tem, da mora v zapor, je postal pravnomočen, zdaj pa je za njim razpisana tiralica, še poroča Večer.

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Andrej Šiško pa je včeraj na svojem Facebook profilu objavil posnetek in ob njem zapisal: »Tisti, ki me išče, me lahko tudi najde!«

Po poročanju Večera naj bi Šiško zatrjeval, da mu je bil poziv na prestajanje kazni vročen prepozno in napačno, vseeno pa je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni.

Sodišče pa po poročanju Večera trdi, da so Šišku sklep pravilno vročili, čeprav Šiško vztraja, da o tem ne ve ničesar.

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
teta pehta (nepreverjen)

Ufffff, Šiško je očitno problem številak ena v Sloveniji. Kaj res nimamo drugih problemov? Če jih res ni potem smo boljši, kot Švica. Očitno država rabi tako kost, kot je Šiško, da jo vrže med ljudi in potem jo glodajo in ne vidijo večjih in pomembnejših stvari. Me zanima, KDAJ bodo razpisane tiralice za tistimi, ki so v slovenski bančni sistem naredili za več kot 5 MILIJARD luknjo???

PIAr (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tisto sekundo kot je bila razpisana, bi moral biti notri,... in pika!

claudia... (nepreverjen)

Saj pa ni prejel poziva!

In reply to by PIAr (nepreverjen)

Strel v koleno (nepreverjen)

Ti si tak čeden ka tou že boli.

In reply to by claudia... (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Dobro da se je pojavil šiško, vsaj takoj vidiš koliko in kdo ga podpira in veš s koliko idioti si obkrožen. Isto kot kmetija.

ZA indigo 1 (nepreverjen)

Kako si lahko dovoliš, da žališ zavedne Slovence gnoj od gnoja, če ti Slovenija in v njej zavedni Slovenci niso všeč ti ni mesto v Sloveniji in se spakiraj tja kam spadaš. Slovenija je bila in večno bo država Slovencev ne pa takih gnojev kot si ti. že davno bi te bilo potrebno izgnati, ampak do tega še bomo prišli ko bo potrebno očistiti Slovenijo.
Kar se pa Šiška tiče kaj je pa on naredil kaznivega ? ali je koga ubil ? ali je kaj ukradel, ene in druge imamo v Sloveniji ki se prosto sprehajajo in niso nič kaznovani.
Na njegovem mestu bi odšel v eno od sosednjih držav in zaprosil za azil, ki bi ga, glede na to zakaj ga preganjajo tam, ta azil tudi takoj dobil. Na njegovi obtožnici piše SODBA V IMENU LJUDSTVA pa te vprašam je to njegovo preganjanje sodba v imenu ljudstva ali pa je sodba vladajoče politike ????? IN TO BI NAJ BILA DEMOKRACIJA
Veš kako glasi prisega vlade in ministrov: "Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije."
Zdaj pa ti meni povej ali se držijo tega kar so prisegli NE in kaj to pomeni ?

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Gost... (nepreverjen)

Pravi mutec si ti, izgnati bi terbelo takse kak si tij, pa sisko...ja, sisko je najbole vrede, nikoli nic kriv, delal je on pizdarije ze pred ten kak je nastala varda, tak ka on nema kaj tu neksen red delate, pa z orozjon okole odite, ka nema vsejh paperov v glave.

In reply to by ZA indigo 1 (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Tele eno, sto nastavka bombe pod avtorje, pa sodelavci bivši zaporniki in sverceri drog, to so zavedni Slovencu! Vsa čast takšnim zavedni Slovencem! Delat se sprafte, govna ena!!

In reply to by ZA indigo 1 (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Sploh me nede presenetilo kda jih dobijo z migranti v prtljažnik!

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

ho ho ho ho ho (nepreverjen)

Iz dneva v den s takšnimi postami vedno bole potrjujete ka ste slovenski desničari totalni imbecili. šiško pa ta zdrogejrana lopovska golazen pa itak sodi v zapor za vedno, nej samo za par mesecov.

In reply to by ZA indigo 1 (nepreverjen)

claudia... (nepreverjen)

Ne ne, malo je razgalil levo vlado!!!

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

leva vlada (nepreverjen)

Ka SDS mamo na oblasti?

In reply to by claudia... (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

Nazadnje sem ga videl v petek v Diani, ko je na bendzu dvigoval 20kg.

100-100 (nepreverjen)

Nej je problem Šiško, problem so tisti šteri za njin stojijo. Tisti šteri financerajo njegove provokacije. Se šeče tan okoli meje pa misli ka do se migranti stavili od straja pred njin pa temi šteri nemajo pojma od živlenja. Mogoče pa je glij tou cilj namerno iskati incident, v šteron de eden izmed njih mrtev. Ka do te pravili domačin-mrou je za domovino. Za te stvari mamo mi vojsko pa policijo. Lejko pa fsi odidemo na mejo pa do še izda bežali prejk granice. Malo nas je.

Gost... (nepreverjen)

Tocno tak, sisko je nej zadosta pameten ka bi vse tau skup spravo, to njemi nesce drujge gocij kak more delate un je samo norcek ka to poslujsa, na konci de najkrajso potegno

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

basili9 (nepreverjen)

tako kot vsem ilegalnim samo moskim migrantom, ki imajo iphone in so stari okrog 20 let. nekdo stoji za njimi in jih financira. zakaj?

In reply to by Gost... (nepreverjen)

Jezus ... bil (nepreverjen)

je izgnan, krizan ... vstal od smrti

claudia... (nepreverjen)

Juhuhu, mednarodna tiralica za nekaj dni zapora, bože mili.

claudia... (nepreverjen)

Dobronameren nasvet policiji: iščite ga ob Slo-Hr meji, in poleg ujemite še kakega migranta!

claudia... (nepreverjen)

He he, tu imamo miljardne kraje, pa nič, Šiško s to mednarodno tiralico si zmagal.

claudia... (nepreverjen)

Berem, berem,...vas nekaj levičarjev je pa v hudi paniki, a ne?

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

O ANDREJU ŠIŠKU SI LAHKO MISLIMO MARSIKAJ , ampak kar se DOMOLJUBNOSTI TIČE mu ne moremo očitati nič. Da je eden NAJVEČJIH DOMOLJUBOV , je dejstvo , saj je eden od JUNAKOV OSAMOSVOJITVENE VOJNE NA štajerskem , vendar prikriti nasprotniki osamosvojitve ta dejstva skrbno prikrivajo ,ko v medijih poročajo o njem.
Dejstvo je da je AKTIVNO SODELOVAL V OSAMOSVOJITVENI VOJNI V BOJIH - NA MEJNEM PREHODU ŠENTILJ IN DRUGJE S SVOJO ENOTO.
Tako da bi se morali otroci o njem učiti v zgodovinskih učbenikih , ko bi obravnavali osamosvojitev Slovenije, kot o enem od pomembnih udeležencev te vojne.
Tu v linku pa si lahko preberete še dodatna dejstva o njegovem življeneju:https://www.lokalec.si/wp-content/2014/09/Predstavitev-Andrej-%C5%A0i%C…

aleluja... (nepreverjen)

Hm, no ja... eni smo bili 1991 na Šentili pa znam iz prve roke kak je bilo tan s Siškojon, Jelinčičon pa ostalimi keri si zdaj ponarejajo nekše namišljene življenjepise. Celo na Youtube mate posnetek Jelinčiča pa ostalih wannabe specialcov s sončnimi očali pa leder rokavicami kak paradirajo po mejnon prehodi. Ges san biu tan kak vezist TO in van poven kak je bilo - Jelinčič, Šiško pa ostali pajaci so se preseravali na pune pa glumili Ramboje, gda pa so prišli na mejni prehod tanki TO in se je pripravlo napad na karavlo pa je Jelinčič na enkrat doubo poziv ka jih nujno potrebujejo negi drugje. V sekundi so bilij kombijih in so izginili s punin gason. Kelko san čuo kasneje so to napravili se vsaj dvakrat, tak ka ta garda kak so se te imenovali neje bila niti enkrat vključena v boje v osamosvojitevni vojni. Tu se je te tudi začnolo to sodelovanje Jelinčiča in Šiška. Epilog pa je vse doubila na sodišči ge so Šiškoja obsodili ka je po naročili Jelinčiča podtekno bombo pod eno vozilo z namenom umora. Tak ka je en drek sodeloval Šiško v bojih na mejnon prehodi Šentilj. In otroci se on njen lejko učijo samo to kakšen kriminalec in zarukani kreten je tej človik. Že gda ga v obraz pogledneš vidiš ka je mentalno na nivoji amebe. Tak ka hejnjajte prosim toga pokvarjenca telko hvaliti pa prikazovati kak nekšoga domoljuba in rešitela. Itak se zna što stoji za vsen ten. Šiško je prevelki majmun ka bi lejko san tou vse zmislo pa vodo.

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

claudia... (nepreverjen)

Kdo bi pa potem bil primeren za to vlogo?

In reply to by aleluja... (nepreverjen)

claudia... (nepreverjen)

Cerar, Jankovič, Šarec,...

In reply to by aleluja... (nepreverjen)

Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

... TAK JE !

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

neda

100-100: praviš, da sta za to vojska in policija, seveda! Kako pa potem skrbita za varovanje meje, če jo je samo
letos ilegalno prestopilo krepko čez 15.000? Zakaj se to gospodu Orbanu ne dogaja? Zato, ker stori prav vse proti
vstopu. Pri pa nas vladajoča politika skupaj z njihovimi ritolizniki proglaša za bandite vse, ki menimo drugače. Po
drugi strani pa ti isti niso zmožni normalnim potom speljati enega samega kazenskega pregona proti svojim last-
nim kriminalcem, ki uživajo maksimalno sodno varstvo. Po tem takem ni čudo, da smo tudi na tem mestu razdelje-
ni med nasprotnike in zagovornike enih in drugih.

neda

100-100: praviš, da sta za to vojska in policija, seveda! Kako pa potem skrbita za varovanje meje, če jo je samo
letos ilegalno prestopilo krepko čez 15.000? Zakaj se to gospodu Orbanu ne dogaja? Zato, ker stori prav vse proti
vstopu. Pri pa nas vladajoča politika skupaj z njihovimi ritolizniki proglaša za bandite vse, ki menimo drugače. Po
drugi strani pa ti isti niso zmožni normalnim potom speljati enega samega kazenskega pregona proti svojim last-
nim kriminalcem, ki uživajo maksimalno sodno varstvo. Po tem takem ni čudo, da smo tudi na tem mestu razdelje-
ni med nasprotnike in zagovornike enih in drugih.

100-100 (nepreverjen)

Lejko je 2 miljona takšij na meji pa bi jih še izda 15000 vstopilo. 15000 jih je notrik stopilo, izstopilo pa tüj. Po podatkaj ma Madžarska več migrantof na prebivalca kak Slovenija. Pa ka do sploj pri nas. Mi smo za njih samo postaja, cilj so Avstrijci, Nemci. Zdaj da je pa Nemški parlament pravo ka so dobrodošli lidge 3 držav izven EU šteri majo poklic pa de jih še več. Ne bojte se nedo oni ostanoli pri nas. Ešče mi mo šli za njimi v Nemčijo. Vsi mo pomali migranti.

čarni vrag (nepreverjen)

Ja kakšne poklice pa obvladajo tej emigranti. Mogoče leva ruka, desni žep. Po tvoje mo še mi šli v Nemčijo. Mogoče mo tan živeli v šotoraj in pod mostom, ker je stanovanj daleč premalo.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

claudia... (nepreverjen)

Orban jih nima 2 miljona na meji, pa jih nič ne vstopi. Nima veze kam so namenjeni, gre se za vse belce!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Lejko je vladajoči bandi v Sloveniji. Blesavomi narodi vržeš eno čunto, pa naj de to jelinčič, Janša, Šiško, Šarac, Mlinarca in bedaki se ne pitajo kje so naše pare. Pa ta naša policija nej vredna počenoga groša. Mejo čuvajo tak dobro, ka na stotine migrantov kolovrati po državi, oni pa iščejo Šiškoja s tiralico.

dokazi? (nepreverjen)

"Mejo čuvajo tak dobro, ka na stotine migrantov kolovrati po državi,"
Maš dokaz za tou trditev ali pa lažeš kak ponavadi?

čarni vrag (nepreverjen)

V obdobju od 1. 1. 2019 do 30. 11. 2019 so policisti na območju Republike Slovenije obravnavali 15.221 (8.905)ilegalnih prehodov državne meje. Število se je glede na enako obdobje preteklega leta povečalo za 70,9 odstotkov. V enajstih mesecih letošnjega leta so bili najpogosteje obravnavani državljani Pakistana, Alžirije in Afganistana. Državljani Pakistana zavzemajo delež četrtine vseh.

In reply to by dokazi? (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Ka bluziš, gledaš dnevnik. Tou si nejsan ges zmislo. Nemški parlament je dau razglas ka iščejo lidi iz 3 držav za delo v Nemčiji. Ka te lidge znajo, verjetno do pa prle mogli dokazati ka znajo. Ka sa pe te tiralice tiče, takšen je postopek, pa či se tou tebi zdi praf ali nej. Marsika je bedasto ali tak je. Či bi Šiško meu jajca bi se san oglaso v zatvori. Samo nej on de zdaj izigravo heroja, šče se zasmiliti, šče delati zgago. Misli ka je general Maister.

neda

100-100: To si dejal ti. Večina nas se pa zaveda, da ni slabši in ne more biti bolj zanikrn od komunistov. Če Nemčija
želi zaposliti delovno silo iz 3. držav, naj vsakemu posebej izda delovno vizo in jih direktno uvozi na svoja tla, ne da
rabijo za tržno blago zaslužkarjem, umirajo na poti, predvsem da nelegalno prestopajo meje 10 držav, predvsem se
pa obnašajo slabše od zveri s posluževanjem vseh najhujših oblik kriminala. Peljite si jih domov, tovariši! Z njihovo
pomočjo boste poslej še močnejši pri svojih "akcijah".

neda

100-100: To si dejal ti. Večina nas se pa zaveda, da ni slabši in ne more biti bolj zanikrn od komunistov. Če Nemčija
želi zaposliti delovno silo iz 3. držav, naj vsakemu posebej izda delovno vizo in jih direktno uvozi na svoja tla, ne da
rabijo za tržno blago zaslužkarjem, umirajo na poti, predvsem da nelegalno prestopajo meje 10 držav, predvsem se
pa obnašajo slabše od zveri s posluževanjem vseh najhujših oblik kriminala. Peljite si jih domov, tovariši! Z njihovo
pomočjo boste poslej še močnejši pri svojih "akcijah".

100-100 (nepreverjen)

Ja ka pa motaš zdaj pa cuj komuniste., maš televizor z teletekstom. Tan ti lipou piše pa ne filozoferaj od komunistov.
Tej že dugo nega, so pa kumunajzeri.

neda

100-100: Najprej ti hvala za tvoj minus. Vidim, da ti dela težave slovnica "z teletekstom". Prav, da si me malo
poučil. Zdaj mi še malo pojasni, kakšna je razlika med enimi in drugimi, razen da so ti drugi nadgradnja prvih
in novejše izdaje. Mislim, da si premlad, da bi vedel o njih toliko "dobrega", kot je znanega meni.

100-100 (nepreverjen)

Komunisti so bili častni lidge njin smo lejko zafalni ka gnes den mamo telko delavskij pravic. Na žalost so jih te spakejrali komunajzeri , lidge šterin je doj visilo za delavske pravice, šlo se jin je za oblast, pa posledično za pejneze. Dejansko nega razlike med komunajzeron in gnilin kapitaliston. Takši so gnjes den pri nas na oblasti. Rezultat oropano gospodarstvo, male plače, mizerija od pokojnin. Dobro znamo što so te.Bavčar, Jankovič, Šrot, Tovšakova , Zidar itd. Ka se pa tiče minusa , toga ti nejsen dau ges.

In reply to by neda

čarni vrag (nepreverjen)

Kak si ti proglaso Kučanovega pajdaša Jankovića za mafijaša. On je največji poštenjak na celom sveti. Vej sta se zadnjič vkuper slikala pri tiston kamni, ka mu pravijo spomenik. Kučan se z mafijaši ne slika.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

... eni pač ne vejo kaa se v državi dogaja.
Vlada izvaja projekt 2. tir za 3- kratno ceno !
Če vam ni jasno , da nam vlada MAFIJA, vam nemrem pomagati.
Poslušaj kelko košta !

https://www.youtube.com/watch?v=jo0r0EeduYQ&t=409s

100-100 (nepreverjen)

Jožef, od gda si pa ti stručko za gradbeništvo pa za projekte. Praviš ka nan mafija vlada, mogoče
verjetno pa bole idiotski politiki leve , desne pa sredinske smeri. Istina pa je ta cejlomi svejti vlada mafija, razlika je samo kakše barve je ta mafija.

In reply to by Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Šiško je pač malo opozoril na pomanjklivosti na meji. Tej državi logistika šepa na puno. Ne dolgo nazaj se spomnite v kakšnih škornjih so hodili naši vojaki. Ko je pred nekaj leti pripel prvi val migrantov policija sploh ni bila pripravljena na to. Mi je povedal znanec policaj, ki je bil na meji. Prostovoljci rdečega križa so delili hrano in vodo mirgrantom. Povedal mi je, da sami niso imeli ne vode ne hrane. Ker ni bilo zamenjave je bil cel dan na meji lačen in žejen. Še na WC niso mogli, kot normalni ljudje, ker logistika ni delovala. V glavnem je bilo za migrante bolje poskrbljeno, kot za policaje. Seveda pa šiška država rabi, ker ga dajo v medije in se potem uboga raja ukvarja s Šiškom in ne vidi, kako se v ozadju deli denar.

100-100 (nepreverjen)

E s ten se pa podpuno strinjan. In tou je bistvo-magla svuda oko nas.

In reply to by bingelj (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Priporočo, bi gospodom policajom, ka upoštevajo moje izkušnje iz časov ko sem služil armijo. Med cotami v ruksaki san imel skrite mesne doručke. Tak san, ko smo dobili uzbuno in leteli na teren lahko koristo mojo bojno zalogo. Zato dragi policaji, imejte kakšno torbo v njej pa hrano in pijačo za vsaj en den.

In reply to by bingelj (nepreverjen)

neda

Kdo ti je 100-100, natrobil ušesa o tem, kako častni ljudje so bili komunisti. Če bi to zares bili, ne bi zagrešili toliko
dokazano okrutnih zločinov kot so. In to zločinov nad svojim narodom, nemalokdaj še sorodniki, starčki, otroki, ne-.
dolžnimi... Ozemlje lastne dežele pa spremenili v neznana podzemna grobišča. Da vsega ostalega ne naštevam, ker
je nesmiselno namigovati slepemu in šepetati gluhemu. Pa prosim, ne mej glavne besede pri stvareh, o katerih pojma nimaš! Šiško pa sploh ni večji klovn od premierja Serpentinška, vsekakor pa od njega veliko koristnejši!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice