Vlada je danes v načrt razvojnih programov za 2018-2020 uvrstila investicije štirih slovenskih podjetij. Skupna vrednost državne spodbude znaša 5,5 milijonov evrov, skoraj tri milijone v Pomurje.

Od štirih slovenskih podjetij, ki bodo deležni državne spodbude s strani gospodarskega ministrstva, sta kar dve pomurski. Prvo je podjetje Ocean Orchids in Dobrovnika, drugo pa Medicop iz Murske Sobote.

Podjetje Ocean Orchids, znano po gojenju orhidej, bo prejelo regionalno državno pomoč v višini kar dveh milijonov evrov, in sicer za projekt novega logističnega objekta. S pomočjo projekta naj bi v podjetju do leta 2020 zaposlili novih 40 oseb.

Investicija, katere skupna vrednot brez DDV znaša približno 9,3 milijona evrov, bo izvedena na sedežu podjetja v Dobrovniku. Nov logistični center naj bi imel povsem digitaliziran sistem kontrolirane klime z računalniškim nadziranjem varnosti, temperature zraka, zalivanja rastlin in svetlobe v prostor.

23 novih zaposlitev

Medicop, proizvajalec medicinske opreme in reševalnih vozil bo prejel nekoliko manj državne spodbude, ta bo namreč znašala 900 tisoč evrov. 

Sredstva bo Medicop dobil za projekt skladiščno razvojnega centra, s pomočjo tega pa naj bi predvidoma do leta 2022 zaposlili 23 oseb.

Na gospodarskem ministrstvu poudarjajo, da Medicop brez investicije v skladiščno razvojni center ne bi uspel zadržati in krepiti svoje pozicije na globalnem trgu. Celotna vrednost investicije, prav tako brez DDV znaša 6,6 milijona evrov.

Sredstva tudi Kovis Livarni in družbi Termit

Državne spodbude bodo deležni še v družbi Kovis Livarne, kjer bodo dobili dva milijona evrov sredstev za razvoj novih produktov in posodobitev, vrednost celotne investicije pa znaša 24,7 milijonov evrov.

Najmanj sredstev bo prejela jedrarna družba Termit iz Moravč, in sicer 600 tisoč evrov, za projekt izgradnje novega proizvodnega objekta. Celotna vrednost investicije sicer znaša 3,4 milijone evrov.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V enem dnevu lahko prebereš, da dobi Prekmurje s Prlekijo 6 milijonov evrov subvencij in nepovratnih sredstev. Da vas, Janšiste, nikoli več ne slišim, da država v Prekmurje ne da nič !

Oj-oj (nepreverjen)

V enem dnevu je dobil zoki od cerarja 130mio davkoplačevalskega denarja

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Imaš privide?

In reply to by Oj-oj (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

Medicop,kdo je že tu direktor ?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

" Najboljši pilot " na svetu. A to nima veze z denarjem.

In reply to by povezani (nepreverjen)

Joškec 1 (nepreverjen)

Na cankarjevi ulici so ftrgali asfalt in je graba, prosim da vozite počasi.
(dokler ne pridejo vaši milijoni, bi lahko kdo malo betona vrgel in poravnal luknjo)

Risto Kubura (nepreverjen)

Naj se šerif vleže na luknjo, ki bo potem zakrpana. Vsaj neka korist od revolveraša.

In reply to by Joškec 1 (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Kakšne spodbude in kakšne subvencije što pa nan srmakon da nepovratna sredstva pa subvecije za ne delo kak v kmetijstvu in privatnikih folga tej lopovščine konec vsak naj ma tao ka si ustvari nej pa od moje pokojnine pejneze lopovi prekleti?

Zavedni (nepreverjen)

Čestitam- to kar nekomu daš drugemu vkradneš.
Predvsem delavcu v gospodarstvu.
Kar nekdo dobi je drugemu vzetu- a take to ni sram.

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

doba (nepreverjen)

Ocean Orchids ima izredno slabe orhideje. Skoraj vsaka ima malomarno preboden list z palčko. In tudi tiste umetno pobarvane modre orhideje zgledajo kak če bi jih delali amaterji doma.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jaz sem nesel eno rožo na dedinje na titov grob,,,Mi jo je vratar kar v glavo vrgel, zato ker je bila tak grda ,,,Pa me še noter ni pustil,,,Veste sem bil tak žalosten, sem res razmišljal da bi se fentallllll

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Kakšna škoda da se nisi, bi imeli vsaj gasilci in medicinske sestre mir pred tabo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ukiniti vse subvencije in nepovratna sredstva in ta denar dati delavcem, upokojencem, brezposelnim. Zdaj s tem denarjem bogati nekaj sto posameznikov, drugi pa za kruh nimajo. Denar pa gre iz državnega proračuna, v katerega vsi prispevamo. Magyar, Polanič, Hakl, Cigut, Maučec, Škaper, Pavlinjek, ... veliko sem jih pozabil - lahko vi dodate.

Zavedni (nepreverjen)

Pa pavljinek ja nej mel obraza denar jemat ko je bil oredsednik zbornicey z minimalno plačo - kod so pisali in se s helikopterem vizil ??

Zato zagovarjam tovarne delavcem kod DOMEL IZ ŽIRI.
Zaposleni pišejo zgodovino- vsi zadovoljni z delom in plačo.
S svojim delom so sami sebi odkupili tovarno ne tajkunom ki se bahajo kod beltinski grifi.

Se nič nismo naučili iz zgodovine?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Lepec (nepreverjen)

Izpod obronkov Lendavskih goric vas pozdravlja Magyar Bacsi.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

StewartGug (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice