Župan občine Križevci Branko Belec je v Kulturnem domu v Križevcih gostil najuspešnejše učenke in učence Osnovne šole Križevci, ki so skozi devetletno izobraževanje izkazali izjemne uspehe in vse razrede zaključili z odliko.

Letos se lahko s tem dosežkom pohvalijo Veronika Djačkaj, Nuša Filipič, Žan Štuhec, David Copot, Brina Godec, Maša Maučec, Ana Rajh, Tina Sovič in Maja Kavaš.

Vsi odličnjaki so iz rok župana prejeli spominsko darilo, delo priznanega umetnika Roberta Juraka iz Logarovcev v občini Križevci – kip boginje Nike, ki ponazarja zmago.

Uspešni na različnih področjih

Zlata priznanja na državnem nivoju so letos dosegli še:

  • Marko Sagaj – državno tekmovanje iz kemije (mentorica Alenka Kajtna Zorko),
  • Pia Zupančič – državno tekmovanje iz matematike (mentorica Manica Karba),
  • Filip Zver – državno tekmovanje iz Vesele šole (mentorica Marjeta Blagovič),
  • Alja Ostrc – državno matematično tekmovanje iz logične pošasti (mentorica Mateja Balažek).

Na predlog ravnateljice OŠ Križevci Vasilije Stolnik je nagrado za izjemne dosežke na športnem področju prejela Sabina Korošak.

Najštevilčnejšo ekipo pevskega zbora LA-TI-DO pa je medtem do zlatega priznanja na državnem tekmovanju privedla mentorica in zborovodkinja Renata Mikl:

Zlate pevke so Julija Vajs, Kaja Čuk, Nastja Grašič, Ema Horvat, Lara Borovič, Ana Marija Divjak, Robertina Djačkaj, Eva Dragović, Tamara Filipič, Julija Ostrc, Petra Rajh, Tina Skuhala, Ajda Weis, Sara Zamuda, Hana Črček, Sara Gabor, Timoteja Koroša, Katja Rajh, Maja Štebih, Nika Klara Veberič, Natalija Čuk, Veronika Djačkaj, Ana Dolamič, Nuša Filipič, Eva Krajnc, Glorija Osterc, Tina Sovič, Anamarie Budja, Brina Godec, Maja Kavaš, Maša Maučec, Lara Muršič, Ana Rajh in Lea Zabavnik. Članice pevskega zbora so na sprejemu zapele Zdravljico.

Vsem nagrajencem je župan podelil knjižne nagrade, Terme Banovci pa so k darilom prispevale tudi kopalne karte.

Župan učencem namenil spodbudne besede

Navzoče je uvodoma nagovoril gostitelj sprejema, župan Branko Belec, in izpostavil, da so se zbrani učenci na področju izobraževanja še posebej izkazali.

Povedal je, da je ponosen na uspehe učencev, jim zaželel še veliko uspehov pri nadaljnjem šolanju ter izrazil upanje, da se bodo po končanem izobraževanju vrnili v domače okolje ter s pridobljenim znanjem in izkušnjami prispevali k razvoju domačega kraja. Za dosežke učencev pa se je zahvalil tudi ravnateljici in mentorjem, ki so učence spodbujali k razvijanju talentov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice