Za večjo zanesljivost oskrbe s pitno vodo v pomurskih občinah skoraj 30 milijonov evrov.

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je podpisal vlogo za odločitev o podpori za neposredno potrditev projekta »Nadgradnja vodovodnega sistema B« v vrednosti nekaj manj kot 30 milijonov evrov.

Nosilna upravičenka je Občina Rogaševci, skupaj z občinami Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Občina Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Šalovci in Tišina.

Projekt bo sofinaciran s sredstvi v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije iz Kohezijskega sklada  in sredstvi Sklada za vode. V okviru te operacije bo dograjen in hidravlično izboljšan vodovodni sistem Pomurje B na območju dvanajstih pomurskih občin. 

Zgrajeno bo okoli 167 kilometrov vodovodnega omrežja, od tega 21.036 metrov transportnih cevovodov, 53.937 metrov primarnih cevovodov ter 92.666 metrov sekundarnih cevovodov, novogradnja 13 objektov, nadgradnjo 47 obstoječih objektov na sistemu B, nadgradnja vodnega vira Fazanerija in izvedbo nadzornega centra Vodovodnega sistema B.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cumprnjak (nepreverjen)

Mislim ,da je že res šlo ogromno ,denarja za ta vodovod in samo ni nikoli konca ne kraja .Grdo se nekdo zraven tega ,denarja bogati .Tudi z ,denarjem za odstavne pase nikoli narejene so se eni obogatili .Slovenija je raj za lopove saj vedo ,da njim nišče nič ne more

Durok (nepreverjen)

Lahko samo upamo, da bo projektant in nadzorni Kolarič iz Odranec. Ima bogate izkušnje in reference z lendavskega dela vodovoda. Topla voda zagotovljena.

Starejše novice