Izbor nastopajočih na slovesnem odprtju elektrificirane proge Pragersko - Hodoš spominja na televizijski šov.

Najbolj pričakovan del dogajanja na slovesnem odprtju elektrificirane proge Pragersko - Hodoš - govor predsednika vlade Mira Cerarja - se bo zgodil opoldne pred poslopjem železniške postaje. Po zaključku slovesnosti pa se začenja manj uradni del dogajanja, med katerimi so največ pozornosti pritegnili nastopajoči. Organizatorji prireditve so namreč z vladnim cirkusom v Mursko Soboto pripeljali tudi televizijski šov. Osrednje zvezde na prireditvi so protagonisti oddaje Znan obraz ima svoj glas. Ja, prav ste prebrali.

V živo bodo menda zapeli Jana Šušteršič, Mišo Kontrec, Nejc Lombardo, Ines Erbus, Renata Mohorič in Ani Frece. Ines Erbus ste lahko v Pomurju slišali že pred dnevi, ko je ogrevala dogajanje na sprejemu za Miša Kontreca v Pušči. Zabava bo trajala vse do 18. ure.

Poleg zvezdnikov iz televizijskega šova Znan obraz ima svoj glas, bodo nastopili večinoma pomurski izvajalci, in sicer Duo Catara, Folklorna skupina KUD Beltinci, harmonikaš Ambrož, Prekmurska godba Bakovci, Govoreči bobni, Plesna šola Zeko, Gorički lajkoši ...

Slovo od dizelske lokomotive

Dogajanje na železniški postaji se bo sicer pričelo že ob 9. uri, ko bo na sporedu sprehod skozi zgodovino proge Pragersko - Hodoš in slovo od dizelske lokomotive. Uro za tem bosta zbrane pozdravila minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in pa ministrica brez resorja, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smrkolj. Nato bosta nastopili Folklorna skupina Tine Rožanc in Železničarska godba Zidani most.

Prva vožnja z električnim vlakom na relaciji Murska Sobota - Hodoš - Murska Sobota se bo zgodila po simbolični predaji ključa dizelske lokomotive strojevodji, kar bo storil sam predsednik vlade. Nato se bo odpeljal do Hodoša, kjer bo (namesto predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana) z vlakom pobral madžarskega ministra za zunanje zadeve in trgovino Petra Szijjarta

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
+ (nepreverjen)

dober naslov. predlagam da naš parlament komplet preimenujemo v cirkus, vlado pa v klovne. :D

Gost (nepreverjen)

To so takše lejve izvajalce izbrali samo zaradi toga ka ščejo ka čim menje lidij pride ka do se lejko brez slabe vesti politiki vö metali pa nažeravali. Marš vsi po vrsti.

Gost (nepreverjen)

Samanta popravljaš se. Danes imaš od mene plus za ta prispevek.

Gost (nepreverjen)

Cirkus in klovni so namenjeni državljanom. Na cirkuški prireditvi se ljudje ki gledajo cirkus nasmejejo iz cirkusantov, resnica je pa popolnoma drugačna da so dejanske vlogi v realnosti zamenjane in smo mi državljani dejansko klovni in cirkusanti-vladarji pa se smejijo na naš račun.

Gost (nepreverjen)

Kulturni program katastrofa. To je delanje norca iz Prekmurcev.

0000

Eni in drüjgi so en velki cirkus z velkim številom klovnov in dvornih norčekov

vanekpres (nepreverjen)

če bo cirkus, te pos(l)anec Radić tudi prijde?!

KEPA (nepreverjen)

CIRKUS MEDRANO

Gost (nepreverjen)

Na žalost je prispevek brez osnovne informacije!
Gda se to dogaja???

Gost (nepreverjen)

samo toliko da veste jutri bo se to dogajalo

Gost (nepreverjen)

Tak je najprlej posrane politike pocastimo naj se nazrejo napijejo pa poslikajo... Te ciganon reklamo napravimo pa to je to... Kama smo prisli katastrofa cigani pa migranti so pomembni vae ostalo nepomembno!

Starejše novice