Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Murska Sobota je minulo soboto v sodelovanju s trgovskim centrom Maximus v avli nakupovalnega središča pripravilo velikonočno razstavo zajčkov.

Šlo je za že peto društveno razstavo, ki vedno poteka na veliko soboto. Letošnja prireditev je bila še posebej bogata, saj je šest gojiteljev malih živali na ogled postavilo skupno 25 zajčkov različnih barv in pasem. Navdušili so predvsem najmlajše, čeprav so se ob dolgouhcih ustavljali tudi preostali obiskovalci, nekateri so jih celo pobožali. 

Velikonočna razstava je predstavljala priložnost za popestritev praznikov. Gojitelji so zainteresiranim obiskovalcev živali podrobneje predstavili, otroke pa so obdarili še s čokoladnimi velikonočnimi zajčki. 

Dobra tri desetletja Društva gojiteljev malih pasemskih živali Murska Sobota

Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Murska Sobota deluje že 32 let in si prizadeva, da bi predvsem mladi bolje spoznali male pasemske žival, zato večkrat pripravljajo različne priložnostne razstave. 

Ljubiteljski gojitelji poleg zajčkov doma sicer gojijo druge tudi pasemske male živali, udeležujejo pa se razstav tako po Sloveniji kot v tujini, največkrat v Nemčiji, Avstriji, Hrvaški, Madžarski in Srbiji. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ia aa (nepreverjen)

mučenje živali. vidi se da so prestrašene ker je veliko iztrebkov... to bi morali prepovedati.

Resje (nepreverjen)

Se strinjam. Ubogi zajčki, res so se mi smilili v tistih miniaturnih kletkah, kjer se niti pošteno obrniti niso mogli. Cele ure tako, v glasnem okolju, brez zelenja - gojitelje bi bilo fino postaviti za rešetke in dati na razstavo, da okusijo, kakšen užitek je to.

In reply to by ia aa (nepreverjen)

Starejše novice