Novo preobleko si bo nadelo tudi Letno kopališče Murska Sobota.

Redna vzdrževalna dela v soboškem kopališču potekajo pred vsakim poletjem in tudi samo ponudbo vztrajno dopolnjujejo. Tako so denimo lani zrasla nova igrišča za odbojko na mivki, še pred tem pa so postavili igrala za najmlajše.

Kar nekaj novosti pa lahko pričakujemo tudi letos. Pred časom smo namreč opazili, da je v bližini kopališča bilo posekanih več dreves, nekaj dni zatem pa so začeli polagati nove tlakovce. 

Z vprašanji smo se zato obrnili na javno podjetje Komunala Murska Sobota, kjer so potrdili, da so pristopili k ureditvi okolice, pred kopalno sezono pa bo zdaj izvedenih še nekaj posodobitev.

Nove potke in ograje, za hrano in pijačo poskrbljeno

Kot pojasnjuje direktor Komunale Štefan Cigan, bodo ob vsakoletnih vzdrževalnih delih letos nadaljevali s postavitvijo novih ograj. 

Ob tem s prej omenjenimi tlakovci že urejajo potke, medtem ko bodo z novimi zasaditvami poskrbeli za hortikulturo in estetski videz kopališča. 

Odstranili so kar precej suhega drevja, odgovorne pa zdaj čaka še prenova sanitarij in vzpostavitev gostinske ponudbe s hrano in pijačo. Tudi tokrat bodo za obiskovalce dobavili še nekaj dodatnih ležalnikov.

Piknik ob bazenu

Ena večjih in posebej dobrodošlih novosti pa je nedvomno ureditev površin, predvidenih za organizacijo piknikov. 
Temu naj bi namreč v letnem kopališču namenili po naši oceni precej zajeten prostor med otroškim bazenom in potokom Ledava, kjer je bilo posekanih več načetih dreves. 

Odprtje letošnje kopalne sezone je sicer po besedah direktorja zaenkrat predvideno za 1. junij

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Super! Komaj čakam odprtje sezone, upam da letos kaj prej.

Benzin (nepreverjen)

Djavoli što de pa tan meu piknike

Rajši naj za stalno namestijo gor proge na olimpijski bazen

ali pa ga šče pokrijejo (kak je sicer jevšek že obečo)

A79 (nepreverjen)

Se strinjam, proge morejo biti, mogoče kakšna beseda več od reševalcev iz vode ali opozorilne table oz. navodila čemu služijo, da bomo plavalci lahko opravili kak trening sredi dneva brez nevarnosti poškodb.
Zagotovo pa bi bil pokrit bazen množično obiskan čez celotno leto, ker plavalcev je polno, so pa žal natrpani v raznih termah, v kratkih 25m bazenih, kjer jih je včasih toliko, da ni mesta plavati.

In reply to by Benzin (nepreverjen)

Baba čula... (nepreverjen)

Vse za tvojo rit ?

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Bazen je zadosti velik, da ti lahko svojo leno rit namakaš kje drugje v bazenu, ne ravno na progi za plavanje, a ne? Toliko o "ritih"!

In reply to by Baba čula... (nepreverjen)

Baba čula... (nepreverjen)

Idi v Muro plavat športnik.

In reply to by A79 (nepreverjen)

Tujčić (nepreverjen)
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Res zanimivo - pred volitvami je vaš Janezek čelavi vedno najboljši, naj..., naj... ( sploh v svojih lastnih medijih ! ), na volitvah pa vedno znova in znova popuši !!!! Potem pa " največji domoljub " pred TV kamerami pleše srbsko kolo ! Njegove ovčke pa skupaj z njim.

In reply to by Tujčić (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Si se prebudo iz alko-kome?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Janković je komaj prišel v politiko pa je " večnega " politika in predsednika SDS Janezka čelavega scat poslal ! Čelavi pa na srbsko muziko srbsko kolo s televizijskim prenosom. Jao, jao. Me zanima kako muziko bo letos imel po porazu. Marš na Drinu ? Rdeča zvezda petokraka ?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

-----

Tujec 2 -pijancek ........ Nisi napisal ,da je čelavi Janezek brsno v rit Jankoviča in je letel iz Mercatorja

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

To je bilo pred tem, ko je Zoki poslal Janezka scat. Pa še takrat se mu je Zoki zahvalil, ker je zaradi Janezkove napake postal najboljši župan Ljubljane vseh časov ! Če sva že pri tem, napiši še, da je Janezek pod mizo prodal Mercator Bavčarju in Šrotu ( zato je Zoki moral oditi ! ). Kje je Mercator danes, upam, da veš ! Če bi Zoki ostal v Mercatorju, bi bil Mercator slovenski, lastniki pa vsi nekdanji zaposleni v Mercatorju ! Ljubljana pa ne bi bila med evropskimi prestolnicami turizma in kulture, ker bi namesto Zokija kak nesposoben župan ali županja kot je bila Danica Simšič ( je bila SDS - kaj praviš ? ).

In reply to by -----

Tončka22 (nepreverjen)

Lenti ima tradicionalno zastonj za 1 maj. Drugače je pa v soboti super.

bik na kubik (nepreverjen)

s pomfrijon in čvapčičon direkt v bazen...tou pomejni!

grunvnjegavdaro (nepreverjen)

gda do pa reflektore vgrajevale?!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Za reflektorje ni denarja ! Navijači sami zberite ! Zakaj bi vsi občani morali financirati vašo obsedenost z Muro ? Sami si jih napravite ! NOGOMET NI OBČE DOBRO, medtem, ko kopanje v bazen je !!!!!!!!!!!! Štekaš ?

In reply to by grunvnjegavdaro (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Tak ja. Čim večji golosek, da bo sonce pražilo še bolj. Me zanima, kdo bo imel piknik na vročem soncu. Zvečer te pa itak naženejo.
Ne vem, zakaj se Sobočanci in Komunala v zadnjih letih tako bojijo dreves. Vedno manj jih je, ali pa so to neke posekane krošnjice na dvometrskih palčkah. Potem pa vsi stokajo, kako jih je vroče in zapravljajo denar za klimatske naprave.
Ta drevesa v fazaneriji so še zadnji ostanek prejšnjih časov, ko človek še ni imel strahu pred naravo in je živel v skladu z njo, ne proti njej.
Bistvenih problemov pa v kopališču itak ne rešujejo. Vsepovsod je več miru, lahko se kopaš varno, tu pa nikoli ne veš, kdo ti bo skočil na hrbet. Se je že zgodilo tudi to, redarji, ki so najeti samo zaradi predpisov, pa so se mirno kartali pod marelo. Videla sem že, da je redar poleg znaka za prepovedano skakanje učil nekega otroka skakati v vodo. Absurd.
To kopališče je prostor za objestnost, ne za plavanje. Tisti, ki bi radi plavali in zapravili kaj denarja, in zaradi zdravstvenih težav ne smemo v premrzlo vodo, smo prisiljeni iti drugam. Na srečo vsaj imamo možnost.

umberto (nepreverjen)

Tobogan za deco de pa delo pa od 11:00 do 17:00. Da deca prijdejo s šoule, de se glij zapro

ha ha (nepreverjen)

plac za piknike še itak kak na začetku,se pravi nikakav :-(

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice