Elektro Maribor svoje odjemalce ponovno opozarja, da skušajo neznanci z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri družbi Elektro Maribor, vstopati v stanovanja.

Neznanci postanejo nemirni in nespoštljivi

Neznanci namreč z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni v družbi Elektro Maribor, vstopajo v stanovanja ter 'preverjajo elektriko' in pridobivajo podatke o števcu oziroma električnem priključku.

Zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije, pregled električnega števca. Odjemalce prepričujejo v podpisovanje pogodb oziroma aneksov, prav tako želijo narediti anketo. V primeru, da odjemalec ne podpiše pogodbe, pa zagrozijo, da bo v tem primeru deležen slabše storitve, če bodo težave z omrežjem. V primeru, da se pogodba ne podpiše, zagrozijo z odklopom, če pa odjemalcec odkloni sodelovanje postanejo neznanci nemirni in nespoštljivi.

Ne podpisujte ničesar

Na Elektro Maribor priporočajo posebno previdnost; v primeru dvoma v identiteto osebe pa predlagajo, da se zahteva identifikacija osebe. 

Ne podpisujte listin, ki bi vam jih morebiti nepooblaščene osebe izročale v podpis.

Neznanci tudi na območju Pomurja

Lani so se takšni primeri dogajali tudi na območju Pomurja, zato bodite pazljivi. Sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev za potrebe obračuna. S seboj pa imajo dokumente za identifikacijo.

Na Elektru Maribor odjemalce prosijo, da jih o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov [email protected], na brezplačno telefonsko številko 080 2101 ali na drug primeren način.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dr.Mrazzz (nepreverjen)

čim prej zapustite elektro maribor..!
Prestopite na geni ali E3 !Tile so najbolj ugodni in brez komplikacij kot pri elektro maribor !

mendo (nepreverjen)

Elektro dobro zna ka se dogaja samo se sprenevedajo iščejo si odjemalce .

Gost (nepreverjen)

dr.Mrazzz ti samo fajn boj pri geniji ali e3, drugi smo ali so naj tan ge ščejo same biti.

Starejše novice