V Lendavi se bo gradnja lastnega Centra za zaščito in reševanje, ki bo združil zaščitno-reševalne naloge in gasilsko službo, pričela februarja prihodnje leto.

Lendavsko prostovoljni gasilsko društvo, ki je eno izmed najstarejših v državi, naj bi naslednje leto dobilo nov center za zaščito in reševanje za zaščito in reševanje. Župan Anton Balažek je na letnem občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Lendava predstavil idejno zasnovo za izgradnjo Centra za zaščito in reševanje Lendava, podprli pa so jo člani PGD Lendava. Gradnja novega centra naj bi se pričela februarja naslednje leto.

Kako bo videti?

V sklopu izgradnje Centra za zaščito in reševanje načrtujejo obnovo in rekonstrukcijo obstoječega gasilskega doma za potrebe pisarniških prostorov PGD in ureditev gasilskega muzeja ter novogradnjo. Na lokaciji nekdanjega TVD Partizan so v novozgrajenem objektu načrtovane tri velike in dve manjši garaži, servisna delavnica s skladiščem in skladišče Civilne zaščite. V upravnem delu objekta pa so predvidene še pisarne, dežurna soba, arhiv in sejna soba. Obnovljen gasilski dom in nov objekt bi povezovala klančina z nadstreškom.

Kot so povedali na minulem občnem zboru, se bo z izgradnjo izboljšal tudi dostopni čas:

Izvoz iz gasilskega doma bo semaforiziran, kar pomeni, da bi semaforji z rdečo lučjo ustavili promet ob izvozu gasilskih vozil pri intervencijah.

Za izgradnjo omenjenega Centra za zaščito in reševanje, kjer bodo pod eno streho združili lendavske prostovoljne gasilce in civilno zaščito, država posluha nima, bo pa ta zgrajen iz sredstev občinskega proračuna.

Celotna investicija bo znašala okrog 550.000 evrov.

Sicer je lendavsko prostovoljno gasilsko društvo eno izmed najstarejših v državi. Ustanovljeno je bilo 17. maja 1873 na pobudo odvetnika Mihalyja Hajosa.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarnobejli (nepreverjen)

Kda de se pa v sobote obnavlali gasilski dom ? Sobota si zaslujže objekte primerne gnješnjemi časi

pijancek

Pitaj Jevška !

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

gelibar33 (nepreverjen)

Za MS je bilo cca. 2 leti nazaj govora, da se bo to uredilo v bližini avtoceste. https://sobotainfo.com/novica/lokalno/v-murski-soboti-kmalu-poklicna-ga…

Res pa je, da ni več nič slišati o tem. Vsaj jaz nisem slišal.

pahottt (nepreverjen)

namesto toga smo napravili paviljon (v okolici AC), keri je bolj pomemben od zaščite in reševanja..

pijancek

Če kaj proti drvarnici napišeš, te takoj brišejo ! Če kaj proti NK Muri napišeš, te brišejo ! Je to " svobodni " medij ?

Starejše novice