Pes moj prijatelj, spletno mesto ljubiteljev živali je v sodelovanju z Lidlom Slovenija tudi letos postavilo zbiralne košare za slovenska zavetišča in društva za zaščito živali.

Pomoči so bili deležni v Pomurju, kjer so zbiralne košare stale v treh Lidlovih trgovinah. Stvari so po koncu akcije šle v prave roke, še posebej se je pomoči razveselila gospa Marija iz Budincev, ki so jo obiskali iz Društva za zaščito živali Pomurja.

"Gospa živi popolnoma sama, ima hudo obliko artritisa in osteoporoze. Vedno je imela pse, tudi zdaj je želela psa. Sorodniki so ji pripeljali psičko, žal ni bila sterilizirana, tako da je pri njej skotila 9 mladičev," so povedali iz Društva za zaščito živali Pomurja, kjer so gospe hitro priskočili na pomoč.

Vse pse so namreč sterilizirali in kastrirali, osmim pa so že uspeli poiskati nov dom, za deveta ga še iščejo. Psička, ki jo je gospa Marija prejela, ji pomeni ogromno, saj kot pravijo, ji daje voljo do življenja in ji pomaga pri prestajanju hudih bolečin, ki jih povzroča boezen. Del donacij je torej prišlo tudi na naslov starejše gospe iz Budincev.

"Take akcije so v veliko pomoč in pomagajo vsem vpletenim. Zgodba, ki smo ji bili priča dokazuje koliko živali dajo ljudem in kako lahko en popolnoma obnemogel človek, s poslednjimi močmi skrbi za svojega živalskega prijatelja z vso ljubeznijo, ki jo premore."

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ambrozija (nepreverjen)

...pohvalno...

Starejše novice