Novi vozni red, ki bo začel veljati v nedeljo, prinaša nekaj novosti in sprememb v notranjem in mednarodnem prometu. Tudi na relaciji Murska Sobota – Ljubljana, za katero smo do zdaj v obe smeri porabili kar osem ur.

Za pot do Ljubljane tudi dobre štiri ure in pol

Iz Murske Sobote v Ljubljano bo tako dopoldne vozil direktni vlak in se popoldne vračal. Če smo se zdaj v Ljubljano odpravili z vlakom ob 6.28, smo v Ljubljano v vmesnimi postanki prispeli ob 11.02. Za pot smo tako potrebovali kar dobre štiri ure in pol. Iz Ljubljane se je vlak vračal tudi ob 17.25 in v Mursko Soboto prispel ob 20.56.

Direktni vlak bo postajo v Murski Soboti zapuščal ob 7.10 (postanek 7.22 Ljutomer, 7.34 Ormož, 8.00 Pragersko), v Ljubljano pa prispel ob 9.38. Torej bo za pot od Murske Sobote do Ljubljane potreboval slabi dve uri in pol. Direktni vlak se bo iz Ljubljane vračal ob 17.15.

Spremenil se je tudi mednarodni promet, za nas bo poleti zagotovo najbolj zanimiva proga med Budimpešto in Koprom oziroma Reko, kjer bo vozil direktni mednarodni vlak. Na Madžarsko, v Budimpešto, pa bo kot doslej vozil tudi dnevni vlak. Decembra Slovenske železnice pripravljajo tudi več nočnih vlakov med Mariborom in Ljubljano, s katerimi bodo potniki lahko varno in brezskrbno obiskovali praznične prireditve v mestih.

Več informacij o prazničnih vožnjah in novem voznem redu lahko dobite na spletni strani www.slo-zeleznice.si in na prodajnih mestih Slovenskih železnic.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Študentek (nepreverjen)

Super za nas, ka mo lejko ob petkaj 17.15 odile z vlakon do Sobote !

Juhu (nepreverjen)

Super! :) (Dobrodošli v 21. stoletji!)

Mr. Robot (nepreverjen)

Še izda se ne splača tou, ka če iden prek prevozi.org me pride 7€ pa še hitrej priden, pri njih pa je cena 13€.

Juhu (nepreverjen)

Za študente je pa fajn zrihtano :) pa bole je varno in udobno, pa zadnje čase prejk prevozov opažan ka jeh puno kasejra še več kak 7€.

Mr.XXX (nepreverjen)

Dokejc de vlak iz MS v Lj nuco vec kak 2 ure oziroma duze kak z avtojon je to vse vkuper en drek. Pa za 13-15 evrof se ges prpelan z svojen avtojon iz MS v Lj tude!
Za moje pojme trbej podzemno zeleznico na relacije MS - Koper pa ka se stavla samo v Ljubljane pa mogoce Pragersko pa ima ka se v ene vore v Kopre, vse ostalo je na Slovenskih zeleznicaj zguba casa/zifcof.

Landini

V LJ prispeš ob 11.00. Torej je linija spet namenjena le študentom in upokojencem. Če bi lahko prišel prej v LJ, bi ta vlak lahko koristili tudi tisti, ki imajo kakšne službene zadeve v LJ.

prettyone (nepreverjen)

Landini... V LJ prispeš ob 9:38 z direktnim vlakom, z sedanjim prispeš ob 11:02, tako da bi se dalo tudi kakšne službene zadeve uredit.

Gostja426 (nepreverjen)

Z novim vlakom prideš ob 10h. S prvim vlakom pa ob 8.15, približno. Torej se da iti v LJ tudi po opravkih.

Starejše novice