Zavetišče Horjul v okviru akcije TačkaIgračka do konca decembra prodaja plišaste dvojnike pravih živali iz zavetišča, ki bodo januarja po preizkusni dobi na voljo za posvojitev.

V predbožičnem času se število posvojitev malih živali bistveno poveča, a se lahko te živali kmalu ponovno znajdejo na ulici. Ravno v primerih, ko so živali namenjene za darila, se namreč najpogosteje zgodi, da živali znova končajo na cesti ali v zavetišču

"Mačke in psi pa se ob pogostih spremembah okolja in lastnikov vedno težje privajajo na spremembe, s čimer se niža zaupanje in kakovost življenja malih živali," so poudarili v zavetišču, piše STA.

Ponujajo 22 plišastih psov in mačk

Zato ljudi iz vseh koncev Slovenije pozivajo, da se pridružijo kampanji na tak način, da sledijo #TackaIgracka na družbenih omrežjih. Na spletni strani, ki jo najdete tukaj, si lahko izberete svojega štirinožca, da bodo pripravljeni na posvojitev male živali. Ponujajo namreč 22 plišastih psov in mačk.

Z akcijo torej spodbujajo odgovorno in preudarno ravnanje z domačimi živalmi, "ker tačke niso igračke," sporočajo iz zavetišča, ki ima svoj sedež v Horjulu, nedaleč stran od Vrhnike.

Kot še dodajajo, naj bi decembrska zaustavitev oddaje malih živali povečala razmislek pred posvojitvijo, s tem pa naj bi se bo tudi dvignila kakovost skrbništva novih lastnikov.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Glede na to, da je šefica na neki okrogli mizi povedala, da administratorji opravljajo svoje delo in nadzorujejo komentarje, ne vem, kaj dela tale Erin Newdegate in njeni pomagači, ki pod vsakim člankom puščajo te komentare. Bedarija.
Glede akcije pa - odlično. Marsikdo bi moral posvojiti samo plišasto žival, še ta bi obležala nekje v zadnjem kotu.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

čuj ti kuzla smrdljiva
tebe mi moral posvojib miloševič

bi kar pasala skupaj

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Ni vredno odgovora, a vseeno. Ali res morate nekateri ljudje vedno pokazati, kako nizka je vaša kultura in da nimate nobenega znanja o ničemer?
Saj se niti zavedaš ne, kako nekateri ljudje ravnajo s svojimi živalmi. Kar vprašaj tole zavetišče, pa naj ti oni razložijo. Če si sploh sposoben/na razumeti.

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Askl (nepreverjen)

Ne vznemirjaj se zaradi tistega prostaka, ki itak ni pristeven. Ze zdavnaj bi ga morali blokirati pod vsemi vzdevki.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

čuj ,povej po renici,,ali si bil zraven pri pesojebcih

In reply to by Askl (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

pakaj čes zraven pesojebcev,
to je vendar pozitiven odnos do živali
Kaj pa ti ki si zraven gasilcev
to pa je sramota

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Starejše novice