Protesti, ki so se pričeli v Mariboru, se širijo po vsej Sloveniji. Prihodnji petek napovedan protest tudi v Murski Soboti.

Protesti, s katerimi so pred nekaj tedni mariborčani pričeli pozivati župana Kanglerja k odstopu, so se po ponedeljkovem protestu, ki ga je zatrla policija, mariborčanom pridružili tudi v nekaterih ostalih krajih po Sloveniji. Včeraj zvečer so se tako v znak podpore mariborčanom zbrali protestniki v Ljubljani, kjer so protestirali proti županu Jankoviću in proti vladi. Obenem se je na Facebooku pojavila tudi stran z imenom Prekmurska vstaja, ki je napovedala protest oziroma shod proti vladi v Murski Soboti, ki so ga pozneje na poziv nekaterih uporabnikov preimenovali v shod proti politiki Republiki Sloveniji. Ta naj bi se zgodil v petek, 7. decembra, ob četrti uri popoldne na Trgu zmage. Istočasno so proteste napovedali tudi v Kranju in Ljubljani. Nekaj dni prej, 3. decembra, se bodo protestniki zbrali tudi v Celju, kjer bodo protestirali s sloganom Postavi se zase tudi ti.

Vseslovenska vstaja preko družbenega omrežja Facebook

Skupina "Prekmurska vstaja" je v nekaj več kot dveh urah po oblikovanju na družabnem omrežju facebook zbrala čez 110 všečkov, udeležbo na shodu pa je potrdilo preko 60 uporabnikov. Do jutra se je število všečkov dvignilo že na 186, udeležbo pa je potrdilo nekaj manj kot 90 uporabnikov. Stanje se je do poldneva že spremenilo, saj je skupina zbrala že 429 všečkov, udeležbo na "Shod proti politiki Republike Slovenije" pa je potrdilo že 201 uporabnikov. Prvi člani skupine sicer niso bili iz Prekmurja, zato lahko sklepamo, da je protest v Murski Soboti koordiniran s strani pobudnikov protestov drugod po Sloveniji.

Tudi na obali jim je prekipelo. Ena izmed včeraj ustanovljenih skupin »Obalna vstaja« ima do sedaj 46 podpornikov in podpra protestnike v Mariboru in Ljubljani. Kot so zapisali "Za začetek zahtevajmo, da vsi politiki predložijo potrdilo o nekaznovanosti kot pogoj za opravljanje funkcije." Tudi Koroška gre v boj, za obstoj, je danes zapisala skupina "Združeni za boljšo Slovenijo - Korošci protestirajo", ki šteje do sedaj 566 podpornikov. 

Gorenjci so stopili na noge in vzdignili glas "Čas je da tudi mi pokažemo nezadovoljstvo z nekaterimi župani na gorenjskem in nestrinjanje z vlado". Skupina "Gorenjska vstaja" ima do sedaj že 426 podpornikov. Napovedali so shod proti vladi in kranjskemu županu zaradi jemanja občinskega denarja. V petek se bodo pridružili protestnikom v Ljubljani.

Od včeraj širijo svoj glas tudi Celjani "Postavi se zase tudi ti - Celjani protestirajo", ki imajo že visoko število podpornikov - 1182. Kot so zapisali, je skrajni čas, da se protestom pridružijo tudi celjani in vsi slovenci."Dovolj imamo, da imajo interesi vplivnih lobijev in bogatih posameznikov v politiki večji vpliv, kot pa želje in volja ljudstva. Dovolj imamo enih in istih politikov na levem in desnem političnem polu, ki delijo slovence že zadnjih 20 let. Dovolj imamo pristranskih in neučinkovitih sodišč, ki so sposobna zapirati "majhne" ljudi, medtem, ko "veliki" počnejo kar se jim zahoče! Dovolj imamo krčenja socialnih in delavskih pravic." Tako se je pred dobro uro ustanovila še skupina "Postavi se zase tudi ti – Gorica protestira", ki ima do sedaj 17 podpornikov.

Proti županom v Novem Mestu in Trebnjem

Dolenjci pravijo: "Gotou je!" Prebivalci Novega Mesta so se odločili, da imajo dovolj igric tamkajšnjega župana. Na socialnem omrežju facebook se je že 17. oktobra ustanovila skupina za odstop novomeškega župana Alojza Muhiča pod imenom "Za Novo mesto, brez župana Muhiča", ki šteje trenutno 899 podpornikov. Očitajo mu marsikatero nečedno dejavnost, od korupcije do laži. V Trebnjem si prav tako želijo padca Alojza Kastelica iz županskega stolčka. V ta namen so ustanovili skupino "Alojz Kastelic, odstopi s položaja župana občine Trebnje", kje so zapisali "Zakaj bi moral odstopiti? 1. Pravnomočno je obsojen zaradi zlorabe županskega položaja na pogojno kazen 7 mesecev 2. Ovadba s strani Komisije za preprečevanje korupcije RS 3. 15 kazenskih ovadb. Skupina je namenjena tistim, ki menijo, da bi moral župan Alojzij Kastelic odstopiti z mesta župana občine Trebnje!". Njihov namen ni spodbujanje nasilja, temveč da mirno in na kultiviran način povedo javnosti, da se ne strinjajo z nemoralno in neetično oblastjo!

S spleta

Komentarji (284)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TROL

tužibabe pfaj pfaj

power.play

Čas je...

Vipko
Truplo

Čemu bi protestiral PROTI VLADI? A zato, ker hoče šparati zaradi enostavnega razloga, ker je Pahorjeva vlada malodane vse zapravila? A bom protestiral PROTI VLADI zato, ker je javni dolg zelo narastel, ker je veliko upravljavcev podjetij neodgovornih? A bom protestiral PROTI VLADI zato, ker je zaradi slabega nadzora Banke Slovenije (in njenega takratnega predsednika Gasparija) in Nadzornega sveta Nema Lošije Banke (in predvsem njenega predsednika, člana SD-ja Žuniča) vele opevana Nema Lošije Banke zapravila cca. 2,8 mlrd evrov?

Če bom protestiral, bom zato, ker bom zahteval PRAVNO DRŽAVO! Da se pozaprejo vse barabe, ne glede na to, so "levi" ali "desni" (pa je prvih preko 90%). Protestiral bom zato, če se bo zahtevalo, da se uvedejo mehanizmi in da se lahko odpokliče tistih pet barab v parlamentu, kjer se goljufa s spričevali, kjer se pošilja na izpite druge osebe, kjer je kateri brez morale in pobira denar, a materialnih protiuslug ne vrača, kjer je med njimi pijavka, podgana, katera je špijunirala svoje kolega in jih zatoževala. Če bom protestiral, bom zato, da začne delati PRAVNA DRŽAVA v smislu, da se nekateri odmevni sodni procesi začnejo takoj, hitro in transparentno in se, če so krivi, odgovorne kar najhitreje zapre! Tako Zidarja, Tovšakovo, kakor Jankovića, če se mu krivda dokaže in nenazadnje tudi Janšo, če je kriv. Če bom protestiral, bom zato, da se začne spoštovati ustava tudi tam, kjer so napisane naše pravice in ne samo pravice barab, proti katerim skoraj ne moreš protestirati, ker vsak protest vseeno malo uide izpod nadzora in si potem policija takoj prilasti pravico, da shod prepove. Če bom protestiral, bom tudi zato, da se razni lokalni šerifi odstranijo in to takoj: Kangler, Janković, Popović...

Če bom protestiral bom zaradi gonjih razlogov in nikakor vsaj za sedaj proti kompletni vladi, katera se trudi, da uravnoteži javne finance, sanira te lopovske banke (na žalost brez njih ne gre) in še kaj.

In dogodki v Ljubljani in Mariboru dokazujejo, da se več na lepi način ne more doseči nič. Če ne bo šlo drugače in bo govorila ulica, jih tudi podpiram. Dokler bo ustava kot najvišji zakon ščitila samo barabe, a navadne ljudi tepla, sem tudi zato, da letijo granitne kocke. In letele bodo tako dolgo, doker se tudi policija ne zbudi in ne prestopi - na stran protestnikov!!!

george15

truplo.......ka pa bavčar , šrot..........janša..........boj realen,............... ali si mogoče njihov simpatizer ?? Vsi so isti !!

dexter

Truplo, tebi je kak ponavadi tak ali tak nej jasno ka se dogaja in zakoj so tej protesti. Ti lepou doma sejdi pa se prepričavli kak si srečen ka se politiki iz tejbe norca delajo. Eni mo pa pač šli izrazit svoje nasprotovanje politikon, nej samo aktualni vladi ampak vsen, lejvin pa desnin. Vsen tistin keri so zavozili našo državo in keri še dale tou delajo - Pahor, Janša, Kučan, Jankovič.... vsi so enako krivi in vsen je čas ka se odstranijo.

Plemeniti

Ljubljančani bi se morali spravit najprej protestirat pred magistrat, ne pa pred parlament. Naj si najprej spucajo nesnago v mestni občini, potem naj se spravijo na parlament. Korak po korak.
Jankovića pa bi morali nagnati od tam, ko se je prišel s svojimi oprodami slinit na protest.

zima.bela

Truplo, ti pojdi lepo kolesarit, mi bomo pa protestirali. Samo ne drzni si, da bi se s fotoaparatom tam prikazal!
Protestniki pa: ne pozabite, da je naš vodja, general Glanzkopf, po duši, po srcu in po profesiji vojak. Komaj čaka, da bo lahko ukrepal. Ne speljite vode na njegov mlin! Ne mu narediti enake usluge, kot mu jo je tistih nekaj mariborskih huliganov, da je lahko pokazal mišice in bojni plin - ob tem je pa najbrž neizmerno užival. Ceno za to pa itak plačuje Gorenak, ki bo zato kot minister tudi padel.

Peredajs

Komentatorji, mnenja sem, da "Truplo" s komentarjem ni nič zgrešil. Govori o PRAVNI DRŽAVI. To pa pomeni, da se pokaže ljudstvu, da bi morali za rešetke vsi, ki so zgoraj opisani. Da pa nam gre slabo, je vsem jasno in zato moramo nekako prišparati. Žerjav je nekako zaslutil, da nima moči in ne ve kako kako se to dela. Preprosto je politika skorumpirana. Vzor si lahko vzamemo pri Hrvatih - žal.

dexter

Seveda je Truplo s komentaron nika nej zgrešil, samo me mouti zakoj je med barabami nej omejno svojoga idola Janšo prouti keromi tečej kazenski postopek zaradi največje korupcije v zgodovini Slovenije v treh državaj. Tej lidje prouti kerin de on protestejro se nika ne razlikujejo od tistih kere on podpejra!

Vipko
Truplo

George15: glede omembe imen sem omenil samo nekatere... spisek je predolg. Nisem simpatizer nobene barabe, pa je naj pristaš leve, ali desne politične opcije. Bereš slabo, omenil sem tudi Janšo, vendar tako zanj, kakor za Jankovića velja, da se jima naj krivda dokaže. Namignil, da to iskanje krivde traja predolgo in se naj te zadeve pospešijo.

Kar se tiče teh protestov še to: z Dexterjem debatirati je brez veze, ker je moje mnenje, da glede na pisanje ravno on ne dojema, zakaj se je vse začelo? On bi rušil trenutno vse, kar obstaja. Da je praktično vse gnilo je meni tudi jasno, vendar korak po korak.

Da je Ljubljana še bolj gnila od Maribora, kar se tiče županov, se je pokazalo včeraj. Da imajo tam na županskem stolu človeka, kateri si upa pred protestnike pridigat o morali, nato pa hitro zavije v kritiko vlade, je najmanj bolno. So mu pokazali, kaj si mislijo o njem. Da bo on pridigal o pravnem redu, morali, a je praktično zraven pri vseh pizdarijah glede zemljišč v Ljubljani, kakor tudi pri poslih svojih sinov,katera se požvižgata na pravno državo? Če se ljubljačani ne bi tako brigali več ali manj samo za svoje vrtičke, kakor se pravi, bi hitro dojeli, da je njihov župan še bolj potreben demonstracij in kritik, kakor mariborski.

Revolucije v Sloveniji trenutno ne moremo izvesti. To je moje mnenje!

Vipko
Truplo

Vmes je Dexter napisal še en post: domnevam, da je pri kavici, cigareti, da hrustlja kakšen keks in ni pozoren: Janšo sem omenil v prvem pisanju!

Vipko
Truplo

Dexter še to: če samo primerjamo Šrota, Bavčarja, Tovšakovo... Jankovića z Janšo, je razlika vseeno očitna: omenjenim se očitajo točno določena kazniva dejanja, dočim se Janši očita, da je prejel/je vedel za nedoločeni znesek, katerega bi naj prejel/prejeli drugi iz SDS-a na nedoločenem kraju, za čas se ne ve, za višino zneska se domneva in še kaj.

Kot bi nekoga obtožili, da je dobil XX dne XX evrov na XX kraju od XX osebe?

dexter

Truplo, malo se pozanijmaj kak so na Islandiji tou napravili. Seveda so šli korak po korak, samo prvi korak je biu odstranitev vseh pokvarjenih politikov, zamenjava kompletne politične skorumpejrane garniture. Te so pa šli korak pa korak naprej... pogledni jih gnes!

Peredajs

Jasno, da bi moral biti štrajk namenjen tudi proti Janši, ki bi si moral vzeti čas, da pride na sodišče na obravnavo. Dokler on tega nebo napravil, dokazuje, da je njegova razlaga brez veze oziroma VELIKA LAŽ.

Anubis

Škoda ka je nej 5. november :)

dexter

Šrot, Bavčar, Tovšakova so nej politiki ampak aparatčiki v službi politike. Jankovič in Janša sta pa politika. Tü je malo razlika. In če si tij Janšo slučajno omejno (ka si sigurno napravo samo zaradi toga ka bi bole nepristranski izpadno), še ne pomejni ka ga ne podpejraš... v zadnjon posti si pa že začno pijstai opravičila na njegov račun.

Truplo, ne pijen kave, ne kadin... keksi bi mi pa prav prišli. :)

MacUser

Zdaj mamo priložnost, ka pokažemo svetnikom in županu, da naj spokajo. Drugega ne delajo, kot zdraho in nastavljajo svoje ljudi po službah. Pa medsebojno se obtožujejo, kdo je kriv. za mizerno stanje. Vsi so krivi, ker mutijo in trgujejo z glasovi, tak kak so pri postavitvi toga bednoga kipa. Če bi šlo iz njihovoga žepa, se ne bi tak zajebavali.

Vipko
Truplo

Enkrat sem se že zakačil mislim da s komentatorjem, kateri ima na koncu številko 66 in sicer je veleumno ugotovil, da so v Evropi odstopili vsi politiki, katerim se je kaj očitalo, razen Janše. Ko sem ga poprosil, naj konkretizira, da imena, se več ni oglasil, ker seveda teh primerov praktično ni.

Kar se tiče Islandije sem res v megli, to priznam, pa vendar: močno dvomim, da so tam odstranili npr. vseh sto vodilni politikov? A ti mogoče imaš točno statistiko? Če so dali pred sodišče dva, tri najbolj odgovorne to še ne pomeni, da so spravili stran čisto vse. Na koncu koncev: ti lepo razpusti parlament, s tem seveda ni vlade, izvedi novo predvolilno kampanijo, a prepovej vsem, kateri so na prejšnjih kandidirali in bili izvoljeni, da več ne smejo zraven. Pa je to izvedljivo? So mogoče vsi lopovi, barabe? So vsi nepošteni? Bi rekel, da smo mi s takim gledanjem krivični.

Čisto resno: mi nimamo pravne države! Da bi se to vzpostavilo je to naloga samo prime ministra ali samo ministra za pravosodje ali obeh, me niti ne briga. Včeraj v Odmevih me je strašno razočaral Lovro Šturm in čudno, da me je razveselila Godinova. Šturm je vihtel z ustavo, pozabil pa, da se je malokdo drži. Godinova sicer ni obsodila nasilja in tako v vrsticah se z njo strinjam: ker se na lepi način in v skladu z opevano ustavo ne da ničesar narediti, pač letijo kocke. Za sedaj verjetno od Viol in podobnih, ampak problem bo nastal, ko bodo/mo kocke začeli metati mi. Pa sem tak, da ne bi vrgel v nikogar niti rožice, kaj šele kaj težjega.

Vipko
Truplo

Dexter, čudno da ne piješ kave, ne kadiš, a prozorno bereš vsaj moje poste. Te in tudi kakšne prejšnje. Vedno sem trdil, da ne podpiram nobene barabe, lopova. In to bom trdil vedno. Ker ti je Janša tak trn v peti pač sprejmi dejstvo, da še ni bil nikoli obsojen (dobro za predolg jezik že, ampak to ni ravno pomembno) in je kot tak nedolžen. Ker ga hoče levica že dvajset let spraviti iz politike enostavno sprejmi dejstvo, da se mu tudi proba marsikaj podtakniti.

Za sedaj pa moraš sprejeti dejstvo, da je Janša čudno obtožen in postopek še teče. Janković je v nekem postopku, torej za sedaj nedolžen. Ni pa tako nedolžen, kakor se dela, ker ima veliko moralno odgovornost glede svojega sina, kajti pri poslih so bil skupaj. Tudi tiska kolobocija glede prepisa lastnišva hiše v Grosupljem kaže na to, da se Jankoviću žvižga za moralo in ustavo in enostavno poštenost. Če bi bil pošten, potem bi družina tisti dolg poravnala.

MacUser

Truplo, ne seri z Janšo. Dokler nema jajc, ka bi šou na sodišče, pa jin sesul obtožnice, pa se nenehno skriva za obveznostmi, je zrel za odhod. On je nej nikši mesija. Tou si edino on lejko privoušči.

dexter

Malo se pozanijmaj glede islandije.... ja čisto resno so odstranili vse, kompletno politično garnituro in vse direktore bank in firm kere so državo pripelale v bankrot. Vse so postavili pred sodišče in so bilij obsojeni ali so pa mogli zapustiti državo. Te so pa čisto na novo sestavili tehnično vlado iz politično neobremenjenih lidij. Podržavili so banke in na referendumi izglasovali ka nedo več plačüvali državnoga duga tujin posojilodajalcem keri jih je pripelo v bankrot. malo se tüdi pozanijmaj kak jin gnes ide.

A in B

MacUser, ni on edini, kateri ne hodi na sodišče. Pirnat je enkrat točno povedal, da mu ni treba. Lahko pošlje pač svojega odvetnika. Ker so obravnave mislim da ob ponedeljkih, bi si on kot prime minister moral prilagajati urnik obvez, da gre poslušat zadeve, kako je na XX kraju prejel XX visok znesek od XX osebe na XX dan in ob XX uri? Se ti to zdi normalno?

Na nekaj obravnavah je bil, če bi moral biti na večih, pa se nam mnenja itak krešejo.Da bo ali ne bo obsojen, ta prisostvovanja obravnav nimajo neke povezave.

Ker vidim glede minusov, da tudi v normalnem komuniciranju ne morete iz svoje kože, vam vsaj za sedaj sporočam, da si najdite drugo vrečo za udarjanje in se lepo prepirajte naprej - brez mene.

Aja, če pridem fotografirat proteste? Dvomim, če pa, se sigurno ne bom oziral na enega ali dva, katera mi tule grozita. In to je torej vaš pogled na demokracijo in predvsem pravno državo?

A in B

Dexter... še tole: če je vse to res oz. si kar dal besedo in ti moram verjeti: kapa dol, ker so to vse naredili na Islandiji.

Pa ja nisi tako naiven, da verjameš, da je večina držav v Evropi, med katere spadamo tudi mi, sposobna to narediti? Islandcem je bilo vejretno vse lažje: ideološko sigurno niso tako razdvojeni, kakor mi, več ali manj so po mojem veliko bolj disciplinirani od nas in še se najde.

Tako, da bomo morali mi kar tako lepo, korak po korak, vendar tokrat resno in odgovorno. Pa še v to ravno ne verjamem. Če gre svinji pri koriti dobro in je sita kljub temu tam še vztraja in manj močnim in bolj lačnim ravno ne pusti, da brez rivanja pridejo do korita.

A in B

V čem je point te bližnjice?

Če namiguješ na Janšo, je bil ta minister zamenjan ali pa je sam odstopil, ker so mu nedvomno dokazali, da je goljuf. Za sedaj Janšo teretijo obtožbe o neki podkupnini, katero bi naj prejel nekje, ob nedoločenem datumu in uri in od osebe, katera sem lahko tudi jaz.

kanžor

Truplo ??0== Protestejrati trbej ka so delali prej predvsem pa se tou nadaljuje ka so delali v prejšnjij vladaj .Deci so v šolaj od ust vzeli kruh in vsak dan je vse dražje .Se ti ne zdij ka bi vlada mogla vzeti tistin multi bogatim nej pa rejvežon ?Malo preveč tiraš vodo na svoj mlin in na mlin vlade .Vesel san ka smo se ovčice enkrat zbudili .Zakoj bi negdo imel plače 10.000 negdo pa 500 € .

MacUser

A in B , tega kot v Islandiji ne moremo narediti zaradi takih kot sta ti in Truplo, če nista isti človek. Ker taki korumpirancem nenehno nasedajo, da so hudi časi in da nas edino teh par tipov lahko zvleče iz krize.

V Sloveniji kriza nima nima toliko finančnih vzrokov, ampak predvsem etične in to priznavajo tudi resni ekonomisti.

joc69

A in B pa Truplo je ena pa ista oseba... :)

MacUser

In pustimo zdaj ob strani politike. Oni se zmeraj izvlečejo. Zdaj gre za nas. Nas je dovolj v hlačah, da se postavimo zase in pokažemo politikom, da je res kriza.

Vipko
Truplo

A in B ter Truplo sva ista oseba. Kot A in B sem se prijavil pred kratkim, ker sem iskal inštruktažo za nemščino in angleščino in nisem hotel to pod "pravim" nickom.

Kot A in B sem mislim da napisal mogoče dva komentarja, ko sem se zavedal, da sem tako prijavljen. Ostalo je pomota v sili, ker nisem bil pozoren na to vseeno ne ravno malenkost. Se opravičujem!

Vipko
Truplo

MacUser: tvoj zadnji stavek ne more biti sprejet. Seveda ne bodo resni ekonomisti pljuvali v lastno skledo. Saj so povečini zraven kot člani kakšnih nadzornih svetov, pri svetovanju, vmes je kateri v politiki in še kaj.

Rajši povejmo oz. jaz bom tako trdil: poleg nekaj objektivni vzrokov, zaradi katerih polom našega bančnega sistema ni imel vpliva, je vse ostalo etični vzrok in tudi vzrok pohlepnosti in nezananja ravno teh naših ljubih resnih ekonomistov. Večine!

Mraz

Islandija, Islandija... Potem, ko se je izkazalo, da je Hollande totalen blefer in da je ekonomija Francije v alarmantnem stanju (in bodo zdaj najbrž sledili Sarkozyevim reformam, ki so jih pred volitvami tolikokrat popljuvali), je to ostal edini primer, na katerega se sklicujejo tisti, ki nočejo razumeti, da enostavno država nima neomejeno sredstev, in da tuji posojevalci denarja (brez katerih ne moremo) gledajo, kam se ta denar vlaga (in na osnovi tega se odločijo, če bodo sploh posodili denar - ja, gledajo nas že kar z nezaupanjem) - javni sektor in socialni transferji sigurno ne bodo pripomogli k dolgoročni vzdržnosti državne blagajne (beri: da se bo vrnil posojeni denar). Ko se Islandija tolikorat omenja kot zgled za reševanje krize, pa ti isti seveda ignorirajo dejstva, da ima Islandija piškavih 300 tisoč prebivalcev (kaj, a ima Štajerska toliko prebivalcev?), in zato propad bank ni povzročil globalnih pretresov na finančnih trgih; da do nevem katerega leta tuji imetniki bančnih računov ne morejo dvigniti svojih prihrankov (seveda jih ni dosti, saj bi drugače bilo večje "sranje"); ter da je islandska krona izgubila nekaj deset odstotkov napram evru, kar pomeni, da je uvoz iz ostalih držav toliko dražji in s tem cene uvoženih izdelkov (torej, cene so se v povprečju krepko dvignile - ali ni isto če plačaš več ali dobiš manj, če se navežemo na reforme?). Glede odstavljenih politikov je pa seveda tako, da se je zlom ekonomije na Islandiji zgodil v nekem trenutku, in je bilo enostavno izločit vse politike tisti hip, medtem ko se pri nas ta agonija vleče že nekaj mandatov, in bi že iz praktičnega vidika to bilo nemogoče. Sem pa tudi mnenja, da je politični vidik "vsi politiki so pokvarjeni" malce preveč najstniški.

jimmy80

v cejlon prekmurje nan folgata 2 občine oz 4 kak so prle bile! Bar znamo ka menje lidij kradne, nej pa zaj ka se župane majo za nekše šerife in sprejemlejo neke strokovne odločitve brez kakršnoga koli znanja, ka o znanje občinskih svetov in njihovon sestave nen nite začal...

dexter

Mraz, Islandijo san izpostavo kak primer ka se neka da napraviti, če se ščej. Truplo je tüdi pravilni ugotouvo ka se tou prinas nigdar nede zgoudilo in tij si te še podrobno razložo zakoj. Ali nekši svetel primer obstaja vseeno. Vsi politiki so nej pokvarjeni? Mogouče rejsan ali če boš pijto desničare ti za sakšoga lejvoga politika najdejo 10 dokazov za skorumpejranost, povezanost s strici iz ozadja, s Kučanon, z udbo... in glih tak sakši levičar najde 10 dokazov za iste stvari pri desničaraj. Trenutno je v našon parlamenti mogouče cca 20-30% poslancov in članov vlade keri so nej vpleteni zdaj ali pa so bilij vpleteni v preteklosti v nekše afere in grdobije. Glede na tou ka se za sakšo stvar pri nas vzeme vzorec večine se v danon trenutki brez sakše slabe vesti lejko izjavii ka so pri nas politiki pokvarjeni.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. cool šank debata .. :)

.. drugače pa - Antologija anarhizma in Profit pred ljudmi - avtor Chomsky - dajte to preberite malo na zahtevnejši ravni razumevanja .. ;)

Vipko
Truplo

Dobro, kaj je sedaj s temi protesti?

Vkolikor bodo kot odgovor, apel zaradi res nepravne države, se jih mislim odeležiti. Sem spada tudi podpora protestnikom predvsem v Mariboru, da se odstrani skorumpirani župan in mislim da ima tudi mestni svet precej masla v glavi. Vsaka podobnost z Mestnim svetom v Soboti je za sedaj brezpredmetna, saj naš župan ni v nekih postopkih, to pa, da si nagajajo sicer ni v redu, ni pa še teko alarmantno. Po mojem mnenju lahko vseeno protestniki izrazimo bolj pametne stvari. Vkolikor pa tisto pisanje drži, se naj seveda svetniki SDS-a in LDS-a zelo, zelo zamislijo, da se ne boto tudi njih klicalo na protestih? Kar se tiče tega nesrečnega spomenika... dosti črnila se je prelilo, haska za sedaj nobenega. Če se že mene vpraša, bi ga vsaj za sedaj premestil v tisti prehod med Pilarjem in knjižnico, kajti tule na tem prostoru je bolj za posmeh, kakor za občudovanje.

Če se bo protestiralo proti lopovščini, slabemu sodstvu in podobnim zadevam, sem zraven.

Vkolikor bo to ene vrste protest, štrjk, demonstracije predvsem GENERALNO PROTI VLADI, se jih seveda ne bom udeležil. Skuupno gledano vlada dela, kar dela, z prazno ritjo je težko srati in to moramo enostavno vedeti. Seveda so segmenti vlade, kjer se lahko marsikaj najde: šlamparija ali v Državnem zboru ali na Ministrstvu za notranje zadeve ali pri obeh zaradi podpisov, zaradi po mojem dokaj neprimernega odziva ministra Gorenjaka glede demonstracij, slabega dela tožilstva, sodnije in tudi policije... dežela Butalcev v parlamentu, kjer se petih ne da ostraniti, čeprav bi se morali štirje od sramote nekam skriti, peti Vogrin pa verjetno kazensko odgovarjati zaradi poslovanja svoje firme.

KIRA

ges pa mislim vprašat feniksa3.0, ki se je tako izpostavljal in vsepovsod dal zraven svoj šmorn, če je on imel kaj s tem tem ali ne.

MacUser

Če kaj, potrebujemo zdaj pametno vodenje. Samo kako bo to dosegel nekdo, ki je soorganiziral plenjenje in se njegovi prijatelji mirno sprehajajo po Sloveniji polni naplenjenega denarja, zato, da moramo mi zdaj zategovati pas? Fertik je!

Mraz

MacUser, daj, nekaj mi razloži. Vladajoča koalicija (vključno s temi, ki so plenili, kakor praviš) je dobila s strani državljanov na volitvah večino glasov (torej jim je bila zaupano vodenje države) - se pravi, je bila demokratično izvoljena. Ali naj si torej tvoj zadnji post razlagam kot nespoštovanje temeljev demokracije?

dexter

Mraz, na zadnjih volitvah je volilo 64,65% vseh volilnih upravičencev. Od teh jih je 53,35% glasovalo za stranke trenutno vladajoče koalicije. Po ton sklepan, ka ma trenutna vladajoča koalicija sam 30% podpore med vsemi volilnimi opravičenci. Če vzememo v račun še to ka velika večina tistih ka so glasovali za DesuS, SLS in Viranta neje glasovala za pakt z Janšo, ma dejansko 100% podporo edijno med člani SDS in NSi in maloga dela volilcov ostalih koalicijskih strank keri se pa iz dneva v den menjša. Tak ka po približnon izračuni ma trenutna vladna koalicija cca 20% podpore med vsemi volilnimi opravičenci. In tou pokažüvlejo tüdi skoraj vse zadnje javnomnenjske raziskave.

fuccker

truplo kje si sedaj nasel ti pahorja za propad drzave , ja je naredil dolgove , samo je vlagal v subvencije , da se nebi vec firm propadlo . protestirat treba ker so politiki pokradli vse v 20 letih , A pahor za katerega ti pises ni ukradel nic , prekmurci sedaj se pa pokazite , najmanj se je vedno gledala in dalo prav na vas del slovenije , ne sme se dopustit , da drzavo vodi totalna skorumpirana mafijska politka , primer jansa -jankovic , ponarejene diplome , tovsak , zidar , bavcar in se veliko vsega ,
to smrad treba odstranit iz vodstva drzave , ne pustite se jim vec da vas imajo za manj vredne ter zaostale ,kangrel je pa prakticno tko ze zgodovina ,,,

feniks3.0

Zgleda da se Prekmurci prebujate. Naj se posujem s pepelom, začeli ste se organizirati, ste zavedni.

In takšnim ljudem jaz lahko pokažem ponižnost. Končno besedo vam pa napišem 7. decembra, po tem, ko boste naredili galamo.

Morate se organizirati. Morate imeti svet 10 ljudi, ki bodo uspeli organizirati vsaj vsak mesec kakšen protestni shod.

Ne smete dopustiti, da bo to enkraten, neorganiziran shod.

Transparenti, zastave in čimveč ljudi, pa jih bo začelo skrbeti.

Povežite se s protestniki v Mariboru in usklajujte datume in akcije.

Narod si bo pisal usodo sam!

RX7

Rešitev krize po islandsko

Ali obstajajo tudi druge poti za izhod iz krize, ne le grška, oz. slovenska?
Kako so ob krizi postopali na Islandiji?

Na Islandiji so ljudje odločili, da mora vlada odstopiti, glavne banke so bile nacionalizirane. Odločili so se, da ne vrnejo dolga Veliki Britaniji, Nizozemski in ostalim upnikom, ki je nastal zaradi nesposobnih domačih finančnih politikov, te pa so postavili pred sodišča. Ustanovljena pa je bila tudi ljudska skupščina, ki je na novo napisala Ustavo. – In vse to na miren način.
Prava revolucija proti oblastem, ki so ustvarile sedanjo krizo. Zato o tem tudi ni bilo nobenega obveščanja: Kajti, kaj bi se zgodilo, če bi ostali državljani EU vzeli to kot primer?

POTEK DOGODKOV
2008:
- Glavna državna banka je nacionalizirana. Krona, valuta Islandije je devalvirana in trg vrednostnih papirjev se ustavi. Država je v stečajnem postopku.
- Državljani protestirajo pred parlamentom in zahtevajo nove volitve, kar povzroči odstop predsednika vlade in njegove celotne vlade. Država je v izredno slabem gospodarskem položaju. Nato predlagajo zakon o vračanju dolga Veliki Britaniji in Nizozemski v višini 3,500 milijonov evrov, ki naj bi jih plačali prebivalci Islandije mesečno v naslednjih 15 letih, s 5,5-odstotnimi obrestmi.
2010:
- Ljudje gredo na ulice in zahtevajo referendum.
- V januarju 2010 predsednik prekliče odobritev vračanja dolga in napove referendum.
- V marcu je na referendumu za preklic vračanja dolga glasovalo 93 odstotkov Islandcev.

Medtem je vlada uvedla preiskavo, da bi pred sodišče postavila odgovorne za krizo. Vse odgovorne na visokih položajih in odgovorne bankirje so aretirali. Interpol pa izda ukaz, naj vsi vpleteni zapustijo državo. V tej krizi je bila na novo izvoljena skupščina za pisanje nove Ustave, ki naj vključuje tudi izkušnje pridobljene iz te krize in ki bo nadomestila obstoječo. 25 državljanov je bilo izbranih, brez politične pripadnost, med 522 kandidati. Vse kar potrebujejo za kandidaturo je, da so odrasli in imajo podporo 30 ljudi. Stranke so izključene. Ustavna skupščina se začne v februarju leta 2011, da bi predstavila “carto magno” iz priporočil, ki jih različne skupine predlagajo po vsej državi. To mora potrditi sedanji Parlament in parlament, ki bo konstituiran na naslednjih parlamentarnih volitvah.

Povzetek islandske revolucije:
1. Odstop celotne vlade
2. Nacionalizacija banke
3. Referendum s katerim lahko ljudje odločajo tudi o poslovnih odločitvah
4. Sodni pregon odgovornih oseb
5. Preoblikovanje ustave s pomočjo ljudstva

Smo bili o tem obveščeni prek medijev? Je kateri koli politični program, v radiu ali televiziji to komentiral? – NE(!) Islandski ljudje so bili sposobni pokazati, da obstaja način kako premagati “Sistem”. Dali so učno lekcijo demokracije! “Sistem” pa to čuva kot najbolj varovano skrivnost. Slovenci bi o tej (javnosti prikriti) izkušnji morali krepko razmisliti.

power.play

TRUPLO, pa ka bluziš? Kelko grejov JJ mo ti mogli našteti, ka boš razmo, zakoj sta JJ pa vlada prviva na udari? O Gorenaki pa podobnih človeških zablodah niti nemo.

Vipko
Truplo

Ja, naštej mi DOKAZANE grehe na sodišču! Ne tiste, o katerih se govori ob šanku in tudi demonstracijah!

feniks3.0

Kaj a Janez?

Kar trikrat obsojen.

Gre za zadeve iz leta 2009, ko stranka SDS in njen predsednik nista želela spoštovati odločb informacijske pooblaščenke in s spleta umakniti osebnih podatkov. V stranki so se tedaj norčevali iz Nataše Pirc Musar, njene odločbe so označevali za šikaniranje in politični stampedo, katerega namen naj bi bil finančno uničenje SDS, zaradi česar so na sodišču sprožili spore. No, sedaj sta stranka in Janez Janša v vseh teh zadevah pravnomočno izgubila bitko. V vsaj enem od primerov mora Janez Janša plačati globo 830 evrov, stranka SDS pa 4170 evrov.

V najpomembnejši izmed njih je šlo za pošiljanje volilnega gradiva na naslove konkretnih ljudi, tudi v tujino. Vsaj ena izmed prejemnikov, Sonja Glahn iz nemškega Bergisch Gladbacha, se je zaradi tega pritožila informacijski pooblaščenki.

Ker v SDS informacijski pooblaščenki niso znali pojasniti, od kod so dobili naslove, niti niso mogli zagotoviti, da imajo soglasje prizadetih, je sledila odločba o prekršku. V SDS so nato odločbo objavili kar na svoji spletni strani, skupaj z imeni in drugimi osebnimi podatki prizadetih, ki so se obrnili na informacijsko pooblaščenko. Državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov je od SDS zahteval izbris teh osebnih podatkov, to so v SDS tudi storili, a so dan pozneje objavili odločbo nadzornika, ki je spet vsebovala iste osebne podatke.

Da o svinjariji Depala Vas ne začnem, zaradi tega je bil odstavljen z mesta obrambnega ministra! In komaj takrat se je on skregal s tedanjo levo! vlado. To je bilo leta 1994!!

Truplo: (ooom, hurr durr kaj pa stožice, a?)

Pustite ga, stisnite mu minus in basta. Če hoče podpirati orožarske barabe, naj jih. nas ne bo potegnil dol skupaj z njimi.

Gotovi so!

Mraz

RX7

Mraz

RX7, kako torej predlagaš, da rešimo slabe terjatve v bančnem sektorju? Enostavno banke ne vrnejo dolga, ki ga imajo na mednarodnih trgih?

McLaud

Protesterati bi mogla cela Slovenija naenkrat! Te bi se mogoče kaj dosegnolo!

feniks3.0

s tem, da kazensko in materialno preganjamo tiste, ki so dali kredite, tiste, ki jih niso mogli vračati (vzeli kredit in zastavlili bodoče podjetje).

Od hiš, parcel, vilic na mizi. Naj se vzame bankirjem, ki so dajali kredite na lepe oči, tiste ki jih niso vrnili in tiste gospode iz politike, ki so (kot je Janez sam povedal!) poklicali v banko in nekomu zrihtali kredit.

Pa je to to. A ti bi raje, da se vse slabe terjatve prenese na ljudi ali kaj?

Moj in tvoj kredit tudi ne bo noben drug plačal. Če zaostaneva 3 obroke, pride rubežnik. O tem, da ti začnejo groziti z tožbo, če zamudiš 2 obroka pri plačilu telefona, ne bom izgubljal besed.

Torej naj se kaznuje tiste, ki so to krizo zakuhali, ki so zaradi špekulacij spravili gospodarstvo na psa.

Ne pa da se pokojnine, plače, štipendije, razvojni inštituti, šolstvo itd. zdaj smatrajo kot nek privilegij.

Kar nekaj ljudi so že v to prepričali. Razumne ljudi niso. Brezglavo govedo, ki sledi strankarski demagogiji pač so.

Svobodni ljudje jih bodo zrušili! Gotovi so!!

Mraz

Nadaljujem: In kje si bodo v bodoče banke izposojale potem denar? Misliš, da jim ga bo še kdo posodil na mednarodnih trgih? Jasno, da ne. Poleg tega je treba pogledati zdravje ekonomije na Islandiji in v Sloveniji: kolikšen procent proračuna gre za investicije; kolikšen procent gre za javni sektor ipd.? Slednje je namreč predmet reform v Sloveniji in je povezano z dolgoročno vzdržnostjo javnih financ. Potem je treba pogledati tudi velikost Islandije in primerjat npr. z Nemčijo, če že omenjaš grško reševanje krize - islandsko reševanje krize v Grčiji bi pomenil možen propad veliko nemških bank, kar bi vodilo v novo globalno finančno krizo. Dejansko v svojih pisarijah ne ponudiš nobenega konkretnega odgovora, samo površinsko natolcevanje. Zato je tudi boljše, da mediji o tem sploh poročajo, kajti kratkovidni bi spet imeli razlog, da oporekajo prepotrebnim strukturnim reformam.

feniks3.0

Poglej kaj ti pišeš; '' islandsko reševanje krize v Grčiji bi pomenil možen propad veliko nemških bank, kar bi vodilo v novo globalno finančno krizo.''

Saj to je srž problema! Francoske in nemške banke na plečih grških ljudi skrbijo za svoje riti!

Aktivno se vmešavajo v suvereno državo in tam krčijo pravice ljudi!

Pa je to tebi normalno?

feniks3.0

Janša se je že začel posvetovati z vojsko!! Vidijo, da prihaja tudi njihov konec!

Dexter.

Kaj ko bi nastopil kot prvi človek med protestniki? Zberi nekaj ljudi in začnite z informiranjem ljudi in njihovim sodelovanjem na protestu.

Pojdi in prijavi ta protestni shod, da Gorenak in janša ne bosta imela legitimnosti za represijo nad ljudmi.

Prosim te, da se aktivno vključiš v upor. Lepo te prosim.

dexter

Polovico javnoga dolga na sveti je fiktivnoga, nigdar je nišče nej vido toga keša niti ga je nigdar nej doubo. Vso so samo špakulacije z bančnimi nakazili in pogodbami s kerimi določeni veliki posojilodajalci držijo v šahi manjše posojilodajalce. Če bi na enkrat odpisali celi svetovni zunanji dolg držav bi nišče nej biu na profiti niti na zgubi, tako ker toga keša dejansko nišče neje nikomi posoudo. Mednarodni krediti državan se davlejo sigdar na lepe oči in na podlagi dogovorov med politikami invse ka se po odobritvi toga kredita zgodi je tou ka se na bankaj fiktivno malo spremejšajo številke, dejansko stanje pa ostane isto. Še enkrat, keša od teh kreditov je še nigdar nišče nigi nej vido. Če bi vse pejnaze ka so natisnjeni an svejti fküper zvozili nebi bilou zadosta ka se pokrije zunanji dolg držav. Mednarodni skaldi dajo državi en küp fiktivnoga keša in jo te s pomočjo bonitetnih hiš izsiljujejo in jih zvišujejo obresti do te meje ka država več neje sposobna odplačevati toga kredita. In takoj se nešče najde keri je v momenti pripravljeni dati nouvi fiktifni kredt, da se pokrije stari oziroma ka se plačajo obresti staroga fiktivnoga kredita. S temi fiktivnimi krediti močni že desetletja krepijo svoj vpliv nad malimi in slabimi. Zdaj je čas ka se lidje zavejmo pa povejmo kakšno prouti ten mahinacijan kere politiki v našon imejni sklepajo in majo te gda ide vse k vragi lejpi izgovor za varčevanje.

dexter

... manjše posojilojemalce san mislo.

roxio

Na pogovore in pogajanja o dolgovih še posebej Nemškim bankam pa poslati Mariniča saj on je naredil izpit iz Nemškega jezika in le tega odlično obvlada.

dexter

feniks, s pajdaši smo malo pretuhtali situacijo in nekak najšli rešitev za neprijavo protestov in onemogočenje posredovanja policije. Spodaj kopejran ka smo stuhtali:

"En predlog glede nezakonitosti teh protestov. Policija opozarja, da demonstracije niso prijavljenje, oziroma nimajo dovoljenja zato lahko policaji po zakonu "rezženejo" demonstrante in se ob tem sklicujejo na prepoved množičnega zbiranja brez dovoljenja. Če se spomnite kako delajo to v Ameriki, kjer veljajo isti zakoni. Demonstranti se s transparenti venomer sprehajajo v krogu, so v gibanju zato jih ne morejo pregnati, ker se ne zbirajo oziroma se ne grupirajo in ne stojijo na mestu v večji skupini. To bi lahko naredili tudi v Murski Soboti. Demonstranti bi se zbrali in bi se celi čas demontracij sprehajali okoli spomenika na Trgu zmage. Tako policija nebi imela pravnega razloga za posredovanje in razgon demonstrantov na podlagi prepovedi nedovoljenega zbiranja na javnem mestu."

BB

Ka se nemo mantro, citejran soforumaša:

Jaz samo upam, da bodo ljudje dovolj pametni da če se že gremo take hece, da je potrebno, namreč zame bi bilo največje razočaranje da bi se zgodila zgolj politična rošada in se kazalec obrne na "levo" stran k istim ki so tam že 20 let:

- Razpustiti cel parlament.
- Ustanoviti tehnično vlado iz strokovnjakov, ki niso in nikoli niso bili v kakšni od politično obstoječih vodah. Da bodo morali starejši sprejet, da bo potrebno dati prostor mladim ambicioznim ljudem ki imajo vizijo in ne preteklost.
- Da je potrebno, do naslednjih volitev potem jasno raziskati vsakega ki bo ustanovil stranko in njegove motive ter podpornike, da ne pride do istega.
- Da je potrebno vse obtožene korupcije in praktično dokazane ali pa trenutno tekoče pripreti, tudi tajkune, in jim dati izbiro ali življenja v celici ali vrnitev denarja kar ga je še ostalo po takšnih in drugačnih otokih.
- Da je potrebno veliko tega postoriti (malce poostriti zakonodajo v smislu da se lumparije več ne dogajajo, da se krivi ljudje na sodišču več ne delajo norca, zamenjati marsikoga v sodstvu).
- Da se je potrebno sprijazniti da čez noč ne bo nič boljše, pač pa bodo naslednji dve leti še težji, vse bo potrebno postavljati na novo, vse revidirati za kakšnih 10 let nazaj.
- Da bo vseeno treba sesuti sistem javne uprave, zreducirati število občin na 6-10 občin v SLO, preveriti produktivnost, ustanoviti finančno policijo kot se spodobi, ljudje naučiti da naj ne utajajo davkov.. (Potem pa bomo govorili o prihrankih s katerimi bo država te iste ljudi lahko tudi finančno spodbujala in jim pomagala zagnati mala lastna podjetja ali kakšnega večjega v regiji)..

Dela dost, ne mislit da se bo čudež zgodil čez noč, ker boste enostavno zelo razočarani. Se pa lahko država v 3-4 letih postavi ponovno na noge, s pravimi prijemi.
Včeraj je izgledalo vse skupaj kot shod Pozitivne Slovenije. Kangler se tam skriva pod praprotjo, Jankovič pa se sprehaja med protestniki. Iskreno upam, da se ne dogaja levičarski udar.

dexter

Včeraj bi rejsan mogli tan v LJ Jankoviča v rit nabrsati pa nagnati.

power.play

Zanima me, če de tudi soboška policija trenirala strogoču na svojih sosedih, prijateljih...Gda de prišo čas, ka do fuknuli ščite, čelade in pendreke na tla in se pridružili raji? Sicer pa tudi policijske enote so številčno omejene. Če bi se enkrat konec decembra v vseh večjih slovenskih mestih protesti pričeli isti den ob isti uri, bi policija težko številčno zagotavljala svojo prisotnost v potrebni meri na vsakon protesti. Lejko bi pa to bila prelomnica. Vlado in politikante zaenkrat še ščitijo policija in vojska. Pitanje je, kak dugo še. Gotovo je. JJ pakiraj za Avstralijo.

power.play
zima.bela

Še kdo misli, da se obeta tudi vojska na ulicah ?
Ta pa ne nastopa s solzivcem!!!!!

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=201211280585…

Mraz

@feniks: "Saj to je srž problema! Francoske in nemške banke na plečih grških ljudi skrbijo za svoje riti!"

Francoske in nemške banke so posodile denar Grkom, ti ga pa ne bi radi vrnili. Kaj ti tukaj ni jasno? Kdo bi koga naj izkoriščal? Rad bi verjel v zarote, to ti je problem.

@dexter: kar si napisal, je zame fikcija. To, da mednarodni skladi posodijo denar, in potem izsiljujejo večje obresti s pomočjo bonitetnih hiš...ne verjamem. Verjamem pa, da so obresti odvisne od zdravja javnih financ (beri: verjetnosti, da se bo dolg vrnil). Zato tudi ljudje zelo radi kupujejo (verjamejo, da bodo povrnjene) nemške obveznice (in s tem posojajo denar), medtem ko slovenske manj, grških pa itak nihče noče kupiti, navkljub dejstvu, da imajo astronomske obresti (ne zato, ker mednarodni skladi skupaj z bonitetnimi hišami tvorijo zaroto proti Grčiji, ampak zato, ker so njihove javne finance v k****).

przelmuding

TRUPLO
Ti si pa rejsan v kmici, či maš tak rad tou vlado pa parlamentarce si je domov pelaj. Či bi delali kak trbej bi nan nej tak šlo kak zdaj. Glede toga ka nika neje dokazano pa je glij v tome stvar. Prouti tomi se glij protestejra ka lopovon pa prevaranton nikdar nika ne dokažejo, oziroma se jin nikdar nika ne zgodij. V pravni državi lopovi pa prevaranti ne sidijo v poslanskih klopeh pa na županskih stolčkih. toga je telko ka bi lejko cejlči den pijso. Generalnosan ZA proteste.

BuLsHiT

glede na to ka ja katarinica pravla te kda je scela novi vodni top, ka policija lejko sfolga dvoje poreste na ednok in pa to sto je se vcera pri JJ na sestanki biu, se smrdi po ton ka de vojska koncala na ulicaj, ce do prostesti na ednok v vec varasaj.

dexter

Mraz, ges si tej stvari razlagan po zdravi kmečki pameti, mogouče se moutin ali gda spremljan tej zadeve pa malo primerjan informacije san nej dalčeč od resnice. Mogouče se samo ne ven pravilno izražati. Tij si izgleda nekši ekonomist ali celou bankir keri obvladaš zadeve in tüdi tou terminologijo kera je meni preci tuja. Bi te pa neka proso ka mi razložiš. Kak lejko banke davlejo kredite, oziroma nakažujejo denar keroga nemajo ali pa nemajo kritja za njega. Včasih so države in banke lejko naštancale telko keša kelko so meli kritja v zlati. Draj pa samo printajo. Pa negi san zasledo ka tej bonitetne hiše v sodelovanji z mednarodnimi finančnimi inštitucijami zbijajo bonitetne ocene državan ka jin te lejko posojilodajalci dajo kredite po višjih obrestnih merah. Oziroma si tej države te dosta dražje kupujejo denar. In kak vsi zadnje čase troubijo ka je kriza nastala zaradi kreditov oziroma zaradi prekomernoga zadolževanja držav in slabih bančnih posojil, keri so bar prinas, bijli požegnjani iz strani politikov se ne strinjaš s ten ka se odgovorni za tej zadeve enkrat postavijo pred zakon? Po tvojon dozdajšnjon pisanji sklepan ka nejsi za zamenjavo teh keri so povzročili tou sranje ka se nan zdaj dogaja. Ti bi sicer rejšo problem, lidij bi pa püjsto na svojih mestih?

zima.bela

Dexter, pa za božjo voljo, to si poglej:

http://www.youtube.com/watch?v=7WdJZ4e4zJ0

pa ti bo jasno!

black panter

KONČNO do protesti v m.s,marš banda lopovska politična golazen,če do vsaj pol takšni kak v maribori mo zadovolen

dexter

Aja, pa še tou.... zdaj de van že pomali jasno zakoj Janša ščej ka de Pahor predsednik republike. Če ne vejte je predsednik republike pri nas tüdi vrhovni poveljnik slovenske vojske in Janši edino tou še falij za totalen prevzem vladanja. Vojska nemre na ulice poruti lastnomi narodi po nalogi predsednika vlade, ampak samo pro ukazi predsednika republike. In mislin ka Türk takšoga ukaza nebi nigdar izdal, pri bebčki Pahori se pa nigdar ne vej.

black panter

gotovi so

dexter

zima.bela, sorry san spregledno prlej tvoj post. San si pogledno, mi je vse jasno. Mraz ne trüjdi se. :)

skodelica kave

PRIJDEMO ! !

power.play

Štirje jezdeci apokalipse - od tan je ta izsek FIAT v zgornjon linki. Celoten dokumentarec je odličen.

evica

končno smo se zbudili

komentator

Tudi jankovič ima svojo stran. Milijone je vkradno te pa hinavski prišel na shod v ljubljani ker želi priti na oblast ker samo tako ne bo kaznovan

Zoran Janković, ti si naslednji - Gotof si
http://www.facebook.com/Dovolj.Jankovica

zima.bela

en dober komentar iz Večerove strani:

Vatikanski hlapec, Malteški vitez in predsednik klerikalnega Zbora za Republiko Lovro Šturm na javni televiziji z Janševo medijsko priležnico Rosvito Pesek bere zlato obrobljeno Ustavo. Neverjetno. Kje si mel Ustavo, ko si pisal provatikanske zakone v letih 2004-2008, minister za pravosodje? Kje je bila ta Ustava, v kateri je cerkev strogo ločena od države, ko si cerkvi v roke rinil Blejski otok? Kje si imel Ustavo, ko ste Mariborski nadškofiji podelili 800 mio eur kreditov, ki ne bodo nikoli vrnjeni?

zima.bela

Evo, pa smo tam!!! Čigav peskovnik je že to ??? :

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=201211280585…

almanah

Na sliki je označeno Pomurje....torej ali je to pomurska vstaja, ali pa naj zamenjajo sliko....ker Radgona in Ljutomer ni prekmurje....prosim bodite dosledni....vam tudi ne bi pasalo če bi vas kdo označil za Prleke.

kikiriki

-Where are you from?
-I'm from Slovenia.
-Aah, yes, Slovakia. From Bratislava?
-Noo, I'm from Slovenia, you know, Ljubljana, Piran, Adriatic sea,
lipicanian horses, Postojna cave,...
-Aaa, yes, yes, Slovenia. Jansha, patria, Rode, Tovshak, Balkanski bojevnik, Slovenian courts and.. and.. Cangler?
-NO, NO, I"M FROM SLOVAKIA!!!

raskolnikov

Evo, Štajerci majo že posneto pesem o vstaji..
http://www.zurnal24.si/slovenija-bo-vstala-clanek-173281

feniks3.0

@Mraz

Ne, francoske in nemške banke so denar posojale grškim bankam in podružnicam! Te pa so v prvi vrsti in z večino zneskov kreditirala majhno skupino ljudi oz. njihova podjetja!

Preden je francosko-nemški denar prispel do povrečnega grka, je ta šel skozi 2 ali tri inštitucije in vsaka je nabila blazne obrestne mere.

Ko je vsem šlo dobro (beri: bankam) je skoraj vsak grk dobil kredit na sorazmero majhno obrestno mero. A ta ni bila fiksna.

In ko so enkrat banke iz evropske centrale zaprle dotok denarja lokalnim bankam in podružnicam pa so banke 'aktivirale' drobni tisk in naenkrat si ti plačeval 3, 4, 5 in večkrat večji znesek kot celotno obdobje do tedaj.

Tako da to tvoje nategovanje, da so banke nasploh grškim in drugim ljudem naredile kakšno uslugo je kretensko. ker pri tem so imeli zaradi obresti tako bajne zneske, da si ti in jaz ne moreva predstavljati.

ko pa ljudje več niso imeli denarja za dražje dobrine in dražje nepremičnine, pa se je ogromna ponzi shema zrušila!

ti nas pa hočeš prepričati, da je dolg, ki so ga banke ustvarile s svojimi špekulacijami pravzaprav moj in tvoj dolg. pa ni.

gorgona

pa ravno pred časom sem govoril do česa bo slej ko prej prišlo pa mi niste verjeli talali ste mi minuse...pa naj se začne revolucija mrdniti vso gamat od prvoga do zadnega v zapor al pa na prisilno delo...

Boltzmanovakonstanta

Ljubljana je srbsko mesto. Logično, ka nedo srbi (šteri večinoma tuj predstavlajo "protestnike") protestejrali proti svojemi župani. To so takozvani "balkanski bojevniki". Lidje resno mislijo ka se obetajo "vsesplošni protesti", v bistve pa v ozadje stojij Kučan, Janković in Stanovnik. In što so že tako zlajnani "strici iz ozadja"?

tu vam prilagam njihovo stran...

http://www.rgls.org/sr/o-nama/istorija-srbija.html

Boltzmanovakonstanta

ter forum 21.

feniks3.0

No evo, zdaj vidite partijske ovce v vsem svojem sijaju.

Zgleda, da je SDSovska propaganda na veliko začela obratovati.

Maš prav, v MB sem videl kar nekaj partizanov, ki so iskali še preživele švabe. na čelu je korakal sam Stanovnik!

Tisto skupino na fb je pa pravzaprav ustanovil Kučan!

Janković, ki se je uštulil pri protestih pa bo tudi dobil svoje.

Ti še kar verjami v besede tvojega vodje, nasedaj demagogiji in bodi brezglav vojščak. takšnega te ima janez orožar še najraje!

A vedi, ko bo padel on boste mentalno padli tudi vi. takrat ne boste imeli več za koga živeti in boste mentalno propadali ko boste iskali komunisteke v vsakem grmovju.

Boltzmanovakonstanta pozabil si na kapo iz folije! Da se zaščitiš pred hudobnimi komunisteki in njihovimi telepatskimi sposobnostmni. Mogoče pa te besede piše sam Kučan! :o

Plemeniti

Boltzmanovakonstanta bingo! V Ljubljani bi najprej morali narediti red na občini, šele potem bi se naj lotili vlade. Zdaj se bo zgodilo to, da bodo Janković in njegova kompanija podžigali proteste v smeri proti vladi in jih izkoristili v lastno korist. Upam, da se bo kotaleča kepa tako povečala, da bo pobrala tudi to nesnago.

dexter

Panični desničarski hlapci se še vedno nemrejo sprijazniti ka je narodi enkrat zadosta toga sranja... lejvoga pa desnoga. Ali tou nema veze, samo ka se ne omalovažuje lik in delo tovariša Janše. Vse drugo je dovoljeno samo to nej. In s temi strici iz ozadja in Küčanon pa Jankovičon ste že malo dosadni... vsi do tej prišli na vrsto, takoj za Janšo.

dexter

Ges tüdi vüpan ka se nede vütro Jankovič tan na kongresnon trgi slino... v LJ bi mogli meti demonstracije prvo pred mestno hišo pa natirati toga lopova pa naj ide poglednit kak se njemi ma sin na Cipri, pa te komaj pred parlament.

Plemeniti

Se je že včeraj, tako da bo pomoje tudi na naslednjih protestih sončil zobe. Upam, da bo kakšna kocka poletela tudi proti njemu in da mu bo potem jasno.

feniks3.0

Tukaj se pa ne morem strinjati.

Ker če se prvo zruši Janša, bo levica sama zrušila Jankovića, ker ga pogojno podpira samo (še) zaradi tega.

Obratno pa ne. Če bi najprej zrušili jankovića, bi to desna čreda videla kot še eno zmago njihovega vodje in bi še bolj utrdil svoj položaj.

Zopet bi se začela propaganda, da ljudstvo stoji za janšo in nato bi še preostali (neuvrščeni) del začel to verjet.

Letela pa bosta Janša in Janković. Slej ko prej.

dexter

Meni je glij tou pritisk včeraj zdignolo gda san ga vido na TV... pa 50 mikrofonov okouli njega kak če bi prišo nouvi mesija. Protestnikov je več nišče sploj ne šljivo od gda je on prišo. Edijno te gda so jih skinheadi po naročili SDS-a napadnoli se je pa malo zmigalo tan naokouli.

black panter

ne bluzi
kakšnon naročili SDS-a,protest je proti vsen lejvin ,desnin,sredinskin,vsi so lopovi

power.play

Mislin, ka nega straja, ka bi se zadeva stavila pa obšla Jankoviča, Kučana itd... Imajo, ka vsi pridejo na vrsto. V bistvi pa je celo gibanje zelo nepredvidljivo. Ka nede narod nazadnje še protestiro proti nabildanin cenan v Mercatori, Spari, Tuši...Prvo JJ. Pa te ostali.

Plemeniti

Ne bi bil tako zelo siguren v to. Pristna vstaja je v Mariboru. Tisto včeraj v Ljubljani je izgledal bolj kot vandalizem, današnji poskus v Jesenicah tudi ni bil ravno uspešen. Zbralo se je kakšnih 70 ljudi, pa še te so se po uri pa pol razšli.

power.play

Ja, ampak pozabljaš, kelko poskusov so nucali v Maribori, ka so dosegnoli velko odmevnost, kak je bila na zadnjih demonstracijah. Računaj pa tudi na to, ka majo več ali manj samo v Maribori in Ljubljani Franco, vlado, Jankoviča v mesti samon. Koper še spi, torej pozabimo zaenkrat Popovića. Komi mo kontrirali v Soboti? Muzi? Vladi na daljavo? Ampak, dajmo, ne bojmo pičke. Pokažimo, ka so GOTOVI!

Mraz

@dexter: Bankir? Ne bi se branil.

"Kak lejko banke davlejo kredite, oziroma nakažujejo denar keroga nemajo ali pa nemajo kritja za njega."
Ne morejo ga. V glavnem prevladuje sistem delnih rezerv (fractional-reserve banking). Banke posojajo denar iz depozitov imetnikov bančnih računov. Vsaka država (v EU so to skupni predpisi) ima predpisano kolikšen odstotek bančnih depozitov lahko gre za kredite in koliko mora ostati v rezervi. Poleg tega mora vsaka banka imeti predpisano kapitalsko osnovo (mislim, da to urejajo baselski standardi). Torej je zgoraj podani video "nategancija", saj prikrije to pomembno dejstvo (kot najbrž še kopica podobnih posnetkov).

Države si v veliki meri izposojajo denar s pomočjo obveznic. Donos (obresti) obveznic so povezane s tveganjem, da država tega dolga ne bo mogla vrniti (zato je donos na grške obveznice tako visok, medtem ko so se vmes nemške prodajale tudi z negativnim donosom). Če bi bonitetne hiše z mednarodnimi inštitucijami umetno nižale bonitetne ocene (višale donos na obveznice), bi se takoj pojavili vlagatelji, ki bi to izkoristili (saj ocena tveganja po njihovem ne bi bila sorazmerna z donosom obveznic). S tem bi se cene obveznic nižale, saj bi se našel nekdo, ki bi ponudil boljšo ceno. In ja, na svetu je nešteto vlagateljev, ki praktično 24 ur spremljajo dogajanje na področju, ki ga pokrivajo (npr. določeno skupino držav).

Problem ni samo zadolževanje - Japonska je mislim da zadolžena za okrog 200 % BDP, Grčija 160 % ZDA 100% BDP, medtem ko Slovenija za okrog 50 % BDP. Bistveno je, zakaj se država zadolžuje (malce karikiram): lahko npr. porabi 80 % proračuna za plače javnega sektorja in socialne transferje (stvari, ki ne prinašajo rasti) ter 20 % za investicije (npr. infrastruktura kot je drugi tir Divača-Koper ipd. – to pa prinaša rast). Lahko je pa seveda popolnoma obratno – 20 % za plače, 80 % za investicije. Prvo razmerje bi bilo značilno za Grčijo, medtem ko drugo za ZDA in Japonsko (Slovenija pa vmes). Ker so se države do zdaj vsakoletno zadolževale, je s tem rastla tudi količina poplačil dolga in obresti iz proračuna. Vendar: ZDA in Japonska so imele rast BDP in s tem proračuna, ker so veliko vlagale (odstotek proračuna, ki je šel za poplačilo dolga je ostal približno enak), medtem ko Grčija ni imela rasti, ker izposojeni denar ni šel za vlaganje, kar pomeni, da je na neki točki bil odstotek proračuna, ki gre za poplačilo dolga enostavno prevelik, da bi lahko poravnala vse tekoče obveznosti. To je, kar se tiče državnega zadolževanja. Kar se pa tiče zadolževanja bank, so se na lepe oči dajali miljoni posojil tja, kamor se v normalni banki ne bi smeli (po političnih sugeriranjih, in to, jasno, v bankah z državnim deležem – naš ljubi NLB npr.). To je seveda kriminal, in ga je treba sankcionirat. Mimogrede: baje bi se med drugim to naj rešilo s slabo banko, saj bi se vedelo, kdo je odgovoren za slabe terjatve, ki bi se prenesle nanjo.

Jaz menim, da ta vlada dela korake v pravi smeri (mislim, da jih je nekaj tudi že prejšnja). Sem proti predčasnim volitvam, kakor sem bil tudi pri prejšnji vladi, kajti to vnaša politično negotovost, kar vidijo tuji vlagatelji, bonitetne hiše in tako naprej, to pa posledično pomeni tudi ekonomsko negotovost. Je pa dejstvo to, da ponavadi reformna vlada ni priljubljena in pade (če že, upam da na koncu mandata). Tako je padla tudi v Nemčiji Schröderjeva vlada, ki je že pred leti uvedla strukturne reforme (mi jih pa še danes nismo), ki so jim omogočile relativno mirno prebroditi krizo, in za katere se Merklova tako hvali (so pa bili nasprotniki Schröderjeve vlade).

zima.bela

Mraz, katere slabe terjatve bi ti prenesel na slabo banko ? Kar vse povprek, ali selektivno? Če selektivno - po kakšnem ključu bi delal selekcijo?

dexter

black panter, nika ges ne bluzin... malo se pozanijmaj za povezave med SDS in slovenskimi nacističnimi skupinami, pa zakoj pa gda so skinheadi včeraj napadnoli demonstrante.

power.play

Mraz, ampak ti gučiš o bankah v EU, omenjena serija pa je ali angleška ali ameriška (ne ven točno). Torej v državah, ki smo v EU, je onemogočeno tiskanje pejnez (gda državi sfalij keša za razne potrebe, ga preprosto natisne), medtem ko sta in Washington DC in London ohranila samostojnost. Pa seveda vse ostale države, ge majo svojo denarno valuto in svojo lastno centralno banko, brez patronata evropske centralne banke. Sicer pa san ges absolutno proti slabi banki.

pubi

Proti čemu pa bodo protestirali?

dexter

Jao Truplo kak si se zblamejro zdaj glede teh tvojih računov... zdaj smo te pa doubili. :)

________________________________________________________________________

Komentiral Truplo, Torek, 23. oktober 2012 ob 7:58Popularnost: -5 [Skrij]
Če obsodiš taka dejanja, si kreten? Verjetno za eno Marianne ne! Če pa obsodiš tudi tisto malanje rdečih zvezd vsepovsod po Soboti (tudi na oznaki za Partizansko ulico pri pekarni) pa si kreten po Marianne. Res bi rad spoznal to osebo, da ga/jo enkrat tresnem z lato po glavi, čeprav dvomim, da pride k pameti? Kdor nima, pač nima!

Točno se vidi, kdo vas je vzgojil in kakšni boste. Če je kdo proti, brez argumentov takoj diskreditacija, nato pa še likvidacija (v prenesenem pomenu).

Marianne, ne trudi se z odzivom, ker ga od tebe ne potrebujem!

Morda pa se hudo motim in je tiste rdeče zvezde malal kakšen več kakor super navdušenec piva Heiniken?
________________________________________________________________________

Komentiral A in B, Torek, 23. oktober 2012 ob 9:32Popularnost: -3
Gotha... vej se pa v bijstve nejde glij za zvejde. Bole na čisto tvoje in še kakšno sprenevedanje... obsojate (pa tüde ges) oskrunijtef spomenijka, a farbanje rdejčeh zvejzd pa je v rejde. Trplo ma praf: uničavle se naša lastnina. Nenazadnje je seeno, ka be se namalalo: rdejča zvejda kak zdaj, žuta, kroug (bejle ale zelejne), tou enosavno se spada na smerokaze, elektrečne drogouve, na betonske soje in še koma... Je tou problem spoznate?
_______________________________________________________________________

San sejbe potrjuješ. :)

Mraz

@zima.bela
Ni bil moj namen zagovarjati slabe banke in je tudi zdaj ne bom, omenil sem jo samo v kontekstu kaznovanja odgovornih za "slabe" kredite. Predstavljam si namreč, da trenutno policija ne more kar na NLB in tam pregledati kdo je komu dal kredit, saj gre konec koncev za privat firmo. Predstavljam si tudi, da če bi slaba banka omogočila vpogled v to, kdo in komu so bili dani krediti, marsikomu postane zelo neprijetno ob misli nanjo, zato se bodo določeni ljudje borili proti taki banki ne glede na ceno.

@power.play
Tudi v ZDA so predpisane minimalne rezerve. V Angliji predpisov sicer ni, imajo pa banke vseeno v povprečju 3,1 % depozitov v rezervi. Če pogledaš podani link vidiš, da velika večina zahodnih držav ima predpisane minimalne rezerve v obliki odstotka depozitov (http://en.wikipedia.org/wiki/Reserve_requirements). Sicer pa baselski standardi določajo, koliko lastnega kapitala banke morajo imeti glede na tveganje, ki so mu izpostavljene. Težko verjamem, da bi banki bilo v interesu, da poseduje slabe naložbe in se zadolžuje preko mej zdravega razuma, saj je to samodestruktivno (seveda to ni težava, ko vodiš banko z državnim lastništvom in veš, da te bo država reševala, če ne bo šlo, in je edina sankcija proti tebi, da te odstavijo in dobiš odpravnino). So pa banke prav tako povečini podvržene bonitetnim ocenam, kar pomeni, da slaba ocena (veliko slabih kreditov in naložb ter neizpolnjevanje baselskih standardov) za njih pomeni manjše zaupanje in s tem slabše poslovanje - in manj profita (http://www.nlbskupina.si/bonitetne-ocene-nlb).

Vipko
Truplo

Oukej... to je tudi edini post, kjer sem se "pobalinsko" spozabil. Ker imaš izgleda preveč časa in ne zanemarimo tudi dejstvo, da sem ti izgleda trn v peti, probaj ugotoviti še, koliko jih ima več nickov (to se s kakšnim programom, kateri ugotovi sorodnost slogov pisanja da) in prišel boš do spoznanja, da imajo nekateri baje po štiri? Da še sebe ne najdeš vmes?

Mimogrede, Marianne se več nič ne oglaša? Po mojih, trenutno še nepreverjenih informacijah, bi naj bil iz Polane? Prej al slej ga mogoče najdem!

Spodaj prilepljam zapis forumaša Swicaka iz Izole s portala bicikel.com, kateri govori o tem, kam se usmerjajo demonstracije - ne proti izvornemu grehu, ampak proti določenemu politiku, kateremu se naprti vse mogoče, samo da se ga osumi, diskreditira, nenazadnje likvidira tako ali drugače in kdo to dela:

-----
Citiram nekoč že objavljeno(v temi volitve 2011)

Načrtno obrekovanje nekega človeka raznih plitvoglavcev v bistvu obravnavajo huje kot neko obsodbo na sodišču, ji pripisujejo večjo težo in s tem v bistvu legalizirajo anarhijo kjer je dovoljeno neskončno obrekovanje brez dokazov, kjer sodišče v bistvu nima nikakršne teže in je "ljudska" govorica" postavljena na višji piedestal kot pa pravna država. Ulica ima prav, če vsi na ulici tako pravijo bo že nekaj držalo, pa ni važno, če je kaj res ali ne.
Če gre za načrtno trajajoče govorice se to začne jemati kot dejstvo, sodišča pri tem nimajo nikakršne vloge, ker gre za permanentni ljudski linč, ki ga je v bistvu sprožila komunistična partija že pred letom 1989, postkomunistični vojščaki iz ljudskih vrst mu samo zvesto sledijo. Stalni medijski poskusi odstraniti nekega politika s pozornice ne glede na to, da so se ravno mediji že večkrat izkazali za neverodostojne.
Zato sedaj kar naprej poslušamo zgodbe o raznih "novih" obrazih, v resnici pa gre samo za to, da bi se odstranil en sam "star"obraz. Pri tem se seveda spregledajo odkrite "zablode" (beri obrekovanja) in se obrekuje naprej kot, da se ni nič zgodilo.

In mimogrede ti protesti, ki se dogajajo me zelo zabavajo, ker na dan prihaja to, koliko tepcev živi v tej državi, ki hodijo bodisi na volitve z senzacionalizmom in ne s prevdarnostjo.To, da naj bi reševali "probleme" z ulico(probleme so itak napravile leve oblasti s 17 letnim vladanjem na 55 let podlage, tokrat Kučan in Jankovič s Tuerkom želijo zameglit probleme v katerih so se znašli, z ulico), ne pridemo nikamor, k večjemu bo še slabše. In, če je ulica "rešitev", potem policije ne potrebujemo, lahko razrešimo sodnike, posledično zakone, birokracijo, volitve, politike, vse ...Dobimo pa liberalno anarhijo, katero s(m)o doživljali v starem veku.Cilj komunistov je vedno, da se meša drek, naredi velik kaos, saj tako najbolje delujejo, da nobeden več nič ne ve kaj je kdo in kje je kaj, ... tako se zorganizirajo, zajebejo folk in postavijo na oblast. Ni pomembno ali je stanje kriminalno, važno, da so premagali razrednega sovražnika.

Kaos-pogoj za uresničevanje revolucije in s tem posledično privesti na oblast tovariše pod kriniko t.i. "novih obrazov"(Tuerk ima že predlog: "tehnično vlado").
-----

Torej je kot na dlani, da se verjetno protestov, organiziranih z namenom, da se ruši sedanja vlada ne mislim udeležiti. Ne mislim podpirati levih strank, starih ortodoksnih komunistov, kateri so spet zavohali, da lahko iz "ozadja" zrušijo vlado in vzpostavijo neko t. i. tehnično vlado, katera pa itak ne bo vzdržala dva meseca.

Če boste/mo že protestirali, je to naj boj za pravno državo. S spremembo vlade se ne bo nič spremenilo, če vse ostane. Ne verjeti komunistom, kako se nam bosta potem cedila med in mleko... Oni so svojo solidarnost z ljudstvom pokazali vse od leta 1945 naprej in v svoji revolucionarni vnemi pobili na tisoče ljudi.

Na koncu koncev: kdo pa bodo govorniki? Nekaterim tule župan ne diši, mestni svetniki še manj, politiki iz ozadja, pa naj se gre za leve ali desne prav tako ne, dvomim, da bo kakšen sindikalist simpatičen in potem se že nehuje...? Kdo bo govoril, a tako, da nas ne bo delil na leve in desne? Kajti, čim bo kateri kam zavil s "sredine", bodo spet zdrahe in prepiranja.

Mraz

@feniks3.0:

"Ne, francoske in nemške banke so denar posojale grškim bankam in podružnicam! Te pa so v prvi vrsti in z večino zneskov kreditirala majhno skupino ljudi oz. njihova podjetja!"

Tudi če je tako, je to grški problem. Oni so izbirali politike in politiko. Ne predstavljam si, da bi stroške tega zdaj morali nositi drugi.

dexter

Truplo, nej si mi trn v peti. Čista slučajno san naleto na tou tvojo "pobalinsko" spozabljanje. Nej san namerno tou isko. :) Tou san zdaj samo prilepo zatou ka si se zgoraj na debelo zlago. In kak po tvoji dobri stari navadi iščeš napake pri drugih in jih obtožuješ namesto ka bi povedo, zajebo san - zlago san se. :) Pač SDS verniki ste nej sposobni korektno priznati svojih napak. Ali nema veze, neje zdaj tou tema.

Pa glede ulice, 1988 in 1989 je pa tou nej biu problem?

zima.bela

Mraz: NLB je državna banka in preiskovalci kdaj koli lahko vstopijo in preiščejo kreditne mape. Samo politična volja za to mora biti - ampak, potem bi nekateri sami sebe ujeli s prstom v marmeladi, in zato do tega ne bo nikoli prišlo!
Kaj pa Hypo: kakšna banka je to ?? So prilomastili preiskovalci, na vrata postavili svoje varnostnike in v treh dneh vse opravili. Barabini so že obsojeni.

Truplo: ti imaš ali krizo identitete ali si pa razcepljena osebnost; na Truplo in na A in B. Ko se pozdraviš, se spet oglasi. Ti ločiš "ljudske govorice" in na kile dokumentov s podpisi in pečati, ki pa ničemur ne služijo, ker je zadeva zastarala?? Orožarska afera je mati vseh afer v Sloveniji. Ker ni bil nihče kaznovan, je postala matrica za ravnanje vseh nadaljnjih lopovov. In ker zdaj imajo vsi, vseh barv in strank marmeladne prste se ne bo NIKOMUR nič zgodilo. Zadeve bodo zastarale, a ne razumeš! Za nazaj ni možno pravnih predpisov sprejemati. Še eni dve leti megle je treba v deželi pod Alpami, pa VSE, ČISTO VSE zastara, pa se narod lahko obriše pod nosom. Ne verjameš? Afera orožje je že zastarala, do konca mandata bo tudi patria,.....živela BANANAVENIJA!
Pa - kdo nas je že povabil "na slovenske ulice in trge v veliko večjem številu". No, KDO je že to bil? SEJEŠ VETER - ŽANJEŠ VIHAR, poznaš ta pregovor, AinB Truplo?

Mraz

@zima.bela
Kaj zdaj, če ima država lastniški delež. V pravnem smislu je NLB podjetje kot ostala. To je tako kot da bi rekel, da policija lahko prosto zakoraka v kakšno šolo in tam pregleda kar se ji zahoče brez vsakršnih pooblastil. Pri kreditih je problem to, da ima banka vso pravico, da ga dá ali pa ne. To je načeloma njena poslovna odločitev. Ti ne moreš povedati kar "ta kredit se ne bi smel dati", zato tukaj ne moremo govoriti o kršenju nobenega zakona. To je velika razlika v primerjavi s Hypo banko, kjer je dejansko šlo za kršenje zakona s podkupninami itn.

Mraz

Dodam: bi pa vsekakor bilo lepo vedeti kdo je dajal in prejemal te kredite.

dexter

Mraz, ges man sigdar vejči občutek ka tij zagovarjaš in odobravaš barabije naših politikov in bankirov. Policija lejko na podlagi odredbe sodišča vkoraka kamo koli, če tan obstaja sum kaznivoga dejanja. In glede na tou ka se cejla Slovenija skupaj s politiki že en čas derej kakše lopovščine so se dogajale v NLB in pouleg toga na TV vsi mahajo z nekšimi dokumenti-dokazi (in NLB je nej osamljen primer) prlej vrvlen zgodbi o marmeladi kak pa zakonskin razlagan in opravičevanjon toga početja.

Mraz

@dexter:
"Mraz, ges man sigdar vejči občutek ka tij zagovarjaš in odobravaš barabije naših politikov in bankirov."

To je neumnost, populizem in površnost. Kot rečeno, dajanje kreditov je poslovna odločitev. Ni in ne more biti objektivnih kriterijev, po katerih bi se lahko 100 % določilo, ali neka oseba vrne kredit ali ne. So samo ocene verjetnosti. In iz tega razloga ni dokazljivo, če je nek kredit bil dan upravičeno ali ne, razen v kakšnih res ekstremnih primerih.

Vipko
Truplo

Dexter, saj sem se opravičil za "izpad". Jaz vsaj priznam, pa bi lahko do amena trdil, da me nekdo zaj... s tem A in B? To je glede tega vse in o tem več ne mislim niti besede. Če bo A in B še kaj napisal, bo to zaradi kakšnega oglasa in nič drugega.

Pri ostalem pisanju pa se vidi, da v bistvu Mraz glede bank in teh dolgov piše zelo podobno, kakor jaz, le da veliko bolj strokovno. In glede na izrase simpatij se točno vidi, da vas je večina še sedaj "pijana". Mešate vse mogoče, tudi to, da lahko policija samo tako pride nekaj gledat, da lahko vlada kar tako vse skontrolira, kadar se ji zahoče ipd... Enkrat se že streznite in dojemite, da si bomo morali dolgove sami poplačati, da je državni budget to in ono in Mraz je točno napisal, če daš večino za plače in manj za investicije, kaj se zgodi.

Nobene demonstracije nam to čez noč ne bodo spremenile. Če ne bo vlada, ta ali kakera druga začela šparati, smo opleli. Čisto preprosto!

Zato tudi verjetno ne bom šel na demonstracije, kajti da bi poslušal verjetno kakšne levičarje in komunisti, kako pljuvajo vsepovprek, samo po sebi ne, nima smisla. To bo protest proti vladi in ne za pravno državo, se mi zdi. In začetni pošteni namen Mariborčanov bo čisto izvodenel...?

power.play

Mraz, če se povrnen na zgornjo debato, bi pravo, ka ti gučiš o teoriji, ges o praksi. Tudi Centralna banka bi mogla bdeti nad odobritvami kreditov pa je nej napravila skoraj nič. Nejsan bančnik nej finančnik. Ampak iskale so se luknje v zakonih, tudi opustitev dejanja je za mene kršitev. Torej lejko zaradi mene ma tudi ameriška zakonodaja napisano to pa to, što mi garantira, ka so se držali predpisov. Sicer pa se zdaj omejujeva samo na VB in ZDA. Kelko je drugih držav... Znamo tudi,kak so se pri nas odobravali krediti, tudi v manjših bankah. Prišo je buzdovan, ščel masen kredit, zavarovani z delnicami, ka de jih s krediton kupo. banka ga je zavrnola, jasno. Drugi den je sledil klic politika,kredit je mogo biti odobreni, ali je direktor leto. Praksa...

power.play

Truplo,ges san za protest in proti vladi in proti in levin in desnin, proti Kangleri in Popoviči, proti JJ in Kučani.Ges v današnjih politikih dejansko ne vidin politika, ki ma opcijo, ka lejko ostane na položaji. Znaš, ge je problem. Lejko pride pošteni človek v politiko in dejansko šče delati pošteno. Ampak to ne gre. Ali ga stranka hitro pokvari, more preprosto tuliti v rog z njimi, ali pa ga izpljunejo, diskretirajo in odstranijo iz obtoka.

Mraz

@power.play
Verjamem, da obstaja kontrola glede izpolnjevanja pogoja o minimalni rezervi. Vendar to ne pomaga, če je tri četrt kreditov abnormalno tveganih.

power.play

Ja, se strinjan, samo želin povedati, ka preprosto ne vrvlen več nej naši Centralni banki niti ameriški niti keri drugi. Naša CB ma dosti masla na glavi. Lejko bi prepričili, vplivali pa so pustili dogodkon prosto pot.

Vipko
Truplo

Power Play, kolikor vem, mogoče se motim, je res Banka Slovenije ustanova, katera bi morala poleg nadzornih svetov bank nadzirati poslovanje. V letih 2004 do 2008 v času debelih krav je javni dolg enormno narasel, nikakor pa zunanji dolg države. Samo vprašaj se, kdo je vodil Banko Slovenije v tem času? Ti pomagam? Odgovor: Gaspari!

Kar se tiče odstranitve VSEH, je to po svoje krivično. Veliko politikov je poštenih, nenazadnje je biti politik poklic in marsikateri v tem vidi neko poslanstvo.

Kar se tiče vodilnih politikov, krivda jim mora biti dokazana. Ne moreš kar tako nekoga obtožiti, ker ti ni všeč oz. ga sovražiš in potem mu morajo biti vsa vrata zaprta? To z orožjem je že tako stara zgodba, ničesar se ni nikomur dokazalo, torej je v tej aferi Janša nedolžen. Kakor tudi Kučan (ker se marsikje tudi njega omenja) in še kateri. To že enkrat dojemite. Tudi Janković je nedolžen, dokler traja preiskava in dokler ne bo pravnomočno obsojen. Ni pa tako nedolžen zaradi sinu, vsaj v smislu morale ne. In za nameček je šel še pamet solit demontrantom, pa so ga lepo izžvižgali. Ni si njegov sinek samo tako sposodil denar, brez vednosti očeta bi rekel. Vsi trije so poslovali več ali manj skupaj, pretakali denar iz ene vreče v drugo in sedaj so tam, kjer so: zadolženi, večina premoženja je pod hipoteko in se lahko samo sprašujem, kaj bodo prodali, da bodo poravnali dolg 3 mio evrov? To je za sedaj sprenevedanje, laž... in to dela namerno. Zato ni primeren za vodjo opozicije, ni primeren za župana mesta Ljubljane in ne zaradi morebitne obsodbe, katera bo ali pa ne bo prišla. Čisto simpl!

power.play

Truplo, in? Sem kadarkoli zagovarjal Gasparija? Levo opcijo? Ne lepi mi leve etikete! Če mi je bliže leva kot desna usmerjenost, še ne pomeni, da zagovarjam pokvarjene kvazi levičarje, ki so pričeli z divjim plenjenjem Slovenije in seveda tiste, ki so to delo nadaljevali. Proti vladi! Proti JJ! Proti preoblečenim komunistom! Proti POLITIKOM!

Vipko
Truplo

Nič ti ne lepim, samo napisal sem, kdo je vodil Banko Slovenije, kdo nadzorni svet Nema Lošije Banke (Žunič - član SD) in kdo samo banko (Kramar - član LDS). Kdo se ne more sprijazniti s temi dokazanimi podatki, je to njegov problem in bo dolgo časa v temi glede tega, kdo je zapufal največjo banko. Samo to.

To da si proti Janši pa tudi nekaj pove, žal pa nisi napisal nobenega argumenta, zakaj si proti NJEMU. Si samo proti njemu, proti vladi ali proti obema? Če si proti vsemu, pa je Mraz lepo napisal, kaj dela vlada, zakaj nima podpore pri anketah in še kaj, bo že, da si bolj levo usmerjen!

dexter

Truplo tebi nede nigdar jasno. Tebi je glavno ka lejko nonstop prileplaš etikete in deliš lidij na lejve pa desne. Zresni se že enkrat... tej protesti so nej prouti desnin ali lejvin, tej protesti so prouti vsen pokvarjenin in ignoranci tej vlade in vseh prejšnih vlad.

power.play

Truplo,tiraš ene in iste stvari.

Vipko
Truplo

Citat:

Truplo,tiraš ene in iste stvari.

Ja, še vedno trdim, da je 2 in 2 skupaj 4, po vajinem pa bi verjetno moral, da je npr. 5?

KIRA

dexter +1

KIRA

eni zablujenci se še vedno grete neke politične debate. zaradi mene, če vas veseli, ampak tej protesti so proti kanglerju in njemu enakim skorumpirancem in vsem pokvarjencem v tej državi NE GLEDE na pripadnost politični stranki. takšno drhal treba nagnat ven iz političnih funkcij, da se bo končno lahko začelo nekaj dogajat in spreminjat na bolje. recimo na tak način: http://cuvar.si/peticija/ ni nujno da so samo protesti.

šverc-komerc

truplo snifa preveč

feniks3.0

@truplo

prej si me spraševal katere svinjarije so Janši dokazali na sodišču. Sem ti napisal, pa mi nisi upal odgovoriti.

Naj ti priložim najvnovejšo svinjarijo Janeza Janše. In to kar današnja:

http://www.24ur.com/percic-dobil-sodno-bitko-z-sds.html

zima.bela

Kira,
to tvojo peticijo ti jaz pravno skenslam v 3 minutah,
Čeferin pa Senica pa v 1 minuti.
In kakšen je potem efekt?

feniks3.0

@mraz

''Tudi če je tako, je to grški problem. Oni so izbirali politike in politiko. Ne predstavljam si, da bi stroške tega zdaj morali nositi drugi.''

Jaz si pa ne predtsvljam, da bi stroške špekulativnih bank in podjetij morali nositi ljudje! In tega ti ne razumeš.

+ ko govoriš, da ni objektivne ocene pri dajanju kreditov.

1. seveda so.

2. NLB je državna banka in kot takšna bi morala stremeti k stabilnemu gospodarstvu in čim manjšem tveganju.

NLB pa je podobno kot zasebne, izjemno pogoltne banke dajala kredite kar na lepe oči, ker jim je bila obljubljena bajna donosnost. To se v državni banki NE SME početi.

NLB (Lista največjih dolžnikov)

- Zvon Ena; 115 mil. € dolga (kredit zavarovan z 35mil),
- Primorje; 100 mil. € (zav. 50mil),
- Družba T-2; 88 mil. € (zav. 2mil!!),
- Vegrad AM; 88 mil. € (zav. 55mil),
- Vegrad; 47 mil. € (zav. 20mil),
- GPG ing.; 63 mil. € (zav. 55mil),
- Grep; 47mil. € (zav. 38mil) in solastnik Energoplan; 52 mil. € (zav. 35mil)

Pa mi povej, če tukaj po zdravi pameti nobeden se ni mogel vprašati, če kredit pade v vodo, s čim nam poplačate? Saj verjetno so se, pa so zamahnili z roko in si rekli, bo pa že država (beri:ljudje) plačala.

Ni treba biti diplomirani ekonomist ali kak ultra velik poznavatelj trga, da bi vedel, da se tako tveganih kreditov v državni banki ne sme dajati.

Ampak šlo je za pogoltnost bankirjev in ti nas zdaj hočeš prepričati, da pa so tile krediti zgoraj pravzaprav naši in da ta dolg moramo mi odplačati!

Ti krediti so nekje na ravni, da bi si jaz sposodil od tebe 1000€ pa garantiral vračilo s škatlo bonbonjere! bi ti šel v to??

zima.bela

Feniks,
izpustil si Merkur, kjer je Bine Kordež garantiral vračilo kredita S SVOJIM IMENOM. Obstaja TV posnetek o tem! Kje na svetu je še banka, ki da kredit NA IME? Zdaj pa na slabo banko, pa narod poplača. Da ostalih tajkunih (ki si jih naštel in jih nisi /Bavčar, Šrot,...) ne govorim.
Zdaj se pa sprašujejo, zakaj se je narodu "ftrgalo" !!!!!!!!!!

dexter

Poslüjšajte ga ka je lapo pred tremi lejtami ...

http://www.youtube.com/watch?v=zQMbWY2UFfM&feature=share

Mraz

@feniks3.0:

Nakladanje. Kot prvo, glede Grčije: to ni ista situacija kot Islandija. V Grčiji je problem država, ki se je prekomerno zadolževala za to, da so financirali plače v javnem sektorju ter socialne transferje, in ne investicij. Kapiš? Bereš? To sem že deset krat napisal, pa še vedno moram ponavljati eno in isto sranje! In ja, od tega so tudi navadni ljudje imeli koristi, zato naj to tam rešujejo. Pa tudi, če bi bilo kot praviš z bankirji: zakaj se pa to ne dogaja v Nemčiji in Avstriji? Ja očitno je že nekaj narobe v Grčiji, če je kaj takega mogoče, tako da je enostavno treba prevzeti odgovornost in narediti pri sebi red.

Dejstvo je, da ni mogoče zagotovo napovedati, če se bo nek kredit vrnil ali ne. Ti ga lahko npr. vzameš, umreš, nimaš nobene lastnine in to je to - banka ne bo videla denarja. Dejstvo je tudi, da, če ne bi bilo globalne krize (ponovno smo pri nekih nenapovedljivih faktorjih), to ne bi prizadelo teh podjetij in bi se krediti vrnili. Če na tem področju ni bilo nekih predpisov in zakonov, to potem pač ni prekršitev zakona, je tako?

Glede bonbonjere pa to: odvisno od tvojega premoženja, prihodkov, če imaš že kredit ipd. ter če obstaja možnost da denar izterjam preko sodišča (kar pa seveda je praksa pri dajanju kreditov). No, potem obstaja možnost, da ti posodim.

Mraz

In ne me razumeti narobe, da zdaj zagovarjam to dajanje kreditov, ker me strašno zanima kdo je komu kaj dal. Tudi bi bil vesel, če bi koga zaradi tega obtožili. Mislim pa, da stvar ni tako črno-bela in zakonsko pregonljiva, kot izgleda na prvi pogled.

Boltzmanovakonstanta
Vipko
Truplo

Feniks 3.0 - namenoma ti nisem odogovoril, kajti ti meni nisi odgovoril. Raznorazne sodne odločitve o plačilu kazni, ker so eni ali drugi preveč vrteli jezike, pa da se je Janša mogoče peljal z avtom s telefonom v roki ali prehitro, sem ne štejejo. Ne bodi otrok.

Mene zanima kaj so mu na sodiščih dokazali, da ni več primeren za prime ministra? Da ti ne ponavljam: zanimajo me taki veliki grehi in ne taki, katere na plano privlečejo pijanci za šankom. Pa kaj je to tako pomembno, če jih je neki Perčič iztožil za 4.000 evrov. Pa ti si malo bolan, bi rekel. Kaj je to tako pomembno, če se je kje zaletel z jezikom, pa ga je nekdo tožil. Sedaj bo izgleda tožil predsednika republike, jaz mu sicer ne dam prav, vendar, se to da primerjati z raznimi skupnimi mahinacijami s sinovi, kakor jih uprizarja Janković, s kakšno veliko škodno pogodbo proti občini, katero je sklenil Kangler in še se najde?

Edino, kar lahko bode v oči je Depala vas. To je že daleč nazaj, nekih podrobnost se ne spomnim razen, da je naredil zame tam prav, pravno oz. politično pa narobe. Tudi jaz bi dal policijskega komunjarskega ovaduha, keteri je špijuniral pri vojski, pretepsti in to še bolj. Po zakonu sicer narobe, drugače pa kar...

BuLsHiT

truplo v saki normalni drzabi vi premije ka je obtozeni kaznivoga dejanja odstopo. isto vala za gorenaka pa viranta pa srackanja s podpisi. samo prinas se si odgovornosti na velko izogibajo.

zima.bela

Še pomnite, forumovci? :

http://www.delo.si/clanek/94994

power.play

A podrobnosti Depale vasi se ne spomniš? Zgoraj san ti prilepo link pa si prečitaj podrobnosti človeka, ka je takrat delo za JJ. Vse podrobnosti boš najšo-naj ti pomaga osvežiti spomin.Naj ti pomaga osvežiti spomin na nelegalno paravojaško enoto v Republiki Sloveniji.Nej ka bi ges zagovarjo drugo stran.VSI so gotovi!

power.play

Moj zgornji post je seveda namenjeni Trupli.

dexter

Truplo, kak ponavadi.... Smolnikar je komunjarski uvaduh zatou ka je biou agent SOVE in je fkradno dokumente VOM-a v kerih je biu dokaz ka Janša kak obrambni minister pripravlja "mlejčni puč" in prevzem oblasti. Smolnikar je napravo točno tou ka je Janša napravo 1988 leta gda je Broveti fkradno aktovko z dokumentami, samo Janša je ščeo tej dokumente dale prodati, Smolnikar pa samo izroučiti policiji. Truplo, ednouk san te že pijto ge si biu 1988, 1989, 1991, 1992... pa si nej nika odgovouro. Eni smo bilij v tistih časih poulek pa znamo ka se je dogajalo pa v kakšnon filmi živej Janša. In zdaj tej naš Janša s kartoteko šizofrenika na Polji ponovno dela ista sranja.

zima.bela

Da bo malo bolj veselo, ajmo eno muziko:

http://www.youtube.com/watch?v=GWQfjGl0l3o

I-OWN-YOUR-MOM

Mraz,

http://www.imdb.com/title/tt1645089/

To je FIKCIJA, a? :)

Aja, to si verjetno še vido nej.

Plemeniti

Ni prav, če se protesti obrnejo samo proti politiki, morajo se obrniti proti sodstvu, lopovom v gospodarstvu, lopovom v športu. Zakaj nihče ne organizira protesta pred vilo Hilde Tovšak? Zakaj se ne organizira protest pred hišo Jurčeka Jankovića? Zakaj nihče ne skliče protesta pred vilo Ivana Zidarja?? Pa pred upravo NLB, ki je najprej kradla hrvatom, zdaj pa krade nam??

I-OWN-YOUR-MOM

Zato ka so še nej prišli na vrsto. Trbej napraviti listo. Še bole kriva za tajkune je npr. NINA PLAVŠAK, kera je napisala zakone z lujknjami, kasneje pa je svetovala tajkunon, kak lejko izkoriščajo te zakone. ("ZAKON O PREVZEMIH")

...

Vipko
Truplo

Dexter, ges se več nejden. Ka si biu pouleg san sumo gledej na se podrobnosti, štere si pijso. Zdaj je edijno problem, ka je tebe Janša dau premalo od tistoga, ka je nakradno, pa boš na velko tožarčkevo naokoule?

Prijde k mene, ka te dan pejneze, ka se küjpeš rdejče lače.

...
Gornje malo za hec... v glavnem nekateri vse veste, kot da ste držali svečo, ko je Janša ukradel to in ono, pa hotel puč v državi in še podobne neumnosti (ker ni ničesar dokazano - Dexter, jaz trdim, da si navadni lopov, sedaj pa se ubadaj s takimi obtožbami). Špijon se v glavnem strelja, Smolnikar pa jo je odnesel z nekaj buškami in verjetno kakšnim polomljenim zobom? Čisto prav. Primerjava z Janšo in njegovo krajo dokumenta ni primerljiva, če gledamo z naše strani. Če s strani takratne JNA, pa je za bil za njih takrat Borštner enak špijun oz. vohun, kakor Smolnikar?

Je pa danes med našimi prepirljivimi prispevki dal dobro pobudo, dobro idejo sedaj Plemeniti in zato dobi od mene en plus, desetih mu jih ne morem dati.

Pri nas je problem, pa to že enkrat dojemite, lopovščina, pomanjkanje morale in še kaj. In začeti je treba s takimi, katerih krivda ni sporna, kateri so kradli kot srake, tudi prispevke za penzije in zavarovanje (Tovšakova). Torej korak po korak. Čim se polomi eno pet, šest oken pri Tovšakovi, mogoče kje nastane luknja v vratih garaže pri Zidarju in se to nadaljuje tudi pri drugih tajkunih in dokazanih goljufih pri politiki (za začetek tistih pet cvetk v parlamentu), se bo zadeva verjetno odvijala tako, kakor kadar gre voz po hribu navzdol, vendar v začetku seveda počasi (če je kdo fizik, bo vse vedel izračunati). Mogoče spremlja to debato Mićo, he, he... Itak je po mojem prijavljen z nekaj imeni!

Ne morete enostavno čez noč izločiti vseh politikov, pa vseh bankirjev in še koga. Jaz sem verjetno med vami praktično skoraj najbolj zagrižen, da se raziščejo pizd... v bankah in se odgovorne spravi za zapahe. Če bi Nema Lošije Banke poslovala odgovorno, bi bila danes v oblakih, jaz in nekaj navadnih smrtnikov pa še v službah. Tam ni nihče odgovarjal, tudi ne v Pomurski podružnici, kjer bi se tudi lahko našlo kakšnega "dečka ali deklico" zaradi slabega, neodgovornega in da ne pišem še dalje..., ... dela?

Še vedno se ne ve, kakšen bi naj bil koncept protestov v Soboti?

I-OWN-YOUR-MOM

Če bi vsi tak gučali, kak ti, bi na konci v prišlo ka je nej krif NIHČE. Ti namesto, ka bi PRIZNAL, ka je sakši krif, iščeš med krivimi tiste, keri so kao NEJ krivi.

Smeh. Kak skos s teuf.. :D

Vipko
Truplo

Ges neman ka priznate, ka san nikome nika nej fkradno.

Da de Janša pravnomočno obsojene san lejko prve, štere ga tak tresne po tikve, ka se več ne opomore. Dotačas pa je za menej nedužen (v pravnon smisle).

Ostalo san tüde lepou obrazložo, tij pa, ka be rad krf, pa začaj pre svojon sousede, če je ka napravo, pa mogouče pre tetice, če koga terorezejra v slujžbe i tako dalje. V glavnon se čudak in se znonkar šejtaš z refolferon po ceste, ka boš začo špilate viđelanta, kak so tou delale v čase kaubojcof, če tou sploj znaš. Tistome se je pravlo "linč", imej je pa doubelo po enon sodnijke. V Sloveneje se lejko da imej po tebe, somo predstave se, ka najdemo izpeljanko.

Tak, ka se tij izgleda smegej sam sebe? Tou pa delajo...?

zima.bela

Ne, ne, kar po vrsti bo treba iti. Par postov nazaj je "feniks" naštel
(Zvon,SCT, T", Primorje....)Na vsakem dokumentu morata biti vsaj DVA PODPISA - če je pa to "šalterski delavec", pa se ve, kdo je bil takrat šef, šef šefa, šef kreditnega oddelka...vse do uprave .. in guvernerja BS!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice