V telovadnici Osnovne šole I v Murski Soboti je že vse nared za nocojšnji jubilejni koncert skupine Prljavo kazalište. Vstopnice za koncert so še zmeraj na voljo, kupite pa jih lahko na naslednjih prodajnih mestih: 

Eventim, Big Bang, bencinski servisi Petrol, Kompas Pomurje, turistična agencija Klas v BTC-ju, knjigarna Dobra knjiga, turistična pisarna na avtobusni postaji Radenci, bar Metropolis, Pumpa bar, glasbeni center Čurin - M. Sobota, večje pošte (Beltinci, Cankova, Črenšovci, Gornja Radgona, Grad, Križevci pri Ljutomeru, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Turnišče in Velika Polana)

 
Več o današnjem koncertu si preberite TUKAJ.
 
 
 
 
PR prispevek

S spleta

Komentarji (78)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čapla

pa daj... o tej šalabajzeraj telko pijšete kak či bi kakšne svetovne zdejzde bile. heh

HIPY

Nemaš pojma :)

Vipko
KRT

to je velika sreča za našo vas :)

mura4ever

legende!!...kumaj čakan

gomez

najboljši decemberski koncert!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. tej komad Ruža Hrvatska je dober + verjetno je dober feelling, gda špilaš pred takšno množico, kak se v videospote opazi .. ;-)

sobocanec

prljavo itak raztura!samo za 17 eu nej fala...poleg toga če dobro znan še v dvorane alkoja ne točejo...no pa verjetno de povprečna starost gostov pa u 18:Dale še menje...prljavo se vidimo drgauč:)...saj pa ma nešče namen samo dobro zaslužete z ten koncerton:)

zizek

@sobocanec,

ka takši so tudi, ka delajo koncerte zato, ka idejo zavestno v minus? :D

_mt_

Se strinjan s tebov čapla! Rajše iden v Maribor na Siddharto! :)

skriti

haha Se strinjan s tebov čapla! Rajše iden v Maribor na Siddharto! :) tej komentar pa mi je zmagal. Malo si pogledni ka je Prljavo dosegnolo v svoji 30let stari zgodovini pa ka siddharta. Marsikaj se se morete navciti o tem. Mislim pa ka de gnes predvsem starejsa publika na koncerte. In draga deca s tof cenof so marsikaj povedali o ciljni publiki ka to ne za oš kak ta siddharta. sobocanec ti zarad alkoja odis na koncerte? :)

dexter

... ja kak de pa vačik zdržo cejli koncert!:)

Se samo meni zdij ali pa zadnje čase rejsan samo hrvatski šalabajzeri v Soboto odijo... pa še tou večijnoma tisti iz trejčoga kvalitetnoga razrejda hrvatske muzike!:)

_mt_

skriti, strinjan se ka je prljavo neka dosegnolo v 30 let stari zgodovini. Samo ka mo na njihovon koncerte če jih ne poslujšan pa me niti ne zanimajo!?

gomez

hehee..zakuj pa te v polani na Prljavon bilo 4500 ludi, na Siddharti pa 1000? :D :D

Lennse.

@gomez- od gda pa te tisti šotor v velki polani sprejme 4500 lidij - skoraj kak murin stadion?

_mt_

@gomez - Pa zdaj če de 4500 ludi v Ledavo skočilo, te naj ge tude?

gomez

V šotor sploh nisi mogel, ker ni bilo prostora....okrog šotora je bilo 2000 ljudi. Ok saj nima veze, kdo Prljavo posluša bo šel, kdo pa ne posluša bo pa šel drugam.

_mt_

No, pa smo prišli do lejpoga zaključka! Volk sit, koza cejla! :)

šimi (nepreverjen)

evo, "skriti" hrvati te pa na svoj račun prišli :> reci evo sve za hrvatsku! :>

cJEgan

vejpa kart še telko ka bi si lejko 1 leto rit briso :)

SAMEK

rejsan me fejst zanijmle što de najbole popušo s tejmi koncertami,tou kelko ji je v decembri pri nas tou je že dugo nej bilou!!!!

skriti

šimi fala bauge ti pa poslusaj tvojo siddharto :=)

ofels

Skupina, ki že cca 25 let preigrava svoje "uspešnice" in se z njimi ponavlja v nedoglednost je ravno pravšjna za ozaveščanje prekmurske mladine, da smo glede glasbe še vedno v jugovini, iz katere izgleda nikoli ne bomo prilezli. To je žalostna resnica.Ružo ružice, pa bi predlagal murskemu valu za jutranji avizo, pa tudi radio maxiju, ki je itak najboljši hrvaški radio.

ofels

skriti..ja, zares, Prljavo kazalište ima famozno zgodovino za seboj in famozne uspehe, že 30 let preigravajo od Beograda pa do Nedelice, hebemti, heh, potem pa še gredo vsake toliko v "tujino" preigravat diaspori, ki itak hodi na koncerte zaradi nacionalizme, ne pa zaradi kvalitete glasbe.
Siddharta, je na svojo kratko zgodovino dosegla kar veliko, denimo Siddharta je imela turnerjo po Evropi, pa na njej ni preigravala zamejskim Slovencem, ampak Nemcem,Švicarjem, Poljakom itd.Siddharta je zadnji album posnela z zelo priznanim ameriškim producentom, ki je ustvarjal, mislim, da s Korni, metallico itd..Siddharta se je s prejšnim albumom pojavila v elitni MTV oddaji na originalnem ( in ne adria mtv-ju) oz.super (rock) MTV-ju v prime timu, hm, Siddharta je, kot edini slovenski bend uspela napolniti Bejžigrad, ja zares, kar nekaj, nula, nič, za eno "svetsko" Prekmurje s Prljavim Kazalištem, ki igra po lokalnih diskotekah 3-krat na leto.
Pa še nekaj, večina Prekmurcev, se ima za velike Slovence, zanimivo pri tem pa je, da komaj čakate ,da bo poletje , da pičite na Hrvaško obalo, da navijate za hrvaško nogometno reprezentanco ali pa za Hajduk in Dinamo, ko je Eurosong vsi veselo vrtite telefone za hrvaškega izvajalca, v Prekmurju lahko poslušamo samo še hrvaško glasbo, samo še Hrvate vabite na razne koncerte, na radijih bi se itak vrtela večinom hrvaška glasba, če zakon ne bi le te omejeval, ste ziher, da ste Prekmurci,oz. Slovenci?A se boste danes na ves glas drli "zaspala je zadnja ruža Hrvatska"?Ja, Slovenci, ki so nori hrvaški nacionalistični bend,kako ironično in bizarno hkrati.
lp

seblogger

Ofels bravo! Vsi ka te šli, pa van želin prisrčno prepevanje Ruže Hrvatkse. Lupite petama, recite, evo sve za Hrvatsku. :S

_mt_

ofels bravo tude z moje strani! Se podpišen pod tvojo izjavo!

Izzy

ofels...ka ti hasne sproducejrani album Robinsona ali ka že je, če se čuje tak SHITI..100% ka bi njin Ivor v mikke 100X boljše zmikso!!!

Izzy

seblogger...očitno poznaš tij bole dobro PK kak mij..v kon je problem? vaša nešče ite pa se čemeren in provocejraš? :)

SAMEK

ofels:vsaka čast!!

šimi (nepreverjen)

skriti, fala bougi, če bi bili vsi kak ti, bi se gnesden slovenska muzika več nej delala, po osnovnih šolaj bi pa razturavali thompson, prljavo, itd.

ofels

Pa nisem imel v mislih vseh Prekmurcev, ker vem, da so pri nas tudi ljudje, ki so dejansko ponosani na Prekmurje in na Slovenijo.

aass

Evo malo za hec, http://www.youtube.com/watch?v=vNU3i-TjOmA po mojen 99% gnešnjih obiskovalcov koncerta ne pozna takšoga PK. Ajd

Cave

Točno san znal, tak kak skos na sobotainfo se debata sprevrže v neokusno šimfanje zaradi glasbenih okusov, neokusno šimfanje zaradi toga što je z Lendave pa što s Sobote ali pa neokusno šimfanje okoli odnosov s Hrvaško.

Way to go, people.

razorblade`kiss

@_mt_ ti si idiot. Verjetno preveč velik, da bi sploh ugotovil zakaj ti to pravim.

seblogger

@Izzy, gomez inu ostali.

Seveda ka poznan, skoraj nejde ka ne bi pozno, če se drugo okoli mene ne vrti kak to sranje, če me na vsakšnon festivali zasipavlejo in na vsakon PREKMURSKON radiji zasipavlejo s ten drekon. Če san gledo po tv rokomet polfinale lige prvakov v Celji pred par leti, gda so špilali Celje vs Badel, pa si je Pajovič na ves glas prepevo reci evo sve za Hrvatsku pred tekmo v Celji doma na segrevanji. WTF?!? Prvo je žalostno ka so v Celji sploj to muziko vrteli po ozvočenji, kot drugo pa je žalostno ka si je of to sploj prevevo.

Pa ka še naložin par stvari, ker san glij pri volej. Zakoj se telko Hrvate posluša? Hm, večina muzike hrvaške ka se posluša (tu v Prekmurji), je vsaj po mojon okusi itak shit (pop). Konkretno, zakoj se telko hrvaške muzike posluša v Prekmurji (posebej na markečon)?
- Zato ka se tej vzorec prenaša iz staršov dale na deco. Mogoče zato ka se deco že od maloga zasipavle s to muziko. Kero radijsko postajo mate doma večinoma naštimano? Ajde povejte po resnici! Radio 105 ali maxi? Oboje je približno isto, večino časa pa se vrti hrvaška muzika. Niti MV niti Viva sta nej izjema. In če te šopajo s ten od ka si se iz plenic skopo, te ti pač to "malo ostane."
- zato ka se hrvati vrtijo na radiji čez den, slovenčki pa od polnoči do vgojno.
- zakoj mi vsaki čoban zna verz ruže hrvatske, san pa prepričani, ka recimo teh istih 80% lidij ne bi znalo enga verza od recimo Dan D, keri so eden izmed bokših slovenskih bendov.
- in če mo tej lidij, ka poslušajo PK, pito če poznajo Elvis Jackson, de jih večina dobila O_O takšne oči, znajo pa za vsakoga seljaka prek meje, keri je v življenji 1 komad napravo pa odišo v pozabo. Tu se mi takoj pred oči nariše 14-18 letnica iz Nedelice-Polane-Lipe-itd pa ne ven zakoj. Verjetno zato, ker tej priznani hrvaški avtori tak fejst radi svirajo o ljubezni in zlomljenon srci.
- zato ka se non stop Hrvate vozi v Prekmurje na koncerte in to v prime time terminaj.
- gomez zakoj je v Polani na PK bilo 4500 lidij na Siddharti pa 1000? HM? Mogoče zato ka je Siddharta bila v pondelek pa je bila vstopnina 7€, PK pa v SOBOTO (prime time) in vstopnina 5€? Zakoj so bili slovenski bendi v pon, tor pa ned, Novkovič pa v petek in PK v soboto?? Zanimivo a?
- zato ka se po vseh fakin veselicaj, klubih, diskotekah, zaključkih, valetah drugo ne špila kak hrvatarija. Evo zato.

In strinjan se z vsako črko ka jo je ofels napiso. Tej narod nema identitete več, *ebemo mater ka je nema, evo. IN NIKOLI NIKOLI NIKOLI v življenji nemo razmo lidij, ka si prepevlejo ružo Hrvatsko, še posebej pa nej tiste ka poslušajo Thompsona.

Znan ka ma vsaki svoj okus za muziko,ampak gda ti znaš navesti vsakoga avtora iz cro pa poznaš 90% njihovih pesmi na pamet, za domače pa pojma nemaš, te je to žalostno. In to je to ka se v Prekmurji dogaja. In to je to, kar mene moti najbolj, ker to pomali preega že vse meje zdravoga okusa in je že prav patetično in smešno oboje hkrati.

Zanima koga kelko Hrvatov bi si popevalo, evo reci, vse za Slovenijo? Kelko Hrvatov posluša slovenski radio, slovensko muziko? Verjetno jih lejko preštejmo na prste ene roke. Pri nas je glih obratno. Zdaj samo še počakan ka na dnevniki več nedo podnaslavljali hrvaških govorcov, ker kao itak vsi vse razmimo. Glede na to kakšni hlapci smo, se ne bi čudo, če bi se večina kar strinjala s ten.

p.s. komaj čakan na silvestrovanje, ka de mi Blue Planet na trgi zašpilo nekaj od Zečiča, ker ga že ful pogrešan.

Zaključek: nejsan apriori proti hrvaški muziki, posebej ne tisti kvalitetni (sicer so okusi različni). Me pa moti stopnja prisotnosti, posebej te hrvaške "muzike za mase", v slovenskih mediji in na javnih prireditvah v Sloveniji, mam pa občutek, da se v Prekmurji še posebej s temi tipi koncertov pretirava. Ajde, radi se mejte. The end.

miic

ge tudi mislin ka je recimo siddharta dosegla malo več kak pa prljavo... :)

sicer so na balkani nej tak prepoznavni kak PK, ampak širom evrope pa sigurno bole! :D

dexter

seblogger, ti si moj idol! Ali itak je to šenki... kak si san povedo... maloumje se prenaša iz roda v rod... cepiva pa za ednouk še nega! Ges ne razmin edijno tou ka se tü v Prekmurji pa tüdi širše, od vse dobre in kvalitetne hrvaške muzike (teh izvajalcov nemremo osporavati), poslüjša in se vlači glij najvejči kvalitetni fiasko na njihvoi sceni! Pa ka nemo omenjo tite keri svršavlejo na thompsona, zečiča pa ovoga ekstra šalabajzera cetinskoga...

dexter

... pa najvejčoga pacienta od vseh san pozabo - stavrosa!:)

Izzy

sebbloger...omejno si dan d in elvis jackson..zdaj mi pa povej v kero zvrst bi ti njih uvrsto oz. kera populacija posluša njih?! ok..dan d - band keri je dokaj dobro medijsko podprejte in be verjetno njihov refren znal vsak slovenec..recimo komad čas..ampak elvis jasckson..zelo slabo podprejte band v slov. medijeh! Škoda, ker so svetovna klasa..ampak žal so nej za vso populacijo :/

dexter

Če pa na žalost naši mediji in promotori rajši podpejrajo hrvaške izvajalce kak pa kvalitetne domače! Dostakrat san čüo že izjavo ka lidje poslüjšajo hrvaško muziko zatou ka je slovenska brezveze in ka je hrvaška boukša. In te pijtaš ka ti naj naštejo par slovenskih izvajalcov za primerjavo, pa ti te navržejo pevače tipa domen kumer. In tou te moreš biti rejdna faca ka izmed dveh drekov izberejš rajši tuji drek ka tisti lepše smrdi!:)

čapla

nemate pojma:) itak večina lidij v sloveniji (nej samo v prekmurji) poslűjša tujo muziko: zaj pa či je tou hrvaška, srbska ali ameriška=angleška je pa drüjgo pijtanje. je pa dejstvo ka je nej telko mentaliteta lidij krijva za tou ali prenos "iz roda v rod", ampak dejstvo ka se še zdaj čüjti vpliv ex jugoslavije. eni smo šli prek toga, eni pa so ostali zagozdeni v ton in nemrejo oz. neščejo vö s toga. je pa žalostno ka bi gnešnja mladina bar lejko čüla že( či že ne poslujša) za kultne slovenske skupine nej pa ka 95% te mladine še nigdar nej čülo za laibach, buldožer, lačni franz, videosex, scuffy dogs in ostale ka nen naštejvala. no, telko z moje strani, pa fajno štükanje dele. lp

dexter

Pa Izzy, vrvli mi ka če bi jacksoni bilij hrvaški bend bi jih prinas čista vsi poznali!:)

HIPY

Neven ka mate vsi prote hrvašken muzikanton. Pač znajo žurke napravite, pa tude če so 5x v enon lete v enoj istoj klejte(gostilne). Če van pač to ne paše van nej trbej to zaj tu pijsate. Nišče vas ne sijle ka more ite na koncert, tak ka neven v kon je fora zaj ka telko šinflete to. Vesele december jeb, bojmo si dobre :)

dexter

čapla, prav maš... ali finta je pa najbole v ton , kak san že povedo, ka nan hrvati odijo se odavat njihovo top plehkost... isto je s srbami. Najvejči poden od podna nan se vozijo. Gda prijde ceca je takšni rompompom kak da bi elvis gor stano (je pa zadnjič na TV pokazala svojo glasbeno izobraženost gda je nej znala što so tou laibach), gda pa prijde kakšen rejdan kvaliteten hrvaški ali srbski bend pa se nišče niti ne obregne. Glavno ka odijo se đoukat srceparajučepijesme, pa ka so naše plitvače pa plitvaki srečni. Ges man na žalost takšno sestro ka spada v tisto skupino pa dobijvlen informacije o koncertaj in nouvih hitih hrvaških "mega zvezdnikov" iz prve rokej!:)

Mi je pa najbole smejšno od vsega toga tou, ka gda prijden na hrvaško k enomi poslovnomi partneri se tan doj mečejo gda jin gučin o teh njihovih "mega zveznikih" ka prinas punijo dvorane.... tan pa špilajo na gostüvanjaj in rojstnodnevnih zabavah. Ovi crkavlejo od smeja pa tou nemrejo razmiti!:)

fussion

hah seblogger bravo točno tak je kak si napiso.

seblogger

Izzy. Mislin ka si nej skužo poante. Ali pa si, pa san ges tebej nej razmo. Tu se sploj nejde za te band-e. Vstavi poljubno. Ges san pač tej navajo, keri so mi bliže in so po mojon mnenji tudi kvalitetni. Zaradi menej ti lejko vstaviš Predina, Kreslina, Avsenika ali pa Marto Zore :D Če bi pesem Čas, kero si ti izpostavo (spet, vstavi poljubno), na maxi-ji, MV ali Vivi (za 105 to ne čakan) zavrteli namesto vsake usrane pop ološ hrvaške muzike, vrvli mi, vsaki bi jo znal na pamet cejlo, ali pa pesem od EJ. Ampak nej, mi vrtimo Ružo rajši pa Tamaro pa tak dale. Tak ka zdaj vsaki zna to j*beno ružu, za Čas pa jih polovica ne vej. Razmiš? V naših DOMAČIH medijih (na naših prireditvah, v naši kulturi) se ne dela na ton, ka bi bila naša muzika in naši izvajalci bole popularni, ampak se kar vrtijo ološ Hrvati vse po vrsti in to večino časa. Ges osebno san tak prenasičeni s to muziko, ka več neman ene prekmurske radijske postatje v avtoji naštimane, ampak poslušan lj pa mb radije pa cdje. Ka koncertov pri nas sploj omenjo nemo. Ma glej, ne da se mi več, mislin ka san svoje povedo pa ka si me razmo, pa tisti ka so ščeli, tisti ka pa nej pa pač nej.

Jacksoni so carji. In to, ka večina v SLO ne ve što so, glede na to kakšne uspehe majo, samo potrjuje vse to ka san napiso prlej. Glavno ka mi znamo vseh 68 komadov od Zečiča na pamet. Saj jih nej trbej poslušati (EJ), ker vsakomi ta zvrst glasbe pač ne paše, zadosti je že ka znaš što pa ka so. In še enkrat, toga pa skoraj nemreš znati, če poslušaš naše radijske postaje in hodiš pri nas na koncerte.

@čapla, ajde mi razloži kak je lejko ena 16-letnica, kera se je rodila leta 93/94 v samostojni Sloveniji in zna gnes vse Stavrosove/Zečičove pesmi na pamet, ne ve pa što so Lačni Franz, zagozdena v ex-yu? A? Zato ka so doma cepali hrvatarijo že od ka pomni verjetno. Vsakodnevno na radiji, na rojstnih dnevah, na žurkah, na krsti, obhaili, birmi, gostuvanji, pa abrahamaj. Starši so še v ex-yu, deca pa več ne bi smela biti, ampak so. Izgelda, ka ta se še mogli 2 generaciji menjati, ker verjetno do tudi deca od teh trenutno 16-letnic, čez 25 let še vedno poslušala ružu hrvatsku, pa Stavros de jin idol. Jebeno je to...

zizek

Neka je tudi na ton, ka je te hrvaški kao rock bole ene vrste pop-rock in ide tistin, keri poslujšajo "vse" oz. poslujšajo pop, to bole v vujo kak pa Lačni Franc ipd., kere ste omenili.

( npr. ka to približno paše sé: alya mi je načeloma nej nika ekstra (muzika), ali te komad je pa za pop čist kul. takši za petek :)
http://www.youtube.com/watch?v=HQONXbfKx38 )

dexter

Nejsan glij nekši oboževalec Alye... ali tej komad poščij cejlo hrvaško pop-rock sceno:)

http://www.youtube.com/watch?v=EOc3Z148MBU&feature=related

M4LiCk4

Škoda ka nede na tv prenosa v živo iz dvorane...

Kiše jesenjeee, o o o o o !

dexter

Ja, pa na trgi zmage bi mogo biti organizejrani ogled na velkon ekrani za takše kak si tij!:)

M4LiCk4

Eh Bog moj, to pa spet nej. Še tekma SLO:RUS neje bila na platni tan vni, nejpa ka bi to bilo. :)

Pač me beteg zafrkno, pa bi fajn blo bar po tv spremljati.

M4LiCk4

Kiše jesenje gli špilajo, san si zriktala prenos prek telefona :)
(smešno deluvlen, ali te komad...IHA!)

VLAJ

idi na youtube

M4LiCk4

:)

Ti tüdi doma Vlaj?

BB

@seblogger

Pijvo maš v dobron !!! :)))

quovadis

The song on 1st video clip sound just like Van Halen's "Jump". I don't know who copied whom here, but similarity is frightening...
What happened with originality?

Lipicanka

Ges san jih pa že srejčala pred koncerton :-)

Boltzmanovakonstanta

ljepo,
a Lipicanka, jesi bila jako uzbuđena? Šta si su ti momci pričali ? Prava hrvatska ponosna djevojka.

zizek

Če pa so Lipicanci prej hrvaški.. haha :D

Boltzmanovakonstanta

pa jesu. Ne citas ti hrvatske novine. Pa kranjska cebela je isto tako hrvatska.

ltgp

Glasbeni okusi so različni, pa večina lidij je nej za resno muziko oz. niti nej za muziko, ki ma malo bole zakompleksane teme od heartbroken ljubabvi itd.(recimo ka ma siddharta al pa danD EJ itak, ka ne gučimo o kakših Elevatorsih( http://www.myspace.com/elevatorsband )dosta bole kvalitetno muziko, kera ne temelji na heart breaking izkušnjah od večine ponavljan večine hrvatarije) ampak je vseeno žalostno ka je cejla telovadnica prve šole v en glas zaspejvala največjo nacionalno/narodno budilno pesem... Ružo (či je keri od večine lidi, keri nevejte ka je poanta v muziki subjektivna interpretacija, še nej skapejro)in še po prvon deli koncerta najbrž z refrenom le te pesmi zahtevalo bis. Zakoj v PM pa vas te ma večina telko proti hrvaški či znate na pamet njihovo nacionalno himno(ok no saj rejsan ka je bil komad napisane za pevčevo mamo ale nekaj in te so si jo hrvati prisovojili, ker so pač eno pomembno narodno budilno političarko poistovetili z tisto mamo)
Neman nič proti PK ker so od ostalih(žečiča stavrosa...)resno bole kvalitetni muzičari(ampak ruža je resno nej njihov najbokši komad) in so od svojih new wave/punk začetkov do gnes dosta napravili(vsaj na območji exjuge), ampak malo se zamislite zakoj tak zaneseno, vdano, z iskrico v očeh pojete ružo... saj ok saki slovenec zna vsaj refren od Avsenikove Slovenije, ampak pitanje či jo sak hrvat pozna, kaj šele spejvle z enako zanesenostjo kak slovenci ružo.... nej saj Slovenija je kul pesem samo ruža je jača... valda
Mamo dosta kvalitetnih glasbenikof, pa tudi dosta kvalitetnih skupin, z resnejšo, specifično in z muziko za širše občinstvo, ampak dosta jih je na underground sceni, dostin ta scena paše, dostin ta scena ne pisti više, ka bi sooblikovali mainstream slovenske muzike, večina pa je na sceni, kera je za njih nej spodbujajoča ker spodbuja hrvatarijo(tu so mišljeni mediji, lidje,koncertni organizatorji,...)ampak vseeno nan(slovencon) hrvatarija bole leži, mogoče zgolj zatou, ker je hrvaščina/srbohrvaščina dosta bole speven in mehkejši jezik od slovenščine.
Nobeden nikoga nemre prisiliti ka de poslujšo, edino ka lejko naredite v svoje dobro je tou ka prečekejrate malo slovensko glasbeno sceno(scene), val202 ma ob večerih včasih predstavitve novosti v sveti glasbe, tudi slovenske... ges san včasi osupel nad kvaliteto in raznovrstnostjo naše glasbe(enkrat so predstavljali nekšno tehno/trans založbo muzika slovenskih izvajalcof pod tou založbo me je redno navdušila pa sploj ne poslujšan v normalnih okoliščinah tahnoja al pa transa)
Mah kar se pa tiče ka je hrvaško ka je pa nej... zakoj so nas l.1919 po padci prekmurske republike(po pariški mirovni konferensi pa te fore) nej priključili k hrvaton, itak že od negdaj nucamo hrvaške kletvice, tak kak ste napisali šopamo na radijaj hrvaško muziko, še prekmurščina je mogoče bole podobna hrvaščini kak pa slovenščini

SAMEK

na kelko je te zaj bilou odanih kart me zanima?

Izzy

sebbloger..mislin ka bi bilo cool, ka bi se sela nege fajn na "pijve" pa eno dobro debato vdarila..mislin ka bi bilo kaj cool zanimivo :D

coce

propadnoli ste hehehehe

Boltzmanovakonstanta

"Mah kar se pa tiče ka je hrvaško ka je pa nej... zakoj so nas l.1919 po padci prekmurske republike(po pariški mirovni konferensi pa te fore) nej priključili k hrvaton, itak že od negdaj nucamo hrvaške kletvice, tak kak ste napisali šopamo na radijaj hrvaško muziko, še prekmurščina je mogoče bole podobna hrvaščini kak pa slovenščini "
oprosti ka ti morem to povedati, ampak to je idiotizem.
Prekmurci smo Vendi, prastar narod, (keri je izvorno prebival tu pred prihodom avarov v 7. stoletje) isko kak Medmurci, steri so ze pohrvatizirani, oz. bolje receno avarizirani/srbizirali. Prekmurscina je v dosti besedah ze posrbizirana ja "kao, ikad, svasta" to so nouve besede, stere so npr. nase babice, matere se nej poznale, ceglij so zivele v skupnoj drzavi...to so uvedle dol. promotorji hrvaske muzike, kak npr. lokalne radijske postaje, stere vrtijo 90% samo hrvaske muzike - npr. radijo maxi.

Temnovid

Če smo že pri idiotizmih, Boltzmann, bi lahko tudi počasi nehal s temi svojimi kvazi-zgodovinskimi nebulozami. Če si zakrnjeni desničar, pač povej, kje te čevelj žuli, ne da se delaš, da je tvoj Weltanschauung zgolj posledica zgodovinske resnice, ki je skrbno skrita, da je neuka drhal ne bi spoznala, pretrgala judovsko-boljševistične verige in se zbudila v novi jutri mogočnega imperija čiste vendske krvi. Ja, ja, srbska udbo-mafija mi je oprala možgane, pa ne morem uzreti resnice, ki nam jo ti tako požrtvovalno serviraš. Marš!

Boltzmanovakonstanta

Temnovid, mudro, mudro. Ka si se tak vnaprej razburil, koga te je strah? neven ge tij tu zaj vidis jude...oz. sto jih je sploj omejno, ka si na njih prisel?

davidp

če potegnemo črto denejo Crvena Jabuka, Prljavo Kazalište, Bijelo Dugme pa še keri (Parni Valjak keri je trenutno aktualen) celo slovensko glasbeno zgodovino v žep. Pa če do še stodvajsti lejt na vsakon koncerti špilali Ružo, Sjeti Se, Đurđevdan alpa Dirlijo.

Pa smešno (in žalostno) je ka se v komentarih Prljavog Kazališta sploj omenja šalabajzere tipa sidarta, cetinski, zečič etc.

manhunter05

ajde, štere tü je tak čeden ka de mi znau razložite v kon je fora, če poslušaš prljavce(recimo ge) ali pa nešče ka posluša siddharto (tüde ge jo).
svadijo me pa tij naši kvazi filozofi na sobotainfo (saj do se sami najšli v tom), ka vsako jebeno stvar gemlejo politično pa versko.

prljavci so dober rock band pa pika.

ostalo vse je pa za zagrenjene filozofe ka njim je celi svet kriv ka so nej uspeli doseči vseh ciljov v svojom zagrenjenom, poudarek na zagrenjenom življenji.
tej nestrpneži me pa na kurac idejo, saj zdrava mera nacionalizma je potrebna, samo nej biti IDIOT (takše te se tüde najsšli na sobotainfo).

cJEgan

delan ka ščen pa ka mi što more

Boltzmanovakonstanta

@Itgp je samo nedolzni zagovornik ideologije memuranduma iz 19. stoletja, "pravaš" Ante Starčevićevske velike Hervadske, od Macedonije do Salzburga, za njega so vsi slovenci, alpski hrvati, prekmurje pa posebno obmocje z hrvatskim jezikom...direkt je recitejral Starcevicevske teznje po prekmurje. In Temnovid akademik, iz vrst ilircev.

čapla

eh enjajte ka ste vsi poprek gratali dosadni. koncert je mijno, taka se lejko zaključi s tou debato.

ltgp

@Boltzmanovakonstanta.... uf mimo si vdaro ges san samo ščeo poudariti, ka itak cejlo prekmurje živi z hrvaško muziko in si je po marsičen podobno hrvaton... o teh teorijah san sploj nej razmišljo...ščeo san samo povdariti ka ma marsigdo dosta proti hrvaton, ampak še vedno z iskrico v očeh spejvle ružo

skriti

šimi fala bauge ka v sloveniji milo receno nemamo glij kaksne odlicne muzike :) bfm,siddharta tu pa se tudi stavi...

zizek

skriti.. lol.

ltgp

skriti... daj malo prečekejraj sceno ;) zdaj či je kaj nej po tvojon okusi še ne pomejni ka je nej kvalitetno pa odlično(mogoče glih nasprotno, glede na tou ka majo bfm fejst enostavno muziko)

SAMEK

ajde dečki folga toga oko prljavog idemo dale,naslednji je Staaaaavros v Fikšincaj pa Danijela v Soboti-osredotočimo se na teva dva dogotka te pa že pa prijde Seve pa tak dale.......

xzft4

Nacionalizem in glasba očitno pašeta skupaj. Po komentarjih tukaj sodeč.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice