V času, ko je nenehna komunikacija način življenja, je obdarovanje postalo prava umetnost. Zakaj ne bi poslovna darila izkoristili tudi v promocijske namene?

Bliža se tisti čas v letu, ko je treba razmisliti, kaj podariti poslovnim partnerjem, ki imajo že skoraj vse ter ob tem ostati domiselni, inovativni in drugačni. Da bodo vaša poslovna darila dosegla svoj namen, smo za vas pripravili nekaj nasvetov in strategij, ki vas lahko obvarujejo pred napakami pri poslovnem obdarovanju.

Namen poslovnega obdarovanja

Ob pravi priložnosti lahko s podarjenim poslovnim darilom poslovnim partnerjem povemo marsikaj. Na ta način lahko izrazimo zahvalo nekomu, ki je za nas naredil veliko več, kot je to narekovala poklicna dolžnost ali pa partnerju čestitamo ob napredovanju ter posebnih poslovnih dosežkih. Z darili ob takšnih priložnostih našim poslovnim partnerjem pokažemo, da njihovo sodelovanje za nas ni samoumevno. 

Tudi zelo premišljeno izbrana darila potencialnim poslovnim partnerjem lahko nosijo pomembno sporočilo o želji po sodelovanju. Kaj pa poslovna darila zaposlenim? Tudi ta so pomemben del kulture poslovnega obdarovanja, ki ga ne smemo zanemariti. Z njimi lahko zaposlene motiviramo in jim pokažemo, da so pomembni in cenjeni člani ekipe ter soodgovorni za uspeh našega podjetja. Več na to temo lahko preberete v našem blogu So poslovna darila ključ do motiviranih zaposlenih?

Kdaj lahko pokažete naklonjenost poslovnim partnerjem?

Pri nas je nekako v navadi, da se večina poslovnega obdarovanja zgodi decembra, ko podjetja zaključujejo svoje poslovno leto. Takrat je običajno »v obtoku« preveč poslovnih daril, zato ta vedno ne dosežejo želenega učinka. A trenutkov, ko lahko z izkazano pozornostjo dosežete še večjo naklonjenost poslovnega partnerja je veliko več:

•    obdarovanje ob večjih poslovnih dogodkih,
•    obdarovanje ob poslovnih mejnikih pomembnih za partnerja in podjetje, ob odprtju trgovine ali podružnice,
•    ob širitvi podjetja (na primer na tuje trge),
•    ob sklenitev večjih poslovnih dogovorov, pogodb,
•    ob zaključku ali izvršitvi večjega poslovnega dogovora (med vami in poslovnim partnerjem),
•    ob obisku in ogledu podjetja,
•    ob obletnici podjetja,
•    ob lansiranju novega izdelka ali storitve.

In še nekoliko bolj osebni razlogi za obdaritev poslovnega partnerja, pri katerih pa je potrebno biti zelo pazljiv, da darilo ne postane preveč osebno:

•    ob rojstnih dneh,
•    ob napredovanju v službi, 
•    ob pridobitvi naziva pri študiju ob delu,
•    ob poroki, 
•    rojstvu otroka, 
•    obisku zaradi bolezni.

Vtis stranke ali poslovnega partnerja je pomemben za vsak posel

Industrija promocijskih izdelkov je velika in raznolika, kar dokazuje tudi oglaševanje, ki ga danes srečamo na prav vsakem koraku tako v poslovnem svetu, kot v zasebnem življenju. Za vse, ki dvomite o učinkovitosti poslovnih in promocijskih daril najprej dejstvo - promocijski izdelki so bili v letu 2017 uvrščeni na prvo mesto kot najuspešnejša oblika oglaševanja.

Spadate med tiste posameznike, ki menijo, da imajo promocijski izdelki manjši vpliv na potrošnika kot druge vrste oglaševanja? Slednje je precej daleč od resnice!

Po najnovejših raziskavah PPAI (PPAI – The Promotional Product Association International) so promocijski izdelki namreč izjemno učinkoviti ambasadorji vašega podjetja in blagovne znamke pri vseh generacijah.  

In kaj je tisto, kar tako pozitivno deluje na prejemnike promocijskih in poslovnih daril? Najboljši med njimi združujejo tri odlike: so zabavna, trendovska in funkcionalna. Ustvarjena in izbrana torej, da prejemnika navdušijo in razveselijo.

Vlaganje v vrednote in lojalnost

Vlaganje v promocijske izdelke in poslovna promocijska darila tako ni samo pridobivanje pozornosti strank in poslovnih partnerjev, pač pa vlaganje v vrednote in lojalnost. Pri izbiri poslovnih promocijskih daril imejte v mislih želje, hobije in potrebe vaših poslovnih partnerjev ter bodite kreativni.

Za vas sledimo najnovejšim trendom na področju poslovnih in promocijskih daril. Našo bogato ponudbo preverite na Habeco.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali izbrati poslovna darila, ki se bodo primerno razlikovala glede na cilj poslovne komunikacije, ki ga želite doseči. 

Bodite drugačni!

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

jaz levičarjem za novoletno darilo delil kondome
samo zato da se takšne kurbe ne bi več razmnoževale

Starejše novice